Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ : Επέκταση της αποζημίωσης αναπαύσεων, με συμμετοχή και της Τεχνικής Βάσης

Επιστολή της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Διοίκηση της Hellenic Train. 
 Αιτούμαστε την ανανέωση του δεύτερου σκέλους της υπ' αριθμόν πρωτοκόλλου 2217/22/T4 εταιρικής πρότασης, η οποία είχε καταληκτική ημερομηνία την 15η Σεπτεμβρίου και προέβλεπε την καταβολή 30€ επιπλέον, σε μορφή e-ticket, για κάθε ρεπό το οποίο θα παραχωρούνταν
από το Προσωπικό Ελέγχου και Κίνησης Αμαξοστοιχιών κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας. 

Όπως γνωρίζετε, το προσωπικό του κλάδου των Συνοδών, παρότι εργάστηκε υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, σε καθεστώς έντονης εργασιακής πίεσης και διαχείρισης αλλεπάλληλων κρίσεων, κατάφερε, με αδιαμφισβήτητο κόστος την προσωπική του ανάπαυση, να επανδρώσει ΟΛΕΣ της αμαξοστοιχίες με επιτυχία. Επομένως, η επέκταση του χρονοπεριθωρίου ισχύος της πρότασης, θα αποτελέσει ανταποδοτικό μέσο για την συνέπεια των Συνοδών στην περίοδο αιχμής που διανύθηκε. 

Επιπροσθέτως, δεδομένου ότι το e-ticket χορηγείται ήδη στον έταιρο κλάδο επί των Αμαξοστοιχίων (Μηχανοδηγούς), η έγκριση συνέχισης της παρούσας πρότασης για τον κλάδο των Συνοδών, καθώς και η επέκταση της εφαρμογής της και στον κλάδο των Τεχνιτών, εξασφαλίζει τη συνθήκη περί μη διάκρισης εργαζομένων που προβλέπεται από τον Κώδικα Ηθικής της Εταιρείας. Παρακαλούμε, όπως μας ενημερώσετε για την εξέλιξη της διαδικασίας. 

Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε την ανάγκη άμεσης  αποκατάστασης της αδικης καταβολής του μισού ποσού από το συμφωνηθέν, για τις αναπαύσεις που διατέθηκαν για τον μήνα Ιούνιο και Σεπτέμβριο. Αιτουμαστε την εκκαθαριστική αποπληρωμή της διαφοράς που προκύπτει με την διανομή της Β δόσης των e- ticket


              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


           ΒΑΣ. ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ                              ΣΩΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου