Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Η πλειοψηφία της ΠΟΣ για την απεργία της 2ης Οκτωβρίου


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών συμμετέχει στην 24ΩΡΗ γενική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ.Ενώνουμε όλοι μαζί τη φωνή μας - Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες - ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ
για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση ως αντίδραση, ενάντια στο νέο Πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης που κατέθεσε στη Βουλή για διαβούλευση, το οποίο περιέχει δυσμενείς διατάξεις για τις συλλογικές συμβάσεις, τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση και τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων. 


Ως συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα αφήσουμε κανέναν να παρέμβει στην αυτονομία και στο αυτοδιοίκητο λειτουργίας των συνδικάτων που διασφαλίζει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την προστασία των εργαζομένων.
Δεν θα αφήσουμε κανέναν να νομιμοποιήσει τον κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων εργαζομένων, αλλά ούτε να «παίξουν» με το δικαίωμα στην απεργία.
Ζητάμε σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα καθώς αυτά είναι κατακτήσεις αγώνων δεκαετιών. 
Ζητάμε ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις για τη σύναψη προστατευτικών για κάθε εργαζόμενο συλλογικών διαπραγματεύσεων. 

Καλούμε ΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00’ π.μ.

Προσυγκέντρωση Σιδηροδρομικών στα γραφεία της Π.Ο.Σ. στις 10:30 π.μ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου