Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Επιστολή Σπύρου Συρόπουλου , Αντιπρόεδρου ΠΕΠΕ

Συνάδελφοι ,
Με πολύ μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα από το 

μπλογκ του προέδρου της ΠΕΠΕ για συναντήσεις του
προεδρείου με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Συναντήσεις για τις οποίες δεν έχω κληθεί ως αντιπρόεδρος της ΠΕΠΕ και επομένως ως μέλος του προεδρείου και για τις οποίες συναντήσεις δεν γνωρίζω το περιεχόμενο τους.
Εφόσον αυτό συμβαίνει όπως και επιβεβαιώνει ο πρόεδρος ότι συμβαίνει είναι απαράδεκτο και αποτελεί μεγάλο αντισυνδικαλιστικό,και αντιδημοκρατικό ατόπημα το οποίο και το καταγγέλω
Όσον αφορά την συμφωνία που είναι προς διαβούλευση με την διοίκηση έχω να πω οτι αυτή είναι ακόμα σε επεξεργασία και ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
Σε μερικά άρθρα της συμφωνίας έχουμε δώσει συγκατάθεση σε άλλα ζητήσαμε τροποποιήσεις ,σε άλλα ζητήσαμε να αφαιρεθούν εντελώς όπως πχ στο άρθρο που καταργεί το πενθήμερο και θέλει τον μηχανοδηγό να εργάζεται 7 ημέρες συνεχόμενα και να παίρνει ένα ρεπό και τουλάχιστον τα μισά ρεπό κάθε μήνα ή να εργάζεται 9 ημέρες συνεχόμενα και να παίρνει ένα ρεπό και τουλάχιστον τα μισά κάθε μήνα.Αυτό το άρθρο η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ δεν το αποδέχεται.ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
Για τα σενάρια περί συνεργασιών που πλάθει ο πρόεδρος και το μπλογκ του αναφερόμενος συνεχώς σε ΠΑΣΚ και όχι ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ.
Φυσικά όταν λέει ΠΑΣΚ εννοεί εμάς αλλά αποφεύγει για τον ευατό του να χαρακτηρίζει την παράταξη του ως ΣΥΡΙΖΑ έλξης.
Εμείς δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε άραγε;
Εχουμε λοιπόν να του πούμε ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ δεν έχει απευθύνει σε κανέναν πρόταση για συνεργασία στις εκλογές της ΠΕΠΕ.
Ούτε στην ΝΕΑ ΕΛΞΗ ,ούτε στην ΑΣΚΕ,ούτε στην ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ.
Άραγε ο πρόεδρος μπορεί να πει το ίδιο για τον ευατό του;

Συρόπουλος Σπύρος
Αντιπρόεδρος ΠΕΠΕ

.

3 σχόλια:

  1. Ο συνάδελφος Συρόπουλος έχει κληθεί σε όλες τις συναντήσεις του Σωματείου.Την περασμένη Δευτέρα επέλεξε να μην παραβρεθεί στην συνάντηση με την ΡΑΣ,
    καθώς βρισκόταν στην Αθήνα για 3 μέρες για το συνέδριο της ALE. Μετά την συνάντηση στην ΡΑΣ, έγινε άμεσα συνάντηση με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ γιατί προεκυψαν επείγοντα θέματα.
    Αν παρέμενε θα ήταν παρών.
    Απόδειξη του ότι συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες , είναι κ η ενημέρωση που παρέχει για την συμφωνία.
    Αυτό που δεν αναφέρει ο Αντιπρόεδρος είναι ότι η τοποθέτηση της ΠΑΣΚ για την υπερεργασία ήταν ότι θα έπρεπε να την “αποδεχτούμε σιωπηρά», προφανώς για να μην υπάρχουν κανόνες και ο προγραμματισμός εργασίας να γίνεται αυθαίρετα , ανάγκαζοντας μηχανοδηγους να εργάζονται 31 μέρες το μήνα!
    Αυτό φυσικά ο Σπύρος δεν το σχολίασε ποτέ καθώς τον προγραμματισμό εκπονεί κ υπογράφει συνδικαλιστής της ΠΑΣΚ στην Ομοσπονδία , ο διορισμένος ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Νώντας ο οποίος το φετινο καλοκαίρι περιέκοψε κ τις άδειες του προσωπικού.
    Ο οπορτουνισμός της ΠΑΣΚ είναι προφανής. Θέλουν υπερεργασία στα μουλωχτά , διαφώνησαν 2 φορές τα τελευταία 2 χρόνια για προσφυγή στο ΣΕΠΕ για το θέμα και αναγκάστηκαν να συμφωνήσουν μόνο μετά το δυστύχημα στο Άδενδρο.
    Ενώ γνωρίζουν το περιεχόμενο, εδώ κ 2 μήνες , διαφώνησαν δέκα μέρες πριν!
    Ενδεικτικά αναφέρω ότι όταν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έβγαλε την εγκύκλιο για όσους θέλουν να λαμβάνουν αναπαύσεις , η πρόταση της +ΣυνΕξελιξης αρχικά ήταν να καταθέσουν ολοι οι μηχανοδηγοί αιτήσεις .
    Τότε η ΠΑΣΚ μαζί με την ΔΑΚΕ διαφώνησαν κ εμείς πήραμε πίσω την πρόταση χαρην της ενότητας σε μια κρίσιμη διαπραγμάτευση που μόλις ξεκινούσε.
    Ο τυχοδιωκτισμός της ΠΑΣΚ είναι πλέον εμφανής.
    Αποδείχτηκε άλλωστε με τον διορισμό Θεοδωρόπουλου.Μεχρι αυτόν οι ύβρεις κ οι λιοντάρισμοι της ΠΑΣΚ ήταν καθημερινοί προς την Διοίκηση.
    Μετά τα λιοντάρια έγιναν γατάκια , που αποδέχτηκαν τις 31 μέρες εργασία.
    Το Σωματείο λειτουργεί δημοκρατικά , αυτό που δεν αντέχει ο Σπύρος κ η ΠΑΣΚ είναι ότι παράγει κ αποτελέσματα.
    Μόλις κατάλαβαν ότι γ συμφωνία θα υλοποιηθεί , προσπαθούν να την δυναμιτίσουν διοχετεύοντας φήμες κ παρασκηνίο που δεν υφίσταται.

    Τους συνιστώ , ψύχραιμια.
    Γιατί κ πρακτικά υπάρχουν κ η συμφωνία θα κλείσει κ πο τακτικές του Θεοδωρόπουλου σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν.

    Γενιδουνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις καταγγελουν τις λυκοσυμμαχιες οι κκεδες αλλα οχι τις δικες τους.ο οπορτουνισμός ισχυει μονο για τους άλλους.αυτοί μπορει να βλέπουν περα απ τη μύτη τους αλλα με τις παρωπιδες υπαρχει προβλημα.υπαρχει και το γνωστό ρητο που λεει ότι όταν του κνιτη του δειχναν το δάσος αυτος κοιτούσε το δάκτυλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στροφή δεξιά για την ασκέ που προσπαθεί ν αναβιωσει την πασκε επί της ουσίας.ρηφορμ δεν το λενε αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή