Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Την στελέχωση των κενών θέσεων ευθύνης ζήτησε η ΠΕΠΕ


Με επιστολή στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το Σωματείο μας ζήτησε άμεσα την προκήρυξη για την πλήρωση των κενών θέσεων ευθύνης. Διαβάζουμε > 

Κύριε Σύμβουλε, 

Το τελευταίο διάστημα και λόγω συνταξιοδοτήσεων έχουν μείνει κενές οργανικές θέσεις ευθύνης στον κλάδο έλξης, εξέλιξη που δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία της εταιρείας. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης, λόγω των  συνταξιοδοτήσεων –προβλέπονται 5 θέσεις στο τμήμα 24ωρης παρακολούθησης και σήμερα έχουν μείνει 3 εργαζόμενοι-  εδώ και 40 μέρες δεν υπάρχει  για αρκετές ώρες της ημέρας προϊστάμενος –με την νυχτερινή βάρδια να έχει σχεδόν καταργηθεί-, με αποτέλεσμα οι μηχανοδηγοί να μην μπορούν να λάβουν τις απαραίτητες πληροφορίες (πχ γύρω από το τροχαίο υλικό και συνθήκες κυκλοφορίας) κατά την ανάληψη ή να αναφέρουν τυχόν προβλήματα κατά την διάρκεια ή την λήξη της υπηρεσίας τους. Σε περίπτωση δε έκτακτου συμβάντος (πχ αμηχανία) υπάρχουν ώρες που δεν υπάρχει κανείς εργαζόμενος σε θέση ευθύνης στο τμήμα 24ωρης παρακολούθησης στην Βόρεια Ελλάδα!
Στις 5 θέσεις των ΜΕΚ (Προϊστάμενοι Τμήματος Νότιας – Βόρειας Ελλάδας)  λόγω των συνταξιοδοτήσεων έχουν μείνει όλες κενές,  όπως και οι θέσεις ευθύνης σε όλα τα περιφερειακά μηχανοστάσια !
Τα κενά αυτά φυσικά έχουν ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται και φαινόμενα υπερεργασίας (εργασία σε ημέρες ανάπαυσης – υπερωριακή απασχόληση) προκειμένου να περιοριστούν τα προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία. 
Σας καλούμε όπως άμεσα προχωρήσετε στην προκήρυξη ενδιαφέροντος για την κάλυψη-στελέχωση των κενών οργανικών θέσεων ευθύνης.
Στην διάθεση σας για κάθε ενημέρωση. 
                                       Για το Δ.Σ. 
          Ο Πρόεδρος                                Ο Γ. Γραμματέας 


          Κ .Γενιδούνιας                              Α. Καλαμάρας

Απο το blog της ΠΕΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου