Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Για όλα φταίει το...στέκι της έλξης (Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ΕΕΣΣΤΥ)

Θεωρούμε πλέον αδιανόητη ακόμα και ως εμμονή την σημερινή τοποθέτηση του συναδέλφου Προέδρου της ΠΟΣ στο Συμβούλιο Διοικήσεων, να διαβάζει δηλαδή αναρτήσεις απο το στέκι της έλξης, να τις χρεώνει σε ...παράταξη (Δίκτυο Σιδηροδρομικών) και μέσω αυτών
να προσπαθεί να δικαιολογηθεί στους εργαζόμενους στην τεχνική βάση για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στην ΕΕΣΣΤΥ.

Την ώρα που η Κυβέρνηση προσπαθεί να ανατρέψει κεκτημένα στα εργασιακά,ο συνάδελφος Παρασκευόπουλος διαβάζει στους εκπροσώπους Σωματείων... άρθρα απο το στέκι της έλξης αντί να εξηγεί τι συμβαίνει με το υπο συζήτηση Νομοσχέδιο.
Μιας λοιπόν και μας διαβάζει να του απευθύνουμε ορισμένα ερωτήματα ¨

1. Γιατί βιάζεται να κάνει ενημερωτικές συγκεντρώσεις την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στα μηχανεργοστάσια στην Αθήνα. Μήπως γιατί γνωρίζει ότι συγκεκριμένος συνδικαλιστής (υπεύθυνος διαχείρισης για το στέκι)  θα βρίσκεται εκείνη την ημέρα σε αποστολή στο εξωτερικό για συμμετοχή σε συνέδριο και δεν θέλει αντίλογο(για όσα αναφέρουμε ως blog) ; Τον προκαλούμε να αλλάξει ημερομηνία και να  κάνει την συγκέντρωση  στα εργοστάσια - μηχανοστάσια την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου ή οποιαδήποτε άλλη μέρα θέλει. 
2. Σήμερα συνάδελφε Παρασκευόπουλε αντελήφθης ότι οι διαπραγματεύσεις για την ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ γίνονταν εν κενώ; Και αν σε ξεγέλασαν θα ενημερώσεις αναλυτικά τους εργαζόμενους, ποιοι και γιατί; Mε τον ίδιο καυστικό τρόπο που έκανες και παλιά, ξέρεις εσύ....
3. Θα συμμετέχει η ΠΟΣ στην 24 ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη την χώρα την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου ενάντια στις αντεργατικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης ; Αν ΝΑΙ πότε θα ειδοποιήσετε τους εργαζόμενους, αν ΟΧΙ  ΓΙΑΤΙ ; 

Συνάδελφοι πλέον γνωριζόμαστε καλά.
Το στέκι της έλξης αποτελεί σημείο αναφοράς γιατί ενημερώνει πλήρως τους σιδηροδρομικούς δημοσιεύοντας ΟΛΕΣ τις απόψεις. 
Η ηγεσία της ΠΟΣ παρά το ότι είχε προειδοποιηθεί για το ενδεχόμενο συγχώνευσης της ΕΕΣΣΤΥ με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έδωσε ποτέ την απαιτούμενη προσοχή σε αυτό. 
Η ηγεσία της ΠΟΣ τις προσωπικές διαφορές που έχει με συγκεκριμένους συνδικαλιστές επειδή τολμούν να διαφωνούν ΔΗΜΟΣΙΑ χρόνια τώρα με την στρατηγική της, προσπαθεί να τις μεταφέρει στους εργαζόμενους. 
Οι εργαζόμενοι στην τεχνική βάση πρέπει να μείνουν προσηλωμένοι στα βασικά ερωτήματα που προκύπτουν μετά τα ναυάγια των διαπραγματεύσεων της ΠΟΣ (και παρά το κλίμα αισιοδοξίας που είχε καλλιεργηθεί για την υπογραφή ΣΣΕ )  και θα πρέπει να τα απευθύνουν σε όσους τους εκπροσωπούν.

Το στέκι δεν εκφράζει καμία παράταξη.
Πως άλλωστε θα μπορούσε να συμβαίνει αυτό, όταν δημοσιεύει τις ανακοινώσεις ΟΛΩΝ των παρατάξεων συνάδελφοι ; 
Το στέκι της έλξης όμως  δεν χαρίζεται σε ανίκανους και χωρίς όραμα και  στρατηγική συνδικαλιστές.

Ας μας εξηγήσουν λοιπόν τώρα και σε εμάς και στους σιδηροδρομικούς στην τεχνική βάση οι ηγέτες της ΠΟΣ.
Πως το 2016 ζητούσαν να μιλήσουν με τον μέτοχο (ΤΑΙΠΕΔ) και αργότερα με τον επενδυτή για την υπογραφή ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Πως πέρυσι., το 2018 , ζητούσαν να μιλήσουν με τον μέτοχο (ΤΑΙΠΕΔ) για να υπογράψουν ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ.

Και πως φέτος ΔΕΝ θέλουν κάν να συναντήσουν τον μέτοχο της ΕΕΣΣΤΥ που συγχωνεύετε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο 1.1.2019.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου