Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Η Ομοσπονδία ΔΙΚΑΙΩΣΕ το στέκι της έλξης για την ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ

Συνεχίζοντας την χτεσινή μας ανάλυση για το τι συζητήθηκε στο ΔΣ της ΠΟΣ οφείλουμε να αναφερθούμε στην πρόταση της ηγεσίας της προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, 
να παρευρίσκεται δηλαδή στην επόμενη συνάντηση (Δευτέρα) ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΕΣΣΤΥ κ. Αναγνωστόπουλος (Δεν ήταν παρών στην χτεσινή συνάντηση).


ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ στους εργαζόμενους τι είχε γράψει το στέκι στις 10 Σεπτεμβρίου στο άρθρο μας με τίτλο "H ΕΕΣΣΤΥ συγχωνεύετε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας κοροιδεύει τον εαυτό της" (κλικ στον σύνδεσμο για να το διαβάσετε).
Επί λέξη είχαμε γράψει  για το θέμα της ΣΣΕ> 
Μάλιστα αντί η ΠΟΣ να ζητήσει συνάντηση με τον μέτοχο (....ΤΡΑΙΝΟΣΕ) - παρουσία ΕΝΝΟΕΙΤΕ της Διοίκησης της ΕΕΣΣΤΥ- αποδίδετε σε ένα κυνήγι μαγισών, απειλώντας με κινητοποιήσεις σε μια εταιρεία που σε 2-3 μήνες πρόκειται να ενταχθεί στην μητρική ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στην οποία ΙΣΧΥΕΙ το Συλλογικό Δίκαιο. 

Χρειάστηκε να χαθούν 15 μέρες μέχρι η ηγεσία της ΠΟΣ να δεχτεί να κάνει τα αυτονόητα, αυτά που επιτάσει η στοιχειώδης συνδικαλιστική λογική και πρακτική.

Το αίτημα της ΠΟΣ αποτελεί μια ΔΙΚΑΙΩΣΗ για όσα έγραφε το στέκι της έλξης.
Ας αφήσουν επιτέλους ορισμένοι τα συνδικαλιστικά παιχνιδάκια ενόψει του επικείμενου συνεδρίου της Ομοσπονδίας και ας ασχοληθούν με ένα θέμα που έπρεπε να είχε κλείσει χτες, καθώς - θα το επαναλαμβάνουμε διαρκώς- στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκετε σε ΙΣΧΥ το Συλλογικό Δίκαιο, υπάρχει διετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου