Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Δ. Μπερμπεγιάννης - Άνθρακας ο θησαυρός . Ταφόπλακα στην αύξηση εθνικής συνταξης βάζει το μίνι ασφαλιστικό.

Ταφόπλακα  στην αύξηση  εθνικής συνταξης βάζει το μίνι ασφαλιστικό.

Πανηγυρικά  διαψεύδονται  όλοι  αυτοί  που διαλαλούσαν το τελευταίο διάστημα, δήθεν αυξάνεται η εθνική σύνταξη στα 411€.

Η εθνική σύνταξη ω γνωστό είναι παγωμένη σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα στα 384 € με 20 χρόνια και 346 με 15 χρόνια ασφάλισης.

Η κυβέρνηση στο μίνι ασφαλιστικό που είναι σε  διαβούλευση  ( άρθρο 55 παράγραφος 2 ) καθορίζει  εκ νέου την  εθνική  σύνταξη στα 384 € και στα 346 €  επαναθεσπιζοντας  την ίδια διάταξη του νόμου 4387/16. Προαναγγέλει  μάλιστα και την  μείωση  της εθνικής  - σύνταξης  στο  άμεσο  μέλλον  και συνδέοντας την, άμεσα με τον κόφτη για τις συνταξιοδοτικές δαπάνες που έχει θεσπίσει μίνι ασφαλιστικό με το άρθρο 14 παράγραφ. 4 νόμου 4387/16 στο τελευταίο άρθρο του.

Έτσι  λοιπόν με τις  αυξήσεις που θα δοθούν την  01.01.2023  στα  επίπεδα  6%  -  7%  δεν πρόκειται    να   επιδράσουν    στην    εθνική σύνταξη  αλλά  θα  δοθούν  απ'  ευθείας  στο σύνολο της κύριας σύνταξης.

  Μπερμπεργιαννης Δημήτριος (μέλος Δ.Σ Σύνδεσμος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Μακεδονίας-Θράκης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου