Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Σοβαρό το θέμα με την βλάστηση πλησίον της γραμμής

Μπορεί κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να απόρησαν με την τοποθέτηση του  Δ/ντα Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Τσαλίδη γύρω απο το πως επηρεάζει η βλάστηση πλησίον της γραμμής τις ταχύτητες και την ασφαλή κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών, αλλά είναι μια πολύ μεγάλη αλήθεια.

Η πρόσφατη (χτεσινή) εικόνα απο την Αλεξάνδρεια,που δημοσιεύει σήμερα το στέκι

καταδεικνύει το πρόβλημα , παρά τα -σημαντικά- βήματα προόδου που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο στον άξονα ΠΑΘΕ -ιδιαίτερα στην περιοχή του λεκανοπεδίου- γύρω απο αυτό το θέμα.

Δυστυχώς στην Βόρεια Ελλάδα και μετά τον Παλαιοφάρσαλο το πρόβλημα είναι σημαντικό και πραγματικά εμποδίζει την ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων. 
Ιδιαίτερα όταν βρέχει - και τα κλαδιά απο τα δέντρα "βαραίνουν" αυτά πολλές φορές "χτυπούν" την αμαξοστοιχία ή βρίσκονται εντός της γραμμής προκαλώντας σημαντικά προβλήματα.
Η επάνδρωση των ομάδων γραμμής του ΟΣΕ άμεσα θα δώσει λύση, καθώς ακόμα και σήμερα ο Οργανισμός αναγκάζεται σε εργολαβίες ανά περιοχή.
Μέχρι όμως να προκηρυχτεί η εργολαβία, να κατοχυρωθεί και να ξεκινήσει να εργάζεται ο εργολάβος, η βλάστηση έχει πάλι ανθίσει πλησίον της γραμμής.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν σήμερα οι μηχανοδηγοί που κινούνται προς Ειδομένη και Αλεξανδρούπολη και που πολλές φορές αγανακτούν καθώς αναφέρουν το πρόβλημα αλλά δεν προχωρά η λύση του.
Ωστόσο ο επαγγελματισμός τους διασφαλίζει την κυκλοφορία, ενώ η επιμονή -σε συνεργασία με το Σωματείο μας- θα φέρει τα επιθυμητά για όλους αποτελέσματα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου