Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

H “ΕΝΟΤΗΤΑ” συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ) κ. Αθανάσιο Κοτταρά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Γραφεία της ΣΤΑΣΥ συνάντηση του Προεδρείου της “ΕΝΟΤΗΤΑΣ” με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αθανάσιο ΚοτταράΤο Προεδρείο της “ΕΝΟΤΗΤΑΣ” ανακοίνωσε στον Δ/ντα Σύμβουλο την απόφαση μας

για την ίδρυση ενιαία παράταξης στις σταθερές συγκοινωνίες που θα καλύπτει όλους τους χώρους από όποιο σωματείο κι αν ανήκουν.

Ζητήσαμε, με σεβασμό στο επιβατικό κοινό, την εφαρμογή του Νόμου για την τήρηση του προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης λειτουργίας στις κινητοποιήσεις.

Επίσης είναι αδιανόητο σε μια εταιρία να υπάρχει πολυδιάσπαση των εργαζομένων με την λειτουργία 8 σωματείων μόνο και μόνο για τη διατήρηση δεκάδων αποσπάσεων και απαλλαγή συνδικαλιστών πέραν του Νόμου.

Τέλος τονίσαμε την ανάγκη υπογραφής νέας Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας και ζητήσαμε από τον Διευθύνοντα να μεσολαβήσει για την άμεση έκδοση των σχετικών ΚΥΑ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ κ. Κοτταράς τόνισε ότι στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Εταιρίας επιζητεί διάλογο με τους εργαζόμενους και με τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που εκφράζουν την πολιτική του διαλόγου και της συνεργασίας.

Ο διάλογος της παράταξης μας με τη Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα συνεχισθεί.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ Δύναμη Ευθύνης και Προοπτικής»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου