Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Ανακοίνωση απο ΠΕΠΕ για τις επερχόμενες κινητοποιήσεις


Συνάδελφοι συναδέλφισες
ΟΜΟΦΩΝΗ άποψη του συνδικάτου μας ήταν και είναι ότι η Π.Ο.Σ.  θα έπρεπε να συμμετέχει στην απεργία που διοργανώνουν εκατοντάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ενάντια στις προωθούμενες από την Κυβέρνηση αλλαγές στα εργασιακά,  απεργία στην οποία συμμετέχει
και η ΑΔΕΔΥ και έχει λάβει μαζικό χαρακτήρα.
H  επιλογή της Π.Ο.Σ. , να μην συμμετέχει στην απεργία της Τρίτης, επιβεβαιώνει την θέση του συνδικάτου μας και  αποδεικνύει σε όλο τον σιδηροδρομικό κόσμο ότι τα τελευταία χρόνια η ηγεσία της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών πορεύεται χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο και στρατηγική για  την προάσπιση των συμφερόντων των σιδηροδρομικών. Θέση που επανειλημμένα έχουν τονίσει οι εκπρόσωποι μας στα Όργανα της.
Ως απάντηση στην καλοπροαίρετη κριτική των εκπροσώπων μας στα Όργανα  για την στρατηγική της, η ηγεσία της  Π.Ο.Σ. τα τελευταία χρόνια επέδειξε απαράδεκτα επιθετική στάση απέναντι στους μηχανοδηγούς. Κατήγγειλε στο Υπουργείο Εργασίας την  συμφωνία του Δεκεμβρίου 2017 μεταξύ του συνδικάτου μας και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμφωνία που έφερε 100 νέες προσλήψεις μηχανοδηγών και ανατροπές στον Κανονισμό Εργασίας, εξέδωσε ακόμα και ανακοινώσεις με τις οποίες στοχοποιούσε συνδικαλιστές της ΠΕΠΕ ως «πρόθυμους», ενώ έφτασε στο σημείο να ζητά με εξώδικο -δια του Προέδρου της- αποσπάσματα από τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου μας,  εν είδος χωροφύλακα περασμένων δεκαετιών(και που φυσικά δεν  πήρε ποτέ). Μάλιστα,τις τελευταίες ημέρες έχει έρθει σε γνώση μας σχεδιασμός  της ηγετικής ομάδας της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών για νέες - επιθετικές ενέργειες  σε βάρος των μηχανοδηγών.
Η ΠΕΠΕ μέχρι σήμερα έχοντας επιλέξει τον δρόμο της ευθύνης και της ενότητας, δεν έχει  απαντήσει στις επιθέσεις της ηγεσίας  της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Επιβεβαιώνοντας την ενωτική στάση του, το συνδικάτο μας ΕΝΙΣΧΥΕΙ τον αγώνα των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην τεχνική βάση και ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ στην 24-ωρη απεργία της Πέμπτης 26ης Σεπτεμβρίου, ενώ δεν στερεί το δικαίωμα σε όσους μηχανοδηγούς επιθυμούν από την έδρα του Ρέντη να συμμετέχουν στην 24 ωρη απεργία που έχει προκηρύξει την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, όπου η ΠΕΠΕ ανήκει από ιδρύσεως της.

Κλείνοντας οφείλουμε να καταγγείλουμε σε όλο τον σιδηροδρομικό κόσμο ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ την απόφαση της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών για την εξαίρεση 3 Σωματείων-μελών της από την απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου, απόφαση που ξεκάθαρα αποδυναμώνει τον αγώνα των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  στην τεχνική βάση.
 
                                    Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2019
                                                      Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Κ. Γενιδούνιας                                                Απ. Καλαμάρας

1 σχόλιο:

  1. Η ενέργειες της ΠΟΣ και της ΓΣΕΕ αποδεικνύουν την ξεφτίλα των "συστημικών" συνδικαλιστών, των "εργατοπατέρων" που κάποτε μέχρι και οικόπεδα με δόσεις μοιράζονταν (βλέπε Οικισμός Εργατικών Στελεχών-περιοχή της Άνω Γλυφάδας). Αποκομμένοι από τη βάση, ανυπόληπτοι, αλλοπρόσαλλοι και δουλικοί, υπηρετούν τα αφεντικά τους που φυσικά δεν είναι οι εργαζόμενοι. Εκπαιδεύονται στα κομματικά γραφεία, διορίζονται σε ΔΕΚΟ, Τράπεζες και Υπουργεία, εκλέγονται από σωματεία-σφραγίδες με Συνέδρια σε εξωτικά μέρη και το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους και να ευτελίζουν το εργατικό κίνημα. Η δύναμή τους φαίνεται στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ κάθε Πρωτομαγιά, μαζεύονται καμμιά 30αριά βαριεστημένοι παράγοντες και ακούνε τον "δεκάρικο" του Προέδρου, τη στιγμή που το ΠΑΜΕ αλλά και οι οργανώσεις της μη κοινοβουλευτικής αριστεράς, μαζεύουν πολύ περισσότερους και πολύ πιο δυναμικούς διαδηλωτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή