Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Ισπανία : Με 16 Ευρώ το χρόνο, δωρεάν Προαστιακός !

Πολιτική απόφαση ενίσχυσης των κατοίκων της και  αντιμετώπισης των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης έλαβε η Ισπανική Κυβέρνηση καθώς απο τον περασμένο Αύγουστο έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο  σε όλη την Επικράτεια της, σύμφωνα με το οποίο με την καταβολή 16 Ευρώ τον χρόνο και με την
παράλληλη εγγραφή σε ηλεκτρονική  εφαρμογή οι Ισπανοί θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα τρένα του Προαστιακού της  RenFe (Δημόσια Σιδηροδρομική Εταιρεία)!

Η Κυβερνητική συμμαχία της Αριστεράς (Σοσιαλιστές + Podemos) με την απόφαση αυτή ενισχύει ουσιαστικά τους εργαζομένους καθώς τους δίνει την δυνατότητα να μετακινούνται ΔΩΡΕΑΝ όλο τον χρόνο με τον Προαστιακό! Σημειώνουμε ότι το ποσό των 16 Ευρώ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ μετά απο 12 μήνες σε όσους το κατέβαλαν για να κάνουν χρήση της εφαρμογής.

Το κόστος που θα καταβάλει η Ισπανική Κυβέρνηση στην RenFe για την υλοποίηση αυτής της απόφασης της,  ξεπερνά τα 600 εκ Ευρώ ετησίως.

Στην Ισπανία τον τελευταίο χρόνο η Κυβερνητική Συμμαχία της Αριστεράς έχει λάβει και άλλες αποφάσεις προς όφελος των εργαζομένων αυξάνοντας σημαντικά (πάνω απο 24%) τον κατώτατο βασικό μισθό, ενώ υπάρχει και πλαφόν στις τιμές ενέργειας και καυσίμων (στην Ισπανία σήμερα η τιμή της βενζίνης κυμαίνεται στα 1.7-1.9 Ευρώ το λίτρο).

Μια απο τις μεγαλύτερες προκλήσεις των επόμενων μηνών και ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα όπως αναφέρουν οι Ισπανοί εργαζόμενοι είναι το  στεγαστικό πρόβλημα και ιδιαίτερα  για νέους ανθρώπους καθώς τα νοίκια έχουν εκτοξευτεί στα αστικά κέντρα.  

Άρα πολλά μπορούν να γίνουν και στην Ελλάδα και ο σιδηρόδρομος να αποτελέσει μέσο για την ενίσχυση της κοινωνίας σε μια εξαιρετικά πιεστική περίοδο για όλους μας.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου