Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Τι αποφασίστηκε στο ΔΣ της ΠΕΠΕ-Αύριο η ανοικτή συνεδρίαση της τοπικής Γραμματείας στο Ρέντη

Παρουσία πολλών συναδέλφων  απο το μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης συνεδρίασε σήμερα το ΔΣ του Σωματείου μας. Στην συνεδρίαση 

συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις στα εργασιακά και τις αρνητικότατες συνέπειες που θα έχουν για τους εργαζόμενους στην χώρα οι ρυθμίσεις που προωθεί αυτές τις μέρες η Κυβέρνηση.

Κατάργηση της επέκτασης των Συλλογικών Συμβάσεων, ειδικές οικονομικές ζώνες, δυνατότητα κατάργησης ακόμα και όρων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ουσιαστική κατάργηση της προσφυγής στην διαιτησία, ακόμα και η απαράδεκτη μεθόδευση του να θεωρείτε βλαπτική μεταβολή για τους εργαζόμενους όταν μένουν αυτοί απλήρωτοι για .... 2 μήνες!
Αυτές οι ρυθμίσεις σε συνδυασμό με την ψήφιση των πρόσφατων Νομοσχεδίων απο την Κυβέρνηση για την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης φαίνεται πως αποθρασύνουν την εργοδοσία σε κάθε γωνιά της χώρας, στέλνοντας σαφές μηνύματα υπέρ των εργοδοτών και φυσικά σε βάρος των εργαζομένων και μάλιστα στο όνομα μιας αμφιλεγόμενης αναπτυξιακής πολιτικής. 
Μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον - που δεν θυμίζει σχεδόν σε τίποτα την κατάσταση πριν το καλοκαίρι ή τα τελευταία 5 χρόνια  - η ΠΕΠΕ θα πρέπει να εντείνει την προσπάθεια της για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων ΟΛΩΝ των μηχανοδηγών αλλά και να προάγει ουσιαστικά την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου ως ένα απο τα πλέον ενεργά Πρωτοβάθμια Σωματεία στον σιδηρόδρομο.

Για το θέμα της μισθοδοσίας των νέων συναδέλφων, αποφασίστηκε πλειοψηφικά η ΠΕΠΕ να αποστείλει επιστολή (ή εξώδικο- ότι εισηγηθεί το Δικηγορικό μας γραφείο) στο οποίο θα ζητά να απαντήσει γραπτώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για ποιο λόγο δεν πληρώνει τους συναδέλφους βάση των συμφωνηθέντων ενώ αυτοί εργάζονται σε θέσεις εργασίας μηχανοδηγών, μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. 
Ανάλογα με την απάντηση της Διοίκησης (ή αν απαντήσει) η ΠΕΠΕ θα αποφασίσει την δράση της, ενώ η πρόταση που ψηφίστηκε αναφέρετε και σε κινητοποιήσεις ( με αιτήματα που θα ανακοινωθούν εν καιρώ).
Η παράταξη της Νέας Έλξης ψήφισε λευκό στην πρόταση της +ΣυνΕξέλιξης, ζητώντας να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να...συζητηθεί το θέμα της μισθοδοσίας. Στους εκπροσώπους της Νέας Έλξης, έγινε υπενθύμιση ότι πρόσφατα είχαν τοποθετηθεί δημόσια ως παράταξη με γραπτή ανακοίνωση τους, ότι θεωρούν ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ την πληρωμή των συναδέλφων με τους όρους της ΣΣΕ. Το τι άλλαξε έκτοτε και τώρα θέλουν να προηγηθεί συζήτηση για τα αυτονόητα, μπορούν να το εξηγήσουν οι ίδιοι στους μηχανοδηγούς.

Για το θέμα του προγραμματισμού εργασίας, τονίστηκε ότι η ΣΣΕ αναφέρεται ρητά ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υποχρεούται να εκδώσει σε όλα τα μηχανοστάσια μηνιαίο πρόγραμμα και άρα και στο ΜΘ με τις αρχές της ισονομίας, της ισότητας και της ισοκατανομής έργου και απολαβών να αποτελούν σαφές κριτήριο στην εκπόνηση του.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα ζητήματα ασφαλείας και το περιστατικό με διάσπαση σε εμπορική αμαξοστοιχία , το οποίο θέτει σοβαρά ερωτηματικά γύρω απο το τροχαίο υλικό. Η ΠΕΠΕ είχε ήδη αποστείλει γραπτή επιστολή για το θέμα, ενώ θα ακολουθήσουν δράσεις γύρω απο τον τομέα αυτό.

Τέλος συζήτηση έγινε για το θέμα των αποβαθρών στο Ρέντη, όπου δημιουργείτε πρόβλημα κατά την διάρκεια των ελιγμών. 
Το θέμα αυτό θα συζητηθεί αύριο στην τοπική γραμματεία στο Ρέντη, όπου και θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Η συνεδρίαση αύριο έχει προσδιοριστεί στις 4.30 το μεσημέρι στο ΚΕΚ και θα είναι ανοικτή σε όλους τους μηχανοδηγούς.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου