Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Ανακοίνωση απο το Δίκτυο Σιδηροδρομικών για το τελευταίο Νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ


Με δύο νομοσχέδια ( το ένα ψηφίστηκε και το άλλο οσονούπω)η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Μεταφορών σε πλήρη αντίθεση με  όλες τις προφορικές διαβεβαιώσεις που κατά καιρούς εξέφραζαν, κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τους φόβους μας για την διάλυση του ΟΣΕ αλλά και  να αποβάλουν και το τελευταίο φύλλο συκής που είχε ως μανδύα τάξης και ηθικής.

  Το ψηφισθέν νομοσχέδιο που δήθεν  ρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ, στην ουσία καταστρατηγεί τον ΑΣΕΠ με στόχο  τον πλήρη έλεγχο των προσλήψεων, δημιουργεί 2 ταχύτητες εργαζομένων καθώς παρέχεται η δυνατότητα να εξαιρούνται απο τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας οι νέοι εργαζόμενοι, και  εισάγει την δυνατότητα να προσλαμβάνονται  Διευθυντικά στελέχη  με υψηλότατους μισθούς , παρακάμπτοντας τα έμπειρα στελέχη εντός των εταιρειών.

Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε  οδηγεί τις ΔΕΚΟ σε σκοτεινές εποχές με τους '' μαυρογιαλούρους'' να έχουν τον πλήρη έλεγχο τους και μετατρέπει τον ΟΣΕ σε ένα μικρό «ευέλικτο» Οργανισμό που θα λειτουργεί με ΣΔΙΤ ,  όπως τον είχε φανταστεί δηλαδή η Κυβέρνηση την περίοδο 2004-2009, αλλά τότε δεν κατάφερε να υλοποιήσει τα σχέδια της.  

Για τον λόγο αυτό διαχωρίζεται  πλήρως ο  ΟΣΕ από την ΕΡΓΟΣΕ ( παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις ) και ουσιαστικά η  ΕΡΓΟΣΕ βρίσκεται χωρίς αντικείμενο και ένα βήμα πιο κοντά στην ιδιωτικοποίηση.

 Η παρέμβαση του Υπουργείου στον όμιλο  του ΟΣΕ όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα αλλά με έναν απόλυτα αυταρχικό τρόπο και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση με τα συνδικάτα και την Π.Ο.Σ. δείχνει την καθεστωτική αντίληψη που διαπνέει τους Κυβερνώντες που γράφουν  στα παλαιότερα των υποδημάτων τους , τους εργαζόμενους.

 Η κυβέρνηση, που  δεν έχει ακόμα υλοποιήσει την ΣΣΕ στην ΣΤΑΣΥ που υπογράφηκε πέρυσι τον Ιούλιο,  που καταργεί απόλυτα τον ΑΣΕΠ στις προσλήψεις, που ωθεί σε ιδιωτικοποίηση την ΕΡΓΟΣΕ, θα πρέπει επίσης να απολογηθεί όχι μόνο για την εγκατάλειψη και διάλυση του σιδηροδρόμου αλλά και  για τις δεκάδες απευθείας αναθέσεις στον ΟΣΕ. 

Καλούμε την Διοίκηση του ΟΣΕ να ενημερώσει εάν τελικά  έχει επιβληθεί στον Οργανισμό  πρόστιμο για αυτές τις αναθέσεις και την Ομοσπονδία να αναλάβει  πρωτοβουλίες ενάντια στις εφαρμοζόμενες πολιτικές ενημερώνοντας τους σιδηροδρομικούς για το τι έχει ψηφιστεί. 

 Το ΔΙΚΤΥΟ σιδηροδρομικών δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτεί λογικές οπισθοδρόμησης και DEFACTO  αποφάσεις που οδηγούν μικρούς και επικίνδυνους παραγοντίσκους να ασκούν έλεγχο με καθεστωτικές νοοτροπίες.

Οι σιδηροδρομικοί οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου