Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Επιμονή αντί συγνώμης απο τον γραφικό

Μια συγνώμη θα αρκούσε από τον γραφικό πρώην συνδικαλιστή του Σωματείου μας , για την άστοχη τοποθέτηση του γύρω από το θέμα των MLW και την ευθύνη της ΠΕΠΕ. Αντί να παραδεχτεί
ο επαναστατης του πληκτρολογίου, ότι έκανε  μεγαλειώδη πατάτα κατηγορώντας το Σωματείο μας ότι δεν έκανε τίποτα γύρω από το θέμα των MLW( όπως επί λέξη κατήγγειλε), γύρισε στο 2013 ανασύροντας επιλεκτικά κειμενα από το στέκι της έλξης.
Είναι λογικό  καταρχήν ο γραφικός να έχει πλήρες αρχείο από το στέκι , γιατί είμαστε η εμμονή του χρόνια τώρα. Περι τα 15 συναπτα.
Ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά ότι οι τοποθετήσεις της εποχής εκείνης (να μην ξεκινήσει κανένα εμπορικό ) , ήταν συνέχεια της θέσης σε αργία 2 μηχανοδηγών επειδή διέγνωσαν το πρόβλημα σε δοκιμή και τηλεφωνικά είχαν βγει εκτός υπηρεσίας για 5 μέρες , χωρίς καν να απολογηθούν ποτέ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΡΑΔΥ  !
Είναι επίσης γνωστό ότι την εποχή εκείνη -2013,2014- υπήρχε έντονη διαφωνία ΕΝΤΟΣ της ΠΕΠΕ για το θέμα καθώς και το ότι 3ος μηχανοδηγός συνέχισε στο τρένο που τιμωρήθηκαν οι 2 πρώτοι.
Οι δικές μας αναρτήσεις πίεσαν προς την κατεύθυνση των δοκιμών την εποχή εκείνη.
Ακομα παραπέρα , θα πρέπει να εξηγήσει  ο επαναστατης του πληκτρολογίου σε εμάς που καταγγέλει ως εργοδοτικούς,  ΓΙΑΤΙ ο ιδιος εκκινεί από αρχικό σταθμό με τις MLW εφόσον υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα.

Είναι τελικά και αυτός .... εργοδοτικός, για αυτό μήπως; 
Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ασκήθηκε πίεση για κατι τέτοιο στον ίδιο ή σε καποιο άλλο συνάδελφο τα τελευταία 5 χρόνια.
 Άλλωστε στον ...λοκομοτίβα του facebook και επαναστάτη του πληκτρολογίου, δόθηκε πλήρη κάλυψη απο την ΠΕΠΕ, όταν ζητούσε 2ο μηχανοδηγό - ορθά-- στην μανούβρα, όταν έκανε χρήση του επταημέρου (πενθήμερο γιατί όχι όμως?εργοδοτικός?) και όταν ανέφερε το πρόβλημα στις αποβάθρες με τα Desiro. Γενικότερα, είχε την πλήρη κάλυψη του Σωματείου παρότι μέσω του πληκτρολογίου έκανε την επανάσταση του κάθε βράδυ, συνήθως συκοφαντώντας.

ΠΟΤΕ όμως δεν έθεσε θέμα για τις MLW. 
Το αντίθετο θα λέγαμε. 
Απορούμε λοιπόν.

Τον εαυτό σου κοροϊδεύεις καθημερινά γραφικε ή μήπως νομίζεις ότι μπορείς να κοροϊδέψεις τους μηχανοδηγους με την επιλεκτική σου μνήμη;
Γιατί συνάδελφε εφοσον αυτοπροσδιορίζεσαι ως αγωνιστής δεν έθεσες εαυτόν στην κρίση των μηχανοδηγών στις πρόσφατες εκλογές του Σωματείου μας;
Γιατί δεν εμφανίστηκες στις συνελεύσεις & κρύβεσαι πίσω από ένα πληκτρολόγιο σε ατέρμονους μονολόγους, συνεχώς κυνηγώντας φαντάσματα και εξαπολύοντας επιθέσεις χωρίς σχεδόν ποτέ πραγματική ουσία;

Το Σωματείο τα τελευταία 5 χρόνια ανέδειξε το πρόβλημα , μάλιστα σχετικά πρόσφατα ξανά έστειλε επιστολή που αναφέρετε στην ουσία.
Το τι γινόταν πριν το 2015 , το γνωρίζουν πολύ καλά οι μηχανοδηγοί.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Y.Γ. Όσον αφορά την συγνώμη που ζητήσαμε -Ως blog- τάχα απο τον γραφικό, δεν θυμόμαστε να το έχουμε πράξει ούτε ΚΑΝ σε ανάρτηση μας.

Δεν ξέρουμε σε τι αναφέρετε, ίσως προφανώς στην απάντηση που έλαβε και που σε 5 γραμμές τον έβαζε στην θέση του και ένα σχόλιο μας σε μια ανάρτηση.
Αν θέλει -και αντέχει- μπορεί να δημοσιεύσει το εξώδικο του (5 σελίδες), τότε που αρνούνταν...κάθε σχέση με τα social media και τα blog και ανέφερε ότι θίχτηκε η.... προσωπικότητα του. ΠΡΙΝ στείλει το εξώδικο τότε, μια ή 2 μέρες πριν, είχε "τυχαία" σβήσει τον λογαριασμό που διατηρούσε ως "βαρδακάτι" στα social media.  Ξέρει γιατί ο ίδιος. 
Υ.Γ.2  Οι συνάδελφοι που είχαν τιμωρηθεί το 2013, αθωώθηκαν στα πειθαρχικά το 2016. 3 χρόνια μετά και όταν είχε γίνει η ανατροπή στην ΠΕΠΕ. Τυχαίο μάλλον!
Υ.Γ.3  2ο άτομο στην μανούβρα ζήτησε ο γραφικός όταν έγινε συνδικαλιστής για να δείξει ότι ...κάνει επανάσταση! Μέχρι τότε ....ξέρουμε (τι έκανε). 
Υ.Γ.4   Η άποψη του καθενός είναι σεβαστή. Όταν έχει όμως επιχειρήματα και κυρίως όταν λέγεται στις συνελεύσεις, όπου εκεί μπορούν να δοθούν και  οι καλύτερες απαντήσεις. Οι ακόμα καλύτερες απαντήσεις όμως δίνονται μέσω των δημοκρατικών διαδικασιών απο τους μηχανοδηγούς. 
Ο συνάδελφος Κλίτσας λοιπόν συμμετείχε μέχρι το 2010 στην ΠΑΣΚ, κατάλαβε ότι δεν έχει καμία τύχη και το γύρισε, το 2012 αποτέλεσε αντικείμενο έριδος μεταξύ ΠΑΣΚ-ΑΣΚΕ, στην συνέχεια εντάχθηκε στην "ομάδα αλήθειας" της έλξης, στην συνέχεια αποδοκιμάστηκε το 2015 με την ΑΣΚΕ την οποία και διέλυσε, ενώ το 2018 διορίστηκε στην ΠΕΠΕ απο την ΠΑΣΚ και την ΔΑΚΕ (ΣΥΠΕ) αφήνοντας την ΑΣΚΕ στα κρύα του λουυτρού,  το 2019 κιότεψε να κριθεί. Μια ζωή γυρολόγος και τσιράκι της εξουσίας-εργοδοσίας (άραγε με ποια διαδικασία κρίθηκε ως προϊστάμενος το 2004 ; ) 
Πονάει Γιώργο, αλλά η αλήθεια είναι αυτή. Μπορείς όμως να παρακαλέσεις να σε αγκαλιάσει η Νέα Έλξη, το 2022 είναι κοντά.  ΔΕΝ ξέρουμε όμως πόσο πάει πλέον το τίμημα, έχεις χάσει αξία στην πιάτσα.
Υ.Γ.5 Είναι τιμή για το στέκι να το βρίζει καθημερινά ο Κλίτσας 15 χρόνια τώρα, είτε απο το ένα, είτε απο το άλλο blog στο οποίο αρθρογραφούσε κάποτε. Kαι ο Κλίτσας να πέρνει τις απαντήσεις απο τους μηχανοδηγούς.Αρκεί αυτό. Καταλαβαίνει ο ίδιος καλά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου