Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Κοινή κάθοδος απο ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ σε εκλογές σε Εργατικό Κέντρο!

Μετά απο δεκαετίες διαφωνιών συνδικαλιστικό στίβο και τάχα ιδεολογικές αντιπαλότητες, φαίνεται πως η συνεργασία των ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ αρχίζει να πέρνει
σάρκα και οστά και να έχουμε πλέον την ανοικτή και κοινή κάθοδο των 2 παρατάξεων σε ΚΟΙΝΑ ψηφοδέλτια σε Εργατικά Κέντρα. 
Η Κυβερνητική συνεργασία της περιόδου 2010-2014 (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και η τότε Συγκυβέρνηση φαίνεται πως φέρανε πιο κοντά τις 2 συνδικαλιστικές παρατάξεις και έτσι πρόσφατα είχαμε και την κοινή τους κάθοδο (υπό το ΊΔΙΟ ψηφοδέλτιο) στις εκλογές σε Εργατικό Κέντρου της περιφέρειας.
Συνδικαλιστές που διαφωνούσαν χρόνια ιδεολογικά γιατί στην ΠΑΣΚΕ αφουγκράζονταν τα σοσιαλιστικά ιδεώδη, ενώθηκαν με όσους αφουγκράζονται τον κοινωνικό νεοφιλελευθερισμό και δημιουργήσαν το "Ενωτικό" ψηφοδέλτιο που επικράτησε του ΠΑΜΕ στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων.
Φήμες αναφέρουν ότι οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ , ήταν έτοιμοι να υπογράψουν πολιτικό μανιφέστο για τα σοσιαλιστικά ιδεώωδη και τον Αντρέα Παπανδρέου απαιτώντας να το υπογράψουν και οι τις ΔΑΚΕ, αλλά μετά το ξανασκέφτηκαν και έκαναν την ανάγκη ιστορία κατεβαίνοντας σε κοινό ψηφοδέλτιο με υποψήφιους της ΔΑΚΕ, που μερικές μέρες πριν τις πρόσφατες Εθνικές εκλογές τόνιζαν την υποστήριξη τους στην Νέα Δημοκρατία.

Πως τα φέρνει η ιστορία συνάδελφοι.
Υποστηρικτές - υμνητές του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, συνυποψήφιοι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με... υποστηρικτές του Κυριάκου (και πριν μερικά χρόνια του Κωνσταντίνου) Μητσοτάκη.
Ναι το ξέρουμε, για το καλό των εργαζομένων γίνονται όλα αυτά.
Απορούμε όμως, τόσα χρόνια γιατί δεν τα είχαν βρεί και τα βρήκαν τώρα;

Το στέκι της έλξης -Το blog των μηχανοδηγών 


ΕΔΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ που επιβεβαιώνει τα όσα  γράφουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου