Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Ξεκινά η εκπαίδευση των νέων μηχανοδηγών

 
Την προσεχή Δευτέρα ξεκινά στο ΚΕΚ ΟΣΕ η εκπαίδευση των νέων μηχανοδηγών. Μετά την συμφωνία του καλοκαιριού
(Ιούλιος 2022) του Σωματείου των Μηχανοδηγών με την Hellenic Train (1ο άρθρο)  η εταιρεία προσέλαβε 40 νέους συναδέλφους, ενώ 6 προσλήφθηκαν απο την Pearl.

Η έκπληξη έρχεται απο τεχνική εταιρεία που προσέλαβε και θα εκπαιδεύσει 4 νέους μηχανοδηγούς, προφανώς για να αξιοποιηθούν στα προωθούμενα σχέδια για την συντήρηση του δικτύου. 

Οι 4 συμφωνίες του Σωματείου των Μηχανοδηγών (Π.Ε.Π.Ε.) τα τελευταία χρόνια με την Hellenic Train ,  έχουν οδηγήσει σε 200 νέες προσλήψεις νέων μηχανοδηγών με πλήρη και συγκροτημένα δικαιώματα ενώ η επιτυχή κατάληξη της προσπάθειας  της Π.ΕΠ.Ε. να εμποδίσει την είσοδο συνταξιούχων (επιχειρήθηκε απο εταιρεία το 2018) αναγκάζει όλες τις εταιρείες να προσλαμβάνουν και να εκπαιδεύουν νέους μηχανοδηγούς. 

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου