Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Νέα ανακοίνωση από Ε.Σ.Α.Σ.(ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που βγάλαμε την συνδικαλιστική παράταξη της ΑΣΚ, μέλος του Δικτύου Σιδηροδρομικών και παρακλάδι του Σύριζα στην ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από τον λήθαργο της! Η παράταξη που δεν μπήκε στον κόπο να βγάλει μια ανακοίνωση,
ούτε όταν καταργούνταν τα δρομολόγια «λόγω κακοκαιρίας», ούτε όταν υπογραφόταν η σύμβαση πώλησης της εταιρείας, ασχολήθηκε να απαντήσει στην ανακοίνωση μας η οποία καταφερόταν εναντίον της Διοίκησης του κ. Τσαλίδη και Θεοχάρη, θέτοντας εύλογους προβληματισμούς προς το Προεδρείο του Σωματείου μας, από το οποίο δεν εξαιρέσαμε κανέναν, ούτε καν την παράταξη μας!

Προφανώς ως Δίκτυο, έχουν αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση της Διοίκησης ως καλά παιδιά του συστήματος! Μιας αναξιόπιστης και ανίκανης Διοίκησης που εξακολουθεί να κερδίζει χρόνο μέχρι την πλήρη παράδοση της εταιρείας στους Ιταλούς και ταυτόχρονα δείχνει αξιοθαύμαστη ταχύτητα στην διεκπεραίωση θεμάτων που όπως πιστεύουν θα τους κρατήσουν στη θέση τους (μισθολογική υποβάθμιση  συναδέλφων, κατάργηση εθιμικού δικαίου χρόνων στην εταιρεία όπως η πληρωμή εξ ολοκλήρου των τριών πρώτων ημερών άδειας ασθενείας κ.α.) δρώντας για τους Ιταλούς πριν τους Ιταλούς!!!
Κατηγορούμαστε για ανυπαρξία και έλλειψη προτάσεων. Mια ανάγνωση των πρακτικών των συνεδριάσεων του ΔΣ του Σωματείου μας, αρκεί για τη διάψευση τους!  Αναμασούν το παρελθόν σε μια προσπάθεια να μεταθέσουν τις ευθύνες τους στους άλλους, ακολουθώντας το πολιτικό παράδειγμα της κυβέρνησης που υποστηρίζουν, όμως δεν μπορούν να αλλάξουν όσο και να θέλουν την πραγματικότητα. Η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει την υπογραφή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οιάλλοτε επαναστάτες έχουν υποστείλει σημαία προκειμένου «έστω και την τελευταία ώρα να ισχυροποιήσουν και να κατοχυρώσουν τον κλάδο Ελέγχου και Κίνησης δίνοντας του πίσω αυτά που επί των ημερών μας χάθηκαν»» όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους! Μήπως κύριοι είναι λίγο αργά; Επί των ημερών μας έγιναν λάθη και έχουμε κριθεί από αυτά, όμως και ο σιδηρόδρομος έμεινε ανοιχτός και κανείς δεν έμεινε χωρίς δουλειά!
Κύριοι, είστε η πρώτη δύναμη στο σωματείο, σταματήστε πια να πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα και πείτε μας για τις δικές σας προτάσεις και ενέργειες στα δύο αυτά χρόνια. Τι κάνατε για την διασφάλιση του προσωπικού ενόψει ιδιωτικοποίησης; Πιστεύετε ότι η σύμβαση των ΥΔΥ και το κουτσουρεμένο προσωπικό στον κλάδο της κίνησης αποτελεί εξασφάλιση; Στη σύμβαση της πώλησης υπάρχει κάποια πρόβλεψη για την εξασφάλιση του προσωπικού; Εσείς δεν τορπιλίσατε το άρθρο της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (με πύρινους λόγους) για την προστασία του προσωπικού σε απόλυση για τεχνικοοικονομικούς λόγους; Αλήθεια γνωρίζετε ότι στο άρθρο 5 « Μεταβολή όρων, καταγγελία εργασιακής σχέσης» του ΠΔ 178 το οποίο σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί μαζί με τη ΣΣΕ τη μόνη διασφάλιση των εργαζομένων, αναφέρεται ότι εξαιρούνται οι απολύσεις που προκύπτουν για λόγους οικονομικούς, τεχνικούς και οργανώσεως; Τι ενέργειες έχετε κάνει για την πραγματική εξασφάλιση του κλάδου μέσω του Κανονισμού Κινήσεως; Δεν θα έπρεπε να έχει γίνει νόμος του κράτους από την αριστερή κυβέρνηση ο νέος κανονισμός πριν την ιδιωτικοποίηση, θωρακίζοντας πραγματικά τον κλάδο λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις του σωματείου μας; Σταματήστε να κρύβεστε πίσω από λόγια ενότητας και ομοψυχίας για να καλύπτετε την αδυναμία σας, ενώ παρασκηνιακά κάνετε διαβουλεύσεις για την εξυπηρέτηση ημετέρων, μην έχοντας το σθένος να υπερασπιστείτε δημόσια ούτε το σωματείο μας ούτε τα μέλη του όταν δέχονται συκοφαντικές επιθέσεις από ομοϊδεάτες σας  ή όταν βλάπτονται τα συμφέροντα τους! Φαίνεται ότι εκεί υπερισχύει η παραταξιακή ενότητα έναντι της ενότητας του σωματείου! Η ενότητα, η ομοψυχία και η αλληλεγγύη αποδεικνύονται στη πράξη και δεν αποτελούν επίκληση όταν μας βολεύει! Άλλωστε από πότε η κριτική και γόνιμη αντιπαράθεση αποτελεί τροχοπέδη στην ενότητα; Τι είδους λογική είναι αυτή;
Η παράταξη μας, η οποία έχει κατηγορηθεί ακόμα και για την ενοποίηση των σωματείων της ΠΕΠΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων Προαστιακού, από την αρχή λειτουργίας του νέου ενιαίου σωματείου και από τη θέση που μας έδωσαν οι συνάδελφοι, προσπαθεί με προτάσεις και θέσεις τόσο για την ενότητα όσο και για την εύρυθμη λειτουργία του σωματείου μας, όπως συχνά αναφέρεται από τους εκπροσώπους της ΑΣΚ στις συνεδριάσεις του ΔΣ. Οι ίδιοι τώρα μας κατηγορούν για ανυπαρξία και έλλειψη προτάσεων! Αυτό και αν αποτελεί υποκρισία!!!Το προσοντολόγιο και το οργανόγραμμα που συζητάμε σήμερα τίνος πρόταση είναι;
Κατηγορούμαστε ότι τορπιλίζουμε κάθε σοβαρή προσπάθεια, παρακαλούμε κύριοι πείτε μας ποιες σοβαρές προσπάθειες τορπιλίσαμε; Έχετε δίκιο συνάδελφοι της ΑΣΚ και εμείς κατηγορούμε τους εαυτούς μας και τους κατηγορούμε γιατί έχουμε δείξει περισσότερη ανοχή και καλή θέληση από όση έπρεπε!  
Στο τελευταίο ΔΣ στις 24/1/2017 αποφασίσαμε, αφού έχει περάσει το δεκαπενθήμερο,  να θέσουμε σε ισχύ το εξώδικο για τις στάσεις εργασίας για λόγους υγιεινής, ασφάλειας και τροχαίου υλικού, ρωτάμε τον Πρόεδρο και τον Γ. Γραμματέα του Σωματείου, τι έχει γίνει επ΄ αυτού; Μήπως οι διαπραγματεύσεις με την Διοίκηση για τα άλλα θέματα καλύπτουν και τα ζητήματα ασφάλειας και υγιεινής; Μήπως τελικά, αυτοί που πρέπει να σοβαρευτούν και να αναλάβουν τον ρόλο που τους έχουν δώσει οι εργαζόμενοι, είναι άλλοι; Λυπούμαστε κύριοι αλλά αποδεικνύεστε κατώτεροι των περιστάσεων, πρέπει να αντιληφθείτε πια ότι είστε εκπρόσωποι όλων των εργαζομένων όχι μόνο των κολλητών σας!!!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η παράταξη μας ιδρύθηκε το 2015 ως συνέχεια των αντίστοιχων παρατάξεων των δύο σωματείων που συγχωνεύτηκαν και πρόσκειται στην συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΣΚ – Συνεργαζόμενοι. Δεν αρνούμαστε το παρελθόν μας, με τα λάθη, τις αποτυχίες και τις επιτυχίες του, κρινόμαστε και ως παράταξη και ως φυσικά πρόσωπα από όλους εσάς. Δεν θα επιτρέψουμε όμως στην παράταξη που έχει συγκεντρώσει τους άλλοτε εκπροσώπους της «λαϊκής δεξιάς» και τους «πρώην συντρόφους μας» (ομόσταυλους) κατά τα λεγόμενα τους, ούτε να μας λασπολογούν ούτε να μας κουνάνε το δάκτυλο!  Μεταπήδησαν σε άλλο καράβι προφασιζόμενοι ότι θα πουληθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και σήμερα που πουλήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν κάνουν την πάπια, προφανώς για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα οφέλη της εξουσίας.
Εάν έχετε να πείτε κάτι συνάδελφοι της ΑΣΚ, παρακαλούμε πείτε το καθαρά, γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους! Εμείς έχουμε καθαρές απόψεις και θέσεις για τις οποίες όταν χρειάστηκε διαχωρίσαμε τη θέση μας  από τον άλλοτε πολιτικό μας φορέα οδηγώντας τον στο 5%! Εσείς που ενώσατε δυνάμεις και ανεβάσατε στην εξουσία τη παράταξη του 3% θα πάρετε επιτέλους ξεκάθαρη θέση; Αποδέχεστε τις αιτιάσεις της πολιτικής ηγεσίας, τις οποίες χρησιμοποιεί και η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ότι δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά, να ανατρέψουν την κατάσταση και να σταματήσουν την πώληση; Αλήθεια  όταν υποσχόταν την ανατροπή δεν γνώριζαν την κατάσταση; Φυσικά και την γνώριζαν αλλά έλεγαν συνειδητά ψέματα για να υφαρπάξουν την εξουσία και εξακολουθούν να διακινούν ψέματα προκειμένου να την διατηρήσουν! Εσείς ως παράταξη τι λέτε για όλα αυτά; Τους στηρίζετε ακόμα; Έχετε κάποιο σχέδιο για την επόμενη ημέρα; Η αρκείστε να επικαλείστε την ενότητα για να βρείτε συνενόχους στην ανεπάρκεια σας;


                                             Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
                                        ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου