Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Γαλλία: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Παρίσι διαμαρτύρονται για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό

 Μαζική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Παρίσι με τους οργανωτές να κάνουν λόγο για «πορεία ενάντια στο υψηλό κόστος ζωής και την κλιματική αδράνεια».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της μαζικής πορείας περίπου 140.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαμαρτυρία ενώ οι αρχές κάνουν λόγο για 30.000 πολίτες. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από έκκληση των αριστερών κομμάτων, υποστηριζόμενη από εκατοντάδες ενώσεις.

Με την απεργία στα διυλιστήρια, που έχει προκαλέσει ελλείψεις καυσίμων στη χώρα, να μετράει τρεις εβδομάδες, η μαζική διαδήλωση έρχεται να προστεθεί στο κάδρο της διογκούμενης δυσαρέσκειας για την άνοδο του πληθωρισμού.

«Μπορεί κάποιος να δει ότι το κίνημα αυτό έχει αρχίσει να εξαπλώνεται. Μπορείτε να το δείτε στον τομέα των πυρηνικών. Οι οδηγοί φορτηγών ανακοίνωσαν στάση εργασίας για την Τρίτη και πολλοί άλλοι τομείς έχουν αρχίσει να συντάσσονται μαζί τους», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό FranceΙnfo η Ματίλντ Πανό, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της «Ανυπότακτης Γαλλίας».

Στη διαδήλωση, πλάι στον Ζαν Λικ Μελανσόν και βουλευτές της γαλλικής αριστεράς, συμμετείχε και η πρόσφατα τιμημένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας συγγραφέας, Ανί Ερνό.

Πολλά συνδικάτα στη Γαλλία έχουν κηρύξει ημέρα γενικής απεργίας την προσεχή Τρίτη, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει τις οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές και τον δημόσιο τομέα.

Ο γαλλικός ενεργειακός γίγαντας, η TotalEnergies, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέληξε σε μισθολογική συμφωνία με τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους υπαλλήλους της στα τέσσερα διυλιστήριά της, αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες για λήξη των κινητοποιήσεων. Ωστόσο, το αριστερό συνδικάτο CGT δεν τη δέχτηκε με τα μέλη του να συνεχίζουν τις διαδηλώσεις.

www.lifo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου