Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Συνέδριο Π.Ο.Σ. Πως δημιουργήθηκε ο συσχετισμός συνδικαλιστικών δυνάμεων (Σιδηρόδρομος - ΣΤΑΣΥ)

Ιστορικής σημασίας ανατροπή είχαμε στην Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, με το Δίκτυο Σιδηροδρομικών να καταλαμβάνει την 2η θέση και να σπάει το δίπολο των ΠΑΣΚΕ -ΔΑΚΕ μετά απο δεκαετίες. Ωστόσο αυτό που μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί είναι
το πως δημιουργήθηκε ο συσχετισμός  των συνδικαλιστικών δυνάμεων στην Ομοσπονδία που πλέον διανύει το 102ο έτος λειτουργίας της.

Βάση λοιπόν των υποψηφιοτήτων που κατεγράφησαν στα ψηφοδέλτια των παρατάξεων η ΔΑΚΕ    είχε 8  υποψηφίους από τα Σωματεία της  ΣΤΑΣΥ και έλαβε συνολικά 29 ψήφους  , το Δίκτυο Σιδηροδρομικών  είχε 1 υποψήφιο και έλαβε συνολικά 22 ψήφουςη ΠΑΣΚΕ είχε 2 υποψηφίους και έλαβε συνολικά 16 ψήφους ενώ και η ΔΕΣΚ είχε 1 υποψήφιο απο την ΣΤΑΣΥ λαμβάνοντας συνολικά 6 ψήφους.

Συμπληρωματικά των 8 υποψηφίων απο την ΣΤΑΣΥ η ΔΑΚΕ είχε και 2 υποψηφίους οι οποίοι είναι Διευθυντές (καλά διαβάσατε) στον ΟΣΕ.

Και συνδικαλιστές και Διευθυντές με λίγα λόγια!

Αυτό προφανώς εννοούσε και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ όταν μιλούσε για "υγιή" συνδικαλισμό.

Στην Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής 3 Σωματεία απο τα πολλά  που δραστηριοποιούνται στην ΣΤΑΣΥ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Την πρόταση του συναδέλφου Κιουτσούκη για την δυνατότητα που απαίτησε να έχει αιρετό όργανο για την  διαγραφή εκλεγμένων συνδικαλιστών απο άλλους συνδικαλιστές , θα την ζητήσουμε σε άλλη ανάρτηση μας. 

Είναι μια πρόταση που δείχνει και το αδιέξοδο των επαγγελματιών του συνδικαλισμού! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου