Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Επιστολή ΠΟΣ για ενοικιαζόμενους στην ΕΕΣΣΤΥ εργαζόμενους του ΟΣΕ

Επιστολή της ΠΟΣ στην Διοίκηση του ΟΣΕ

Μόλις σήμερα λάβαμε γνώση του εγγράφου σας με αριθ.πρωτ. 9062359/6-9-2019, το οποίο επικαλούμενο την από 26-2-2019 σύμβαση πλαίσιο μεταξύ ΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ, περιλαμβάνει ονομαστική κατάσταση εργαζομένων του ΟΣΕ οι οποίοι ενοικιάζονται στην
ΕΕΣΣΤΥ για το μήνα Σεπτέμβριο για πλήρες καθημερινό οκτάωρο.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, για την προηγούμενη σύμβαση που αφορούσε το ίδιο θέμα, καταδικαστήκατε στην Επιθεώρηση Εργασίας και η σύμβαση κρίθηκε άκυρη.
Μετά από αυτή την απόφαση και λόγω του ότι θα ακολουθούσε η ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ, η Π.Ο.Σ. έκρινε σκόπιμο να μην προχωρήσει σε περαιτέρω νομική διαδικασία, πλην όμως σας προειδοποίησε εγκαίρως ότι μετά την ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ δεν θα δεχθεί να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία.
Το γεγονός ότι είτε ατύπως είτε επισήμως κατά το έγγραφό σας συνεχίζεται αυτή η διαδικασία, προκαλεί πλείστα ζητήματα για τα οποία είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι αλλά και πλείστα ερωτήματα, στα οποία απαιτούμε να μας απαντήσετε εγγράφως:
Οποιαδήποτε σύμβαση αφορά εργαζομένους απαιτείται η γνωστοποίησή της σε αυτούς και τους εκπροσώπους τους. Γιατί η σύμβαση δεν έχει κοινοποιηθεί με αποτέλεσμα να μην τη γνωρίζει ουδείς;
Με ποιο νομικό καθεστώς επιτρέπεται η ενοικίαση εργαζομένων σε άλλη εταιρεία πόσο μάλλον όταν αυτή είναι ιδιωτική; (Το γεγονός ότι η οικονομική αποτίμηση του κόστους του κάθε εργαζόμενου προσαυξημένο κατά 10% δεν αφήνει περιθώρια ερμηνείας όσον αφορά την ενοικίαση).
Ερωτήθηκαν οι εργαζόμενοι αν επιθυμούν να ενοικιαστούν;
Ποια διαδικασία σας επιτρέπει να επιλέγετε το προσωπικό ονομαστικά σύμφωνα με τη δική σας κρίση; Αυτή η ενέργεια σας καθιστά χρηστή Διοίκηση;
Αναμένουμε την απάντησή σας προκειμένου να προβούμε σε περεταίρω ενέργειες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου