Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Ανακοίνωση Δικτύου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών

  Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές, συνεχίζουμε την καθιερωμένη επικοινωνία μαζί σας, ενημερώνοντά σας για τις προτάσεις που κατέθεσαν για ψηφοφορία τα ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΟΤΗΤΑΣ την 22 - 09 - 2022.

1ον) Να γίνουν συγκεντρώσεις συνταξιούχων στο υποκατάστημα του ΤΑΠΟΤΕ και στα κεντρικά του ΕΦΚΑ σε συγκεκριμένες ημερομηνίες για:

την ελλιπή εφαρμογή του ν. Βρούτση στους συνταξιούχους που βγήκαν στη σύνταξη μετά τον Μάρτη του 2021

την ολοκλήρωση του αιτήματος ανάκλησης «όσον συναδέλφων οι αποφάσεις συνταξιοδότησης βγήκαν  μετά τον ν. Κατρούγκαλου ενώ η παραίτηση είχε γίνει πριν την εφαρμογή του ν. 16/5/2016 »

να  διορθωθεί το λάθος που έγινε και « δεν εφαρμόστηκε η αναδρομική ισχύς του ν. 16/5/2016 » στον  επαναυπολογισμό για όσους συνάδελφους ( συνταξιούχους του ΟΣΕ προ του ν. Κατρούγκαλου ) σύμφωνα με αυξημένες εισφορές που πλήρωναν και όχι όπως  τους ενέταξαν σαν υπαλλήλους ΤΑΠΟΣΕ με μειωμένες κρατήσεις.

2ον) Να πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις ταυτότητες και την εξυπηρέτηση όσων θέλουν να ταξιδέψουν. 

Τέθηκαν επίσης τα ζητήματα για τις καθυστερήσεις της διαφοράς του εφάπαξ, τη δημιουργία παραρτημάτων στις μεγάλες πόλεις της επαρχίας, κ.ά. Η άποψη που καταθέσαμε ήταν στη λογική  της δραστηριοποίησης - συμμετοχής μεγαλύτερου αριθμού συναδέλφων σε συλλογικό επίπεδο, γιατί οι μεμονωμένες διαμαρτυρίες δεν έχουν αποτέλεσμα.

Δυστυχώς από το Προεδρείο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ οι προτάσεις μας δεν μπήκαν καν σε ψηφοφορία, με τη μόνιμη επωδό «θα αποφασίσει το Προεδρείο» το πότε και πως θα γίνει η κινητοποίηση.

Δεν είναι η μοναδική φορά που αρνείται το Προεδρείο να βάλει σε ψηφοφορία προτάσεις μας που κατά καιρούς γίνονται. 

Με την πεποίθηση ότι θα σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα απευθυνόμαστε σε όσο γίνεται μεγαλύτερο αριθμό συνταξιούχων με την ανακοίνωση αυτή, με επισκέψεις στην επαρχία και συγκεντρώσεις στις γειτονιές της Αττικής που ζουν οι συνταξιούχοι.

Σε μια περίοδο με την ακρίβεια να τρέχει, την αισχροκέρδεια να βγάζει μάτι, οι απαντήσεις των κυβερνώντων για τα αιτήματα εργαζόμενων - συνταξιούχων να είναι απαξιωτικές, χρειάζεται η συνεννόηση όλων και δραστηριοποίηση μεγαλύτερου αριθμού μελών μας. 

ΤΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ:                 Κωνσταντίνος Σουρμελής, Παναγιώτης Φωτιάδης, Χρήστος Κούλης

ΥΓ) Την 5-10-2022 πραγματοποιήθηκε η Παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στο στο  Σύνταγμα με τη συμμετοχή του δικτύου συνταξιούχων σιδηροδρομικών.    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου