Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Πρώτη Γραμμή : H Κυβέρνηση ανέβαλε την επικύρωση της Σ.Σ.Ε. Σοβαρή έλλειψη προσωπικού θέτει σε κίνδυνο την λειτουργία των νέων σταθμών

Αποκαλυπτική ανακοίνωση του Σωματείου "Πρώτη Γραμμή" στην ΣΤΑ.ΣΥ για την Σ.Σ.Ε. που υπεγράφη τον περασμένο Ιούλιο και την κατάσταση με την έλλειψη προσωπικού.  Διαβάζουμε: 
Προς μεγάλη μας έκπληξη, πληροφορηθήκαμε ότι η πολιτική ηγεσία προέβη σε μια άστοχη κίνηση η οποία έχει θορυβήσει αρκετά τους εργαζόμενους στην ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. Πλέον τα παιχνίδια μυαλού στα οποία θέλει να εισέλθει, εγκαινιάζουν ένα διαφορετικό πλαίσιο συζήτησης, από το οποίο (όπως έχει δείξει κατ’ εξακολούθηση η ιστορία) το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα βγει αλώβητη. 
Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, οι τροπολογίες που αφορούν τις ρυθμίσεις των Αχρεωστήτως Καταβληθέντων, την διευθέτηση του Επικίνδυνου και Ανθυγιεινού Επιδόματος των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων, καθώς και τη διευθέτηση του 2% και 4%, δεν εντάχθηκαν σε νομοσχέδιο που θα ψηφιζόταν εντός της εβδομάδας (κατά δήλωση πολιτικής ηγεσίας, δια στόματος Διευθύνοντα Συμβούλου). Αντιθέτως η ένταξή τους θα εκτιμηθεί σε επερχόμενο πολυνομοσχέδιο στο προσεχές δεκαπενθήμερο. Οι εγγυήσεις οι οποίες δόθηκαν στα σωματεία της ΣΤΑ.ΣΥ. την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 κατά την μονογραφή της νέας ΕΣΣΕ2022, πως τα θέματά θα λυθούν όλα εντός καλοκαιρινής περιόδου, πήραν αναβολή για το άνοιγμα της βουλής στα τέλη Αυγούστου. 
Φθάνουμε αισίως λοιπόν στην έξοδο από τον πρώτο φθινοπωρινό μήνα και οι τροπολογίες, οι εγγυήσεις και οι εφαρμογή της νέας ΕΣΣΕ έχουν πάει περίπατο. Εκτιμούμε πως όλα αυτά τα παιχνίδια μυαλού πηγάζουν από πρόσφατες «ενοχλήσεις» της «Γαληνοτάτης Εξοχότητος» από πρόσφατες «λοξοδρομήσεις» από το αφήγημα της εργασιακής ειρήνης την οποία εναγωνίως αναζητούσε και ευαγγελιζόταν η πολιτική ηγεσία κατά τις συναντήσεις με τα σωματεία της ΣΤΑ.ΣΥ. τον περασμένο Ιούλιο. 
Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα λοιπόν η κυβέρνηση ράβει κοστούμια και στρώνει κόκκινα χαλιά για να εγκαινιάσει τα νέα της «παιχνίδια» στον Πειραιά. Διότι μόνο ως παιχνίδι μπορούμε να αντιληφθούμε ότι αντιμετωπίζεται το σοβαρότατο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού για το άνοιγμα των τριών νέων σταθμών της Γραμμής 3. 
Πέρυσι τέτοια περίπου περίοδο, το Υπουργείο Εσωτερικών μας διαβεβαίωνε για εγκεκριμένες προσλήψεις μέσα στο 2022, έτσι ώστε να μπορέσει η ΣΤΑ.ΣΥ. να λειτουργήσει τους νέους σταθμούς. Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός. Αντιθέτως έχει εξαπολυθεί ένα σαφάρι περισυλλογής εργαζομένων από διάφορες ειδικότητες της ΣΤΑ.ΣΥ., με σκοπό να εκπαιδευτούν άρον άρον για να ενταχθούν στο δυναμικό των Σταθμαρχών στη Γραμμή 3. Σε αυτή την εκούσια ολιγωρία λοιπόν της άριστης αποστειρωμένης κυβερνητικής κοσμοθεωρίας, έχουμε να αντιτάξουμε μια απλή και λιτή δράση, καθόλα προβλεπόμενη, σύμφωνη με το νομοθετημένο «αριστούργημα» που επιτάσσει ο εργασιακός νόμος, που με τόση ζέση απαιτούν να εφαρμοστεί οι εντεταλμένοι γνωστοί «κυβερνητικοί εκπρόσωποι» του Φαλήρου όταν ακούν για απεργίες... 
Προτρέπουμε λοιπόν τους συναδέλφους Σταθμάρχες, από Δευτέρα 3/10/2022 και για όσο διαρκέσει η προκλητική εκούσια ολιγωρία στα παραπάνω θέματα, να προστατεύσουν την σωματική τους ακεραιότητα, την ψυχική τους υγεία και να εργασθούν αποκλειστικά στους προβλεπόμενους χρόνους που επιτάσσει το νομοθετικό πλαίσιο. Χωρίς καμία παρέκκλιση, χωρίς ηρωισμούς, χωρίς πλάτη στα κυβερνητικά αφηγήματα που ετοιμάζουν γιορτές, βεγγαλικά, εκδηλώσεις λατρείας, οσκαρικά κόκκινα χαλιά και φανταχτερές κορδέλες προς Πειραιά μεριά. Οι εργαζόμενοι πρέπει να κοιτάξουν και λίγο τον εαυτό τους, να το πούμε έτσι απλά λαϊκά. Πρέπει να φανεί άμεσα φως στον ορίζοντα και να δημιουργηθούν εκ νέου ελπίδες στην ψυχολογία του προσωπικού. 
Η κυβέρνηση πέρασε αλώβητη από τις κωμικοτραγικές διαπραγματεύσεις του περασμένου Απριλίου για την νέα ΕΣΣΕ. Δεν άνοιξε ούτε μύτη. Και ιδού λοιπόν η εκτίμηση προς το πρόσωπο των εργαζομένων. 
Το εξουθενωμένο εργατικό δυναμικό της ΣΤΑ.ΣΥ., ανταπεξήλθε σε χιονιάδες, τη στιγμή που το ένα μετά τα άλλο τα κυβερνητικά αφηγήματα κατέρρεαν, με ταφόπλακα την Αττική Οδό και εν μέσω πανδημίας ολοκλήρωσε το συγκοινωνιακό του έργο με ιδρώτα και αίμα (κυριολεκτικά). Δεν κάθισε με τηλεργασία και Netflix στον ζεστό καναπέ του σπιτιού του. Ήταν εκεί θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του, για να εξυπηρετήσει τις ορδές τουριστών που αλώνιζαν μέσα στο καλοκαίρι χωρίς υποχρεωτική καραντίνα σε περίπτωση θετικού κρούσματος, εξυπηρετώντας το θαύμα της βαριάς βιομηχανίας της χώρας. Ήταν εκεί εξουθενωμένοι από τις βάρδιες και τα δεδουλευμένα ρεπό, κοιτώντας με ιώβεια υπομονή τους τουρίστες να ξεφαντώνουν, υπολογίζοντας ότι δεν θα περάσει ούτε τα διόδια στην άδειά του, διότι ο μήνας δεν βγαίνει, καθώς η ακρίβεια, το ρεύμα και τα καύσιμα νιώθουν υπέροχα στην τοποθεσία ελβετικές Άλπεις.
 Κύριοι και κυρίες της κυβέρνησης, δυστυχώς για εμάς, δεν έχουμε την ίδια αφετηρία με εσάς σε αυτή τη ζωή. Δυστυχώς για εμάς και τις οικογένειές μας δεν βγαίνουν τα νούμερα και η ζωή είναι πολύ μικρή για να σας κάνουμε κι άλλες πλάτες. 
 Απαιτούμε να κινηθούν άμεσα οι νόμιμες διαδικασίες για προσλήψεις στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. για να καλυφθούν τα τεράστια οργανικά κενά των Σταθμαρχών. Ταυτόχρονα να προχωρήσει άμεσα η διευθέτηση των θεμάτων που χρήζουν τροπολογίας (Αχρεωστήτως Καταβληθέντα, Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό, 2% και 4%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου