Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Η ΠΕΠΕ για τις εγκαταστάσεις σε Ειδομένη και ΜΘ και την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων


Το Σωματείο μας με 2 επιστολές του ζητά την παρέμβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την κατάσταση των εγκαταστάσεων σε Μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης και Ειδομένη ενώ ζητά και την αναστολή της απόφασης για τους συναδέλφους Κάσση - Θεοδωρόπουλο που υπέστησαν μείωση στο επίδομα ευθύνης. Διαβάζουμε : 


ΠΡΟΣ: Διευθύνοντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ – κ. Φίλιππο Τσαλίδη.
ΚΟΙΝ: 1. Διευθυντή ΔΙΚΑΜ – κ. Ιωάννη Λύτρα.
          2. Προϊστάμενο Υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος – κ. Θεόδωρο Ναθαναηλίδη 

ΘΕΜΑ: «Εγκαταστάσεις Μηχανοστασίου Θεσσαλονίκης – Ειδομένης».


Κύριε Σύμβουλε,

Με την επιστολή μας επανερχόμαστε στο θέμα της κακής κατάστασης των υποδομών (κτιριακές εγκαταστάσεις, χώροι αναμονής, εργασίας προϊσταμένων τμημάτων) στο Μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης.
Συνάδελφοι μας ενημερώνουν επίσης για ελλιπή φωτισμό τις νυχτερινές ώρες, γεγονός που ενέχει τον κίνδυνο τραυματισμού τους κατά τη μετάβασή τους στις εγκαταστάσεις της ΕΕΣΣΤΥ για την παραλαβή ή παράδοση τροχαίου υλικού. 
Επίσης, σημαντικές φθορές έχει υποστεί ο χώρος αναμονής μηχανοδηγών στο σταθμό της Ειδομένης.
Παρακαλούμε για την άμεσες ενέργειές σας για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Ειδομένη.
Στη διάθεσή σας για κάθε ενημέρωση. 

H 2η επιστολή 



ΠΡΟΣ: 1. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ – κ. Φίλιππο Τσαλίδη.
          2. Δ Α Δ.
ΚΟΙΝ: Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.


Με την υπ΄αριθ. πρωτ. 14217/14 απόφασή σας (17-01-2017) δώσατε εντολή στη ΔΟΕ για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών από τους συναδέλφους μας Κάσση Δημήτριο και Θεοδωρόπουλο Επαμεινώνδα, ποσών που αφορούν τη διαφορά που προέκυψε στο επίδομα ευθύνης που λαμβάνουν μετά τις τελευταίες προαγωγές.
Στην τελευταία συνάντηση με το Σωματείο μας είχε ειπωθεί εκ μέρους της Διοίκησης, δέσμευσης ότι δεν θα υπάρξουν συνάδελφοί μας που θα υποστούν βλαπτικές μεταβολές – μετά τις προαγωγές – στις τακτικές τους αποδοχές, ως συνέπεια της νέας δομής του Οργανογράμματος.
Σας καλούμε να τηρήσετε τη δέσμευσή σας και να άρετε την απόφαση για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων, καθώς και να διατηρήσετε τις τακτικές αποδοχές των συναδέλφων μας Κάσση Δημήτριο και Θεοδοωρόπουλο Επαμεινώνδα, ως είχαν πριν τις τελευταίες τοποθετήσεις. 
Σε κάθε άλλη περίπτωση, σας δηλώνουμε ότι το Σωματείο μας θα στηρίξει έμπρακτα κάθε ενέργεια των συναδέλφων μας, στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της ζημιάς που έχουν υποστεί. 



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

      Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

        ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ                        ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου