Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Οι απόντες καταγγέλλουν τους παρόντες! (Η κατιούσα του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών)


Πραγματικά χάθηκε κάθε μέτρο σύγκρισης αυτήν την εβδομάδα. Τα κοντέρ της καθημερινής  προπαγάνδας  έσπασαν κάθε ρεκόρ,αφού φτάσαμε στο σημείο οι απόντες απο τις διαμαρτυρίες κατά τα δοκιμαστικά της ηλεκτροκίνησης στην Αθήνα (ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών) να καταγγέλουν τους παρόντες! Κατατροπώνοντας και τα
τελευταία ίχνη λογικής, αυτοί που δεν τόλμησαν να κατέβουν στην αποβάθρα του σταθμού Λαρίσης για να διαμαρτυρηθούν για την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Σιδηροδρόμων ΜΠΡΟΣΤΑ σε όλη -και μάλιστα ΣΥΣΣΩΜΗ- την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών κατήγγειλαν το Δίκτυο Σιδηροδρομικών που το έκανε - συγκεντρώνοντας μάλιστα και δεκάδες συναδέλφους!-.

Και μάλιστα καταγγέλουν τον ήπιο και κόσμιο τρόπο που επέλεξαν οι συνδικαλιστές του Δικτύου Σιδηροδρομικών, γιατί είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών να ...σπάνε τα τσιμέντα στο σταθμό Λαρίσης ή στην Καρόλου ή όπου αλλού υπήρχαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σιδηροδρομικών. Εμείς δεν το βλέπαμε,αλλά προφανώς αυτοί το ζούσαν...

Μιλάμε για το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών που ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ μια ανακοίνωση όταν τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επί 13 συνεχόμενες μέρες βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις το περασμένο καλοκαίρι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Σιδηροδρόμων. Και ήταν ΑΠΩΝ προχτές.
Μιλάμε για το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών που προσπαθεί συνειδητά εδώ και 18 μήνες να πείσει ότι για όλα φταίει το Δίκτυο Σιδηροδρομικών δίνοντας συγχωροχάρτι στις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ αφού κατ εξοχήν αποτελούσαν τους συνομιλητές τους δεκαετίες τώρα μέσα στα συνδικάτα! Οι συνάδελφοι το βλέπουν ξεκάθαρα αυτό, βγάζει μάτι η προσπάθεια αυτή του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών. Ενώ την Ομοσπονδία την ελέγχουν ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ για το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών που απουσίαζε προχτές φταίει...το Δίκτυο Σιδηροδρομικών που ήταν ΕΚΕΙ!
Μιλάμε για το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών που προσπαθεί να πείσει ότι το Δίκτυο στηρίζει την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα την κοντράρει,αλλά όμως το κίνημα αυτό έλειπε απο την διαμαρτυρία στον σταθμό Λαρίσης! Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών δεν βγάζει κουβέντα (κιχ) για το τι συμβαίνει στις άλλες εταιρείες.Προφανώς εκεί όλα πάνε καλά, έτσι τουλάχιστο το ερμηνεύουμε εμείς, και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ όλα πάνε λάθος! Για αυτό και απουσίαζε προχτές ,το έργο εγκαινίαζε η ΕΡΓΟΣΕ ,που εκεί πάνε όλα καλά! (όχι ότι δεν συμφωνούμε ότι η ΕΡΓΟΣΕ τα πάει μια χαρά)
Μιλάμε για το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών που επιστράτευσε φωτογραφίες απο παλιές συγκεντρώσεις του για να δικαιολογήσει την ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ απουσία του απο τα εγκαίνια της ηλεκτροκίνησης στην Αθήνα, εκεί που το οργανωμένο κίνημα έχασε την ευκαιρία να διαμαρτυρηθεί μπροστά στην πολιτική ηγεσία και σε δεκάδες δημοσιογράφους για το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των Ελληνικών Σιδηροδρόμων. Το ΠΑΜΕ που απουσίαζε και καταγγέλει τους ΠΑΡΟΝΤΕΣ!
Μιλάμε για τους ίδιους συνδικαλιστές που καταγγέλλουν στους διαδρόμους τους εκπροσώπους του Δικτύου που μετά την διαμαρτυρία επιβιβάστηκαν στον συρμό προς ΣΚΑ για να εξηγήσουν σε ΟΛΟΥΣ, και στον τελευταίο επιβάτη της αμαξοστοιχίας ότι ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ φορέας εγκαινιάζει την ηλεκτροκίνηση και να επαναλάβουν την θέση μας για ΔΗΜΟΣΙΟ και ΕΝΙΑΙΟ σιδηρόδρομο ενώ αυτοί ήταν ΑΠΟΝΤΕΣ.
Μιλάμε για τους ίδιους συνδικαλιστές που δεν τόλμησαν να πούν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα το καλοκαίρι του 2015,γιατί δεν κατάλαβαν το ερώτημα ή γιατί αυτό δεν ήταν ξεκάθαρο, αλλά προσπαθούν να μας πείσουν ότι αν ψηφίσουμε ΚΚΕ στα πλαίσια αυτής της Αστικής Δημοκρατίας  και αυτό πάρει την εξουσία μέσω των εκλογών, θα μπούμε μέσα στα Εργοστάσια και θα πάρουμε τα Μέσα Παραγωγής στα χέρια μας,έτσι απλά και κυρίως αναίμακτα. Αλλά προχτές ήταν ΑΠΟΝΤΕΣ και καταγγέλουν τους ΠΑΡΟΝΤΕΣ!
Μιλάμε για τους συνδικαλιστές που ΠΟΤΕ δεν πίστεψαν στα κινήματα της Πλατείας και έκαναν ότι μπορούσαν για να τα αποδυναμώσουν,καθώς ήταν πλήρως ανεξέλεγκτα απο κομματικές επιρροές. Που προχτές ήταν ΑΠΟΝΤΕΣ αλλά καταγγέλουν τους ΠΑΡΟΝΤΕΣ!

Μιλάμε φυσικά για αυτούς που προσπαθούν κάθε μέρα, κάθε λεπτό στους χώρους εργασίας να πείσουν ότι ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και Δίκτυο είναι ίδιοι ενώ αυτοί διαφέρουν ΛΗΣΜΟΝΩΝΤΑΣ ότι πριν 27 χρόνια ο Καπετάν Γιώτης ήταν αυτός που προχώρησε σε Συγκυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία.Τους   το θυμίζουμε ΚΑΙ σήμερα γιατί θέλουν να το ΞΕΧΑΣΟΥΝ αλλά ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ. 

Μιλάμε για αυτούς που προσπαθούν να μας πείσουν ότι αν στηρίξουμε τις προτάσεις τους στα συνδικάτα θα δούμε άσπρες μέρες. ΑΝ δηλαδή απορίψουμε τους Κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές που ανακαλύπτουν παντού και  ...φταίνε για όλα τα κακά δεκαετιών, θα έχουμε καλύτερο μέλλον στα πλαίσια ΑΥΤΗΣ της αστικής δημοκρατίας. Αν στηρίξουμε ΔΗΛΑΔΗ τους ΑΠΟΝΤΕΣ και γυρίσουμε την πλάτη στους ΠΑΡΟΝΤΕΣ!
Και μετά γυρνάμε και κοιτάμε γύρω μας, τα συνδικάτα που έχει την πλειοψηφία το ΠΑΜΕ. Και όχι μόνο απογοητευόμαστε.
Απλά επιβεβαιώνουμε  το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στο θέμα της καλλιέργειας ταξικής συνείδησης στην εργατική τάξη.
Καλές οι κονκάρδες και τα τσιτάτα σύντροφοι.
Ωστόσο , είναι ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ να καταγγέλλετε τους ΠΑΡΟΝΤΕΣ όντας εσείς ΑΠΟΝΤΕΣ.
Οι σιδηροδρομικοί και κρίση έχουν και βλέπουν.
Βλέπουν τον αγώνα που δίνετε καθημερινά σε πολλά πεδία.
Ξέρουν ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος για όσα βιώνουμε.
Και ΟΧΙ ,σύντροφοι, δεν είστε έξω απο το κάδρο γιατί στα συνδικάτα δίπλα σε ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ πορεύεστε δεκαετίες, άλλοτε σαν φωνές διαμαρτυρίας και άλλοτε σαν άλλοθι της κάθε εξουσίας, με πολλούς απο τους εκπροσώπους σας να έχουν αλλοτριωθεί απο τα καλά του...καπιταλισμού.
Οι πρακτικές άλλων παρατάξεων  , τα κινήματα, σας βγάζουν έξω απο τα νερά σας.
Ε λοιπόν αρχίστε να  συνηθίζετε γιατί οι καιροί αλλάζουν.Και εδώ και 7 χρόνια πολλά έχουν αλλάξει.

Η φωτογραφία που συνοδεύει την σημερινή ανάρτηση στην κεφαλή της, είναι για να σας θυμίζει ΠΑΝΤΑ ότι υπάρχουν και αυτοί που δεν ΞΕΧΝΑΝΕ.
Γιατί εδώ στο στέκι έχουμε ξαναπεί ότι για εμάς ΔΕΝ υπάρχουν ιερές αγελάδες  στα συνδικάτα.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


1 σχόλιο:

  1. Να μην ξεχνάτε την περιφρούρηση της Βουλής στους πρώτους μνημονιακούς καιρούς-ποιοι μπήκαν μπροστά απο τα ΜΑΤ-οι άγρυπνοι φύλακες του συστήματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή