Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Φέρτε το μνημόνιο συνεργασίας και τη σύμβαση του 2020 στη Βουλή. Γιατί έκαναν “φτερά” 600 εκατ. ευρώ επενδύσεις

47 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτάνε τον κ. Καραμανλή 
Στις 29 Νοεμβρίου 2019, υπογράψατε, ως υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μνημόνιο συνεργασίας με την Hellenic Train (τότε ΤΡΑΙΝΟΣΕ), στο πλαίσιο της διαδικασίας κατάρτισης και υπογραφής της νέας σύμβασης Υποχρεώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας (ΥΔΥ). Είχατε δηλώσει, μάλιστα, ότι 
«το συνολικό όφελος για την ελληνική οικονομία, σε επενδύσεις και μισθοδοσίες, μέσα στα επόμενα 9 χρόνια, θα ανέλθει σχεδόν στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ». Από αυτά, σύμφωνα με στοιχεία, τα 650 με 750 εκατ. ευρώ προορίζονταν για την αγορά υβριδικών τρένων και την ανακατασκευή άλλων, για επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, σε ακίνητα της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ), σε ακίνητα σιδηροδρομικής εξυπηρέτησης, σε αξιοποίηση κτιρίων στο Θριάσιο Πεδίο, κ.ά. 
Τον Δεκέμβριο του 2019 σας ζητήσαμε, διά του κοινοβουλευτικού ελέγχου, να καταθέσετε το μνημόνιο συνεργασίας προς ενημέρωση της αντιπολίτευσης και του λαού, αλλά δεν το πράξατε. 
Τον Δεκέμβριο του 2020 και ενώ είχε ολοκληρωθεί η πολύμηνη διαπραγμάτευση των δύο μερών στη βάση του μνημονίου συνεργασίας, κατατέθηκε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εγκεκριμένη από το διοικητικό συμβούλιο της Hellenic Train (τότε ΤΡΑΙΝΟΣΕ), η νέα σύμβαση ΥΔΥ, η οποία προέβλεπε το ίδιο ποσό επενδύσεων (650 με 750 εκατ. ευρώ) εκ μέρους της εταιρείας. 
Η σύμβαση θα ετίθετο σε υλοποίηση από τον Ιανουάριο του 2021, λίγες ημέρες μετά δηλαδή. 
Αντί της εφαρμογής της, από το νέο έτος ξεκίνησε νέα διαπραγμάτευση από το μηδέν, η οποία οδήγησε στην αναθεώρηση της σύμβασης και, μεταξύ άλλων, στη μείωση του ύψους των συμφωνημένων επενδύσεων της Hellenic Train στα 160 εκατ. ευρώ περίπου. 
Αυτή είναι και η σύμβαση που φέρατε προς ψήφιση στη βουλή το καλοκαίρι του 2022. 

Επειδή, η διαπραγμάτευση που μεσολάβησε μεταξύ του μνημονίου συνεργασίας και της σύμβασης που κατατέθηκε στο υπουργείο σας τον Δεκέμβριο του 2020 (πρόβλεψη επενδύσεων 650 – 750 εκατ. ευρώ) δημοσίου – Hellenic Train και της σύμβασης που τελικά ήρθε στη βουλή (πρόβλεψη επενδύσεων 160 εκατ. ευρώ), οδήγησε σε απώλεια επενδύσεων ύψους 600 εκατ. ευρώ περίπου.
 Επειδή, ήδη από τον Οκτώβριο του 2021 έχουμε ζητήσει την κατάθεση τόσο του μνημονίου συνεργασίας όσο και των όποιων συμβάσεων με την εταιρεία και δεν ανταποκριθήκατε. 
Επειδή, ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει το πλήρες ιστορικό και τους όρους της διαπραγμάτευσης μεταξύ δημοσίου και Hellenic Train. 

Σας καλούμε να καταθέσετε: 

 Το μνημόνιο συνεργασίας δημοσίου – Hellenic Train (τότε ΤΡΑΙΝΟΣΕ) και 

 την -υπογεγραμμένη από την εταιρεία- σύμβαση που κατατέθηκε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τον Δεκέμβριο του 2020. 

Οι αιτούντες βουλευτές 
 1. Παππάς Νικόλαος
 2.  Γιαννούλης Χρήστος 
 3. Σπίρτζης Χρήστος 
 4. Αβραμάκης Ελευθέριος
 5.  Αθανασίου Αθανάσιος (Νάσος)
 6.  Αλεξιάδης Τρύφωνας
 7. Αναγνωστοπούλου Σία
 8. Αυλωνίτης Αλέξανδρος - Χρήστος 
 9. Βαγενά Άννα
 10.  Βαρδάκης Σωκράτης
 11.  Βέττα Καλλιόπη 
 12. Δρίτσας Θεόδωρος 
 13. Ελευθεριάδου Τάνια 
 14. Ζαχαριάδης Κώστας 
 15. Ηγουμενίδης Νικόλαος
 16.  Θραψανιώτης Μανόλης
 17. Καλαματιανός Διονύσης 
 18. Κάτσης Μάριος
 19. Καφαντάρη Χαρά 
 20. Μαμουλάκης Χαράλαμπος
 21.  Μάρκου Κώστας
 22. Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
 23.  Μπαλάφας Γιάννης
 24.  Μπάρκας Κώστας
 25.  Μπουρνούς Γιάννης
 26.  Μωραΐτης Θάνος 
 27. Νοτοπούλου Αικατερίνη
 28. Ξανθόπουλος Θεόφιλος
 29.  Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα
 30.  Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)
 31.  Παπαηλιού Γεώργιος
 32.  Παπανάτσιου Κατερίνα
 33.  Πέρκα Θεοπίστη 
 34. Πούλου Παναγιού 
 35. Σαντορινιός Νεκτάριος 
 36. Σαρακιώτης Γιάννης 
 37. Σκούφα Μπέττυ 
 38. Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος) 
 39. Συρμαλένιος Νικόλαος 
 40. Τζάκρη Θεοδώρα 
 41. Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος 
 42. Φάμελλος Σωκράτης 
 43. Φίλης Νικόλαος 
 44. Φωτίου Θεανώ
 45. Χαρίτου Δημήτριος 
 46. Χρηστίδου Ραλλία 
 47. Ψυχογιός Γεώργιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου