Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΔΕΔΥ και ΟΣΜΕ απεργούν στις 24 Σεπτέμβρη, πλήρες το άδειασμα σε αυτήν την ΓΣΕΕ


Kαταρίφθηκε ο μύθος που καλιεργούσαν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για την απεργία της Τρίτης. Πλήρες το άδειασμα μεγάλων Ομοσπονδιών στις κατευθύνσεις αυτής της ΓΣΕΕ.
Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, προκηρύσσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, η οποία σημειώνει ότι, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και την ψήφισή του, θα προχωρήσει σε απεργιακή κλιμάκωση.


Παράλληλα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει πανελλαδικές στάσεις εργασίας, όπου κριθεί αναγκαίο από τα σωματεία, στις 19, 20 και 23 Σεπτεμβρίου 2019, για να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των σωματείων, ώστε να διευκολυνθεί η ενημέρωση, η προετοιμασία και η συμμετοχή των εργαζομένων.

Όπως υποστηρίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, «με το νομοσχέδιο αυτό, η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης» που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι». Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Προβλέπονται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Ουσιαστικά, επιχειρείται ο εργοδοτικός–κυβερνητικός έλεγχος και το φακέλωμα των σωματείων και των συνδικαλιστών. Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με υπουργικές αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους».

Μεταξύ άλλων, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι, με το νομοσχέδιο, ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. «Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα για προνομιακή αδειοδότηση, με χαλαρότερους όρους, όσων επιχειρήσεων βρίσκονται μέσα σε επιχειρηματικά πάρκα και η αδειοδότηση εξπρές, υπό τη δαμόκλειο σπάθη των πειθαρχικών ποινών, ακόμα και της παύσης των αρμοδίων δημοσίων υπαλλήλων. Ιδιωτικοποιούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των επενδυτικών σχεδίων και ανοίγει ο δρόμος για τη συνολική αποστέρηση από το Δημόσιο της δυνατότητας να ελέγχει τις εργασιακές συνθήκες, τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα, την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος» υπογραμμίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, συμπληρώνοντας ότι εγκαινιάζεται η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, «που αποτελεί απαίτηση των βιομηχάνων και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων και στις οποίες «νόμιμα» θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα».

«Το δικαίωμα της απεργίας αποτελεί το ύστατο όπλο των εργαζομένων και οφείλουμε να το υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Το δικαίωμα όλων στη δημόσια ασφάλιση είναι αναφαίρετο και αγωνιζόμαστε, για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης» προσθέτει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.


H OΣΜΕ (Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας) με  ανακοίνωση της συμμετέχει στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη : 
Η  κυβέρνηση  της  νέας  δημοκρατίας,  μητσοτάκης,  βρούτσης  και  λοιποί,  κρυμμένοι  πίσω,  στις  τελευταίες  σελίδες  του  δήθεν  αναπτυξιακού  νομοσχεδίου,  κατ’  εντολή  και  παραγγελία  της  μαύρης και  άτεγκτης  εργοδοσίας,  σε  μεταμνημονιακή  εποχή,  παρουσιάζουν  πλήθος  ακραίων  αντεργατικών  ρυθμίσεων  ισοπέδωσης  των  εργασιακών  δικαιωμάτων  και  καταπάτησης – περιορισμού  της  συνδικαλιστικής  ελευθερίας.
Δια  της
 Θεσμοθέτησης  ρήτρας  εξαίρεσης  εφαρμογής  των κλαδικών  συμβάσεων
 Υπερίσχυσης  των  τοπικών,  έναντι  των  εθνικών  κλαδικών  συλλογικών  συμβάσεων  εργασίας
 Κατάργησης  των  θεμελιωδών  αρχών  της  επεκτασιμότητας  και  της  ευνοϊκότερης  ρύθμισης
 Κατάργησης  επί  της  ουσίας  του  δικαιώματος  προσφυγής  στη  Διαιτησία
 Επανεμφάνισης  και  ενίσχυσης  των  ενώσεων  προσώπων
 Θέσπισης  δήθεν  μέτρων  προστασίας  των  εργαζόμενων  υπό  καθεστώς  μερικής  απασχόλησης
 Καθιέρωσης  ηλεκτρονικού  μητρώου  και  θέσπισης  ηλεκτρονικής  και  εξ  αποστάσεως  ψηφοφορίας  για  όλες  τις  αποφάσεις  Συνελεύσεων  και  Διοικητικών  Συμβουλίων
επιχειρείται
η  πλήρης  κατάργηση  του  θεσμού  των  συλλογικών  διαπραγματεύσεων  και  συλλογικών  συμβάσεων  εργασίας,  η  κατάργηση  κάθε  εργασιακού  δικαιώματος,  η  απόδοση  κινήτρων  ασυδοσίας,  παραβατικότητας  και  αυταρχισμού  στη  μαύρη  εργοδοσία,  η  αλλοίωση  της  βούλησης  των  εργαζόμενων,  ο  έλεγχος  και  ο  περιορισμός  της  δράσης  των  συνδικάτων  με  απώτερο  στόχο  την  απονέκρωση  και  τη  διάλυσή  τους.  
Η  Ομοσπονδία  Συνδικάτων  Μεταφορών  Ελλάδας  (Ο.Σ.Μ.Ε)  συναισθανόμενη  το  βάρος  της  ευθύνης  απέναντι  στους  χιλιάδες  εργαζόμενους,  τους  οποίους  εκπροσωπεί,  κατά  τη  συνεδρίαση  της  Ολομέλειας  στις  17-9-2019  και  συντασσόμενη  πλήρως  με  τις  σχετικές  αποφάσεις  αντίστοιχων  συνδικαλιστικών  οργανώσεων,  ΟΜΟΦΩΝΑ  αποφάσισε  την  εξαγγελία,  οργάνωση  και  πραγματοποίηση  24ωρης  Πανελλαδικής  απεργίας  σε  όλους  τους  κλάδους  των  οδικών  επιβατικών  και  εμπορευματικών  μεταφορών  για  τις                      24  Σεπτέμβρη  2019.     
Καλούμε  τα  συνδικάτα  μέλη  μας  σε  ολόκληρη  τη  χώρα,  τους  εργαζόμενους  στα  μέσα  μαζικής  μεταφοράς,  τους  εργαζόμενους  στις  οδικές  εμπορευματικές  μεταφορές,  στα  ΤΑΞΙ  και  στα  τουριστικά  λεωφορεία  σε  εγρήγορση,  σε  συντονισμό,  συσπείρωση  και  καθολική  συμμετοχή  στην  24ωρη  Πανελλαδική  απεργία,  
κατά
του  επερχόμενου  νεοφιλελεύθερης  έμπνευσης  μνημονίου,  
κατά  του  μνημονίου  κατάργησης  δικαιωμάτων  και  ελευθεριών,  
κατά  του  μνημονίου  επικράτησης  ακραίας  λιτότητας,
κατά  του  μνημονίου  περαιτέρω  φτωχοποίησης  και  ελέγχου  της  κοινωνίας

Ο  φόβος  και  η  τρομοκρατία  δεν  θα  περάσει


ΟΛΟΙ  ΣΤΟ  ΔΡΟΜΟ

ΟΛΟΙ  ΣΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ


ΟΛΟΙ  στη  συγκέντρωση  των  συνδικάτων  στην  
Πλατεία  Κλαυθμώνος  ώρα  11:00  π.μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου