Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Aνακοίνωση απο την +ΣυνΕξέλιξη για ΣΣΕ

Συνάδελφοι, συναδέλφισες 

Με την σημερινή καταβολή της μισθοδοσίας Αυγούστου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν κατέβαλε τις τακτικές αποδοχές που προβλέπονται στην διετή επιχειρησιακή ΣΣΕ στους 60 συναδέλφους μας που πιστοποιήθηκαν στις αρχές Αυγούστου και εργάζονται επί των αμαξοστοιχιών.

Ενδεικτικό της ακατανόητης αυτής επιλογής είναι  ότι στους 60 πρόσφατα πιστοποιηθέντες μηχανοδηγούς καταβλήθηκε κανονικά χιλιομετρική αποζημίωση! 
Σύμφωνα με όσα είχε αποφασίσει το ΔΣ του Σωματείου μας, την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του,  προκειμένου να αποφασιστεί και να συντονιστεί η δράση μας. 
Το Σωματείο μας  , με εγγυήτρια δύναμη την  +ΣυνΕξέλιξη και την ενεργή συμμετοχή όλων των μηχανοδηγών , τα τελευταία 5 χρόνια δεν έχει επιτρέψει καμία αμφισβήτηση γύρω από  μισθολογικά ζητήματα , ενώ δεν πρόκειται να επιτρέψει τον οικονομικό ή οποιονδήποτε άλλο διαχωρισμό, σε νέους και παλιούς μηχανοδηγούς. Ούτε καν ως σκέψη.
Καλούμε την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να εφαρμόσει άμεσα τους όρους της ΣΣΕ για τους συναδέλφους μας και προειδοποιούμε για τις επιπτώσεις που θα έχει μια άρνηση τήρησης των συμφωνηθέντων. 
Φυσικά δεν μπορεί και δεν  θα μείνει  ασχολίαστο από την παράταξη μας, το ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επέλεξε να αμφισβητήσει τα συμφωνηθέντα της ΣΣΕ, σε μια περίοδο που οι Κυβερνητικές εξαγγελίες γύρω από τα εργασιακά  ενθαρρύνουν διαρκώς την εργοδοσία σε επιθέσεις ενάντια στα εργατικά δικαιώματα. 
 Η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, η επιχειρούμενη απαξίωση του ΣΕΠΕ , οι αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, η κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης με την τροπολογία του περασμένου μήνα , όσο και οι υπο σχεδίαση  ειδικές οικονομικές ζώνες  για τους εργαζόμενους στο όνομα του ανταγωνισμού είναι προφανής πολιτική και  Κυβερνητική Επιλογή.
Μόνο που ως επιλογή θα βρεί απέναντι της το σύνολο του εργατικού κινήματος. 
Συνάδελφοι, συναδέλφισες 
Οφείλουμε όλοι να κατανοήσουμε ότι αν επιτραπεί στην εργοδοσία η αμφισβήτηση  όρων της ΣΣΕ για μερίδα συναδέλφων μας, η επόμενη μέρα θα αφορά όλους.
Στην συνεδρίαση του ΔΣ την επόμενη εβδομάδα η +ΣυνΕξέλιξη θα προτείνει όλες εκείνες τις απαραίτητες δράσεις που θα εγγυηθούν την τήρηση των όρων της ΣΣΕ.
Καλούμε όλους τους μηχανοδηγούς σε αγωνιστική ετοιμότητα. 

+ΣυνΕξέλιξη - Σεπτέμβριος 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου