Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Πρώτη Γραμμή : Σιγοβράζει η οργή των εξουθενωμένων εργαζόμενων

Δελτίο Τύπου του Συνδικάτου Σταθμαρχών - Εργαζομένων Πρώτης Γραμμής ΣΤΑΣΥ ΑΕ.
Καταγγέλλουμε την εγκληματική κυβερνητική ολιγωρία στο θέμα στελέχωσης των σταθμών των Γραμμών 1, 2, και 3. Το άνοιγμα των τριών νέων σταθμών στη Γραμμή 3 (Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο) σχεδιάζεται να γιορταστεί με
πλούσιο ρεπερτόριο, κρύβοντας όμως τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει. 
Όπως και το 2020, κατά το άνοιγμα των νέων τότε σταθμών (Αγ. Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια), έτσι και τώρα επισκιάζεται τεχνηέντως το θέμα της υποστελέχωσης των σταθμών με Σταθμάρχες, με αποτέλεσμα στα εγκαίνια, πίσω από τους γυαλισμένους γρανίτες και τα λαμπερά inox, να σιγοβράζει η οργή των εξουθενωμένων εργαζομένων από τα δεδουλευμένα ρεπό και τις υπερωρίες που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν για να βγουν τα νούμερα.
 Έπειτα από δυόμιση χρόνια λοιπόν, η πολιτική ηγεσία ενώ γνώριζε τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης και λειτουργίας των νέων σταθμών, το μόνο που έκανε για την στελέχωσή τους, ήταν να καθησυχάζει τους εργαζόμενους με επικείμενες προσλήψεις (που δεν έγιναν ποτέ) και να αποψιλώσει άλλες ειδικότητες με τη βία, προκειμένου να δημιουργήσει νέους Σταθμάρχες με συνοπτικές διαδικασίες ταχύρρυθμων εκπαιδευτικών διαδικασιών. 
Παρά τις βίαιες μετακινήσεις, μέχρι την στιγμή της συντάξεως του παρόντος, οι Γραμμές 2 και 3 του Μετρό με το άνοιγμα των νέων σταθμών θα λειτουργήσουν με τραγικές ελλείψεις που έχουν οδηγήσει σε εντατικοποίηση της εργασίας, αναγκάζοντας το προσωπικό να δουλεύει τις ημέρες ανάπαυσής του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του μέσου. Με αυτές τις ελλείψεις θα κληθούν να αναπληρωθούν άδειες, ασθένειες και περιστατικά COVID από τούδε και στο εξής. 
Η ανοχή στον εμπαιγμό έχει όρια, όπως επίσης τα ψυχικά και σωματικά αποθέματά μας έχουν αποστραγγιστεί προ πολλού. 
Οι Σταθμάρχες έχουν οικογένειες που τους χρειάζονται. Μεγαλώνουν μικρά παιδιά και αρκετοί συντηρούν ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους γονείς μέσα στο σπίτι τους όπως όλος ο απλός κόσμος. Δυστυχώς δεν είναι πορφυρογέννητοι με ιδιωτικά σχολεία, νταντάδες και αποκλειστικές νοσοκόμες, όπως οι εκάστοτε ιθύνοντες. 

Προσλήψεις ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου