Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Απεργούν οι εργαζόμενοι της βελγικής SNCB, ζητούν καλύτερες εργασιακές συνθήκες και προσλήψεις

Εν μέσω απεργιακού κλοιού βρίσκεται το Βέλγιο, καθώς οι εργαζόμενοι στην κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων (SNCB) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη κινητοποίηση. Σημειωτέων, η απεργία αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 18 Οκτωβρίου, ωστόσο μεταφέρθηκε
χρονικά με τα σιδηροδρομικά συνδικάτα να αναφέρουν ότι η απόφαση για απεργία νωρίτερα ελήφθη καθώς εντείνονται οι συναντήσεις της Βελγικής κυβέρνησης για το δημοσιονομικό πρόγραμμα.

Όπως επισημαίνουν, τώρα αποφασίζεται το budget του σιδηροδρόμου για τα επόμενα 10 χρόνια, οπότε «πρέπει να ασκήσουμε πίεση στην κυβέρνηση να παράσχει επαρκείς οικονομικούς πόρους στους βελγικούς σιδηροδρόμους», σχολίασαν.

Οι εργαζόμενοι της SNCB επικαλούνται επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών και ανεπαρκείς προσλήψεις, οι οποίες αναπόφευκτα οδηγούν σε ακυρώσεις δρομολογίων.

«Τα συνδικάτα επισημαίνουν την ανάγκη να παράσχει η κυβέρνηση επαρκείς οικονομικούς πόρους για τους βελγικούς σιδηροδρόμους», δήλωσε εκπρόσωπος της HR Rail, της δημόσιας εταιρείας που απασχολεί εργαζομένους της SNCB.

Αυτή τη στιγμή πάντως στο Βέλγιο κυκλοφορούν μόνο 2 από τα 5 IC τρένα, ενώ η πλειονότητα των δρομολογίων παραμένει ανεκτέλεστη.

www.metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου