Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Έρχονται οι τοπικές συμβάσεις εργασίας , νέα επίθεση στα εργασιακά


Νέα επίθεση της ΝΔ στον κόσμο της εργασίας.
Τη δυνατότητα υπογραφής τοπικών συμβάσεων εργασίας, με όρους που θα παρεκκλίνουν από τη εθνική κλαδική σύμβαση εργασίας θα δίνει διάταξη
 που θα συμπεριληφθεί στο μίνι εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, ως σκέλος του αναπτυξιακού σχεδίου νόμου της κυβέρνησης.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», στην πράξη, στο πλαίσιο των εξαιρέσεων από την υποχρεωτική εφαρμογή μιας κλαδικής σύμβασης που εξετάζονται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για ειδικές περιπτώσεις επιχειρήσεων εκτός από κλαδικό κριτήριο θα προβλέπει και το τοπικό.

Έτσι και εφόσον φορείς μιας συγκεκριμένης περιοχής επικαλούνται σύνθετα τοπικά προβλήματα ή ιδιαιτερότητες, θα μπορούν να προχωρούν στην υπογραφή τοπικής κλαδικής σύμβασης με όρους διαφορετικούς και μισθούς χαμηλότερους από αυτούς που προβλέπει η συλλογική σύμβαση του κλάδου σε εθνικό επίπεδο. Η ρήτρα εξαίρεσης σε αυτήν περίπτωση θα πρέπει να έχει προβλεφθεί από την εθνική κλαδική σύμβαση.

Αχτσιόγλου: Αναβιώνει σκληρές μνημονιακές πολιτικές η κυβέρνηση

Σε αντίδρασή της, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, κάνει λόγο για εθελοντική αναβίωση σκληρών μνημονιακών πολιτικών σε βάρος των εργαζομένων από την κυβέρνηση της ΝΔ. 


Η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται ότι ετοιμάζει νέα έφοδο στα εργασιακά δικαιώματα, με στόχο να καταργήσει ξανά τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οδηγώντας άμεσα σε μειώσεις μισθών χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Μετά τη διευκόλυνση των απολύσεων και την κατάργηση μέτρων προστασίας για τους εργολαβικούς εργαζόμενους, η ΝΔ εμμένει στην αποδιάρθρωση του πλαισίου εργασιακών δικαιωμάτων, που με κόπο οικοδομήσαμε τα προηγούμενα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ αναβιώνει έτσι εθελοντικά σκληρές μνημονιακές πολιτικές, που η χώρα θα έπρεπε να έχει αφήσει πίσω της.

Από την πλευρά μας θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που επαναφέραμε από το καλοκαίρι του 2018 και εγγυώνται βελτιωμένους μισθούς και δικαιώματα για χιλιάδες εργαζόμενους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου