Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Π. Νικολάου (ΓΑΙΑΟΣΕ) : Το Ε/Κ στον Γκόνο θα παρέχει πρόσθετες υπηρεσίες, όπως μεταποίηση και συναρμολόγηση

Στους άξονες δράσεων της ΓΑΙΑΟΣΕ στη Βόρεια Ελλάδα αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ, Περικλής Νικολάου σε δηλώσεις του στην κάμερα του metaforespress.gr, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ. Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, υπάρχει μια σειρά έργων
της εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα που χωρίζονται σε 4 επιμέρους κατηγορίες:

-Αξιοποίηση μεγάλων αγροτεμαχίων, με επιτομή το στρατόπεδο Γκόνου, που – κατόπιν συμφωνίας με το ΤΑΙΠΕΔ – ωριμάζει, προκειμένου να αξιοποιηθεί ως Εμπορευματικό Κέντρο με πρόσθετες δραστηριότητες (μεταποίηση, συναρμολόγηση),

-Ανάπτυξη σιδηροδρομικών σταθμών σε αστικούς ιστούς, όπως και η ανάπλαση του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού στην Κατερίνη,

-Βελτίωση εγκαταστάσεων για τη συντήρηση τροχαίου υλικού, με τα αντίστοιχα έργα σε Μενεμένη και Δ. Θεσσαλονίκη (περιοχή Διαβατών),

-Το Μουσείο Ολοκαυτώματος, όπου η ΓΑΙΑΟΣΕ συνετέλεσε στην αναβάθμισή του, μεταφέροντάς το σε κεντρικότερο σημείο, με τις αντίστοιχες ανταλλαγές εκτάσεων με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την τροποποίηση του παλαιού Προεδρικού Διατάγματος για την ολοκλήρωση του έργου αυτού.

Σημεώνεται ότι η ΓΑΙΑΟΣΕ είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ και για το τροχαίο υλικό, κυριότητας του ελληνικού δημοσίου.

Το Ε/Κ στον Γκόνο 

Το έργο αξιοποίησης του Γκόνου (αποτελεί έκταση 672 στρεμμάτων) εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας”, με απόφαση της αντίστοιχης Κυβερνητικής Επιτροπής, η οποία όρισε το ΤΑΙΠΕΔ φορέα ωρίμανσης για την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.

Η απαιτούμενη επένδυση εξαρτάται από το σενάριο χρήσεων που θα επιλεγεί. Με βάση αναλύσεις, η παραχώρηση του Ε/Κ στο Γκόνο για περίοδο, τουλάχιστον 30 ετών, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για χρήση υπηρεσιών logistics, μεταποίησης, συναρμολόγησης και ζωνών ελεύθερου εμπορίου.

Το ύψος της επένδυσης ποικίλει, ανάλογα με το σύνολο των κατασκευαστικών φάσεων και χρήσεων. Το ελάχιστο απαιτούμενο ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 115 – 120 εκατ. ευρώ και το μέγιστο στα 200 – 260 εκατ. ευρώ.

metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου