Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση από την Ενωμένη Κίνηση

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Ενωμένης Κίνησης παράταξης που δραστηριοποιειται στην ΠΕΠ.-ΤΡΑΙΝΟΣΕ 
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι. 
Την 01/02/2017 δημοσιεύσαμε την ανακοίνωσή μας μέσω της οποίας καταγγέλλουμε την παρωδία ανταλλαγής εξώδικων και δελτίων τύπων ανάμεσα στην ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι εξελίξεις μας αναγκάζουν να
επανέλθουμε ώστε να καταστίσουμε σαφές στο σύνολο του προσωπικού τόσο τις θέσεις μας όσο  και το ανέντιμο παιχνίδι που συνεχίζεται να πραγματοποιείται στις πλάτες των εργαζομένων.
Πάγιες διεκδικήσεις της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣαποτελούν τα κάτωθι: 

1. Επάνδρωση σύμφωνα με τον κανονισμόκαι στελέχωση με προσωπικό κίνησης όλων των συρμών, όπου υπάρχει επιβατική και εμπορική εκμετάλλευση
2. Στελέχωση όλων των συρμών με προσωπικό συνοδείας στο σύνολο της διαδρομής τους
3. Εφοδιασμό όλων των επιβατικών αμαξοστοιχιών με φύλλο πορείας
4. Πιστοποιήσεις των εργαζομένων στους κλάδους κίνησης και διαχειριστών εμπορευμάτων
5. Θέσπιση βαθμολογίου (συνοδός, προϊστάμενος αμαξοστοιχιών, αρχιελεγκτής, προϊστάμενος τμήματος, προϊστάμενος υπηρεσίας, διευθυντής) 
6. Θέσπιση καθηκοντολογίου ανάλογα με τον κατεχόμενο βαθμό
7. Θέσπιση προσοντολογίου (αρχαιότητα, τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και προαγωγές προσωπικού μέσω συμβουλίου προαγωγών όπου θα συμμετέχουν και εργαζόμενοι)
8. Τροχαίο υλικό αξιόπιστο και ασφαλές
9. Υγιεινή και ασφάλεια για προσωπικό και επιβάτες
10. Μείωση των τιμών των εισιτηρίων
Με λύπη διαπιστώνουμε, όπως άλλωστε προκύπτει και από το ελλιπές εξώδικο της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πως τα παραπάνω δεν αποτελούν αντικείμενο εργασιακών διεκδικήσεων για το σωματείο. Αντίθετα η διοίκηση του σωματείου στέκεται κυρίως σε θέματα ευθύνης της ΕΕΣΤΥ για τα οποία ομοίως παρουσιάζει χλιαρή στάση!!! Αλήθεια συνάδελφοι πόσες ήταν οι φορές που η ηγεσία του σωματείου έδωσε το παρόν στον Α.Ι.Ρ και κατήργησαν αμαξοστοιχίες που δεν πληρούσαν τους κανόνες ασφαλείας ή τις κανονιστικές διατάξεις γενικότερα;   
Για πιο λόγο αποφασίστηκε οι στάσεις να γίνουν ανώδυνες και δεν πραγματοποιήθηκαν όπως ήταν το αρχικό εξώδικο, αφού όλες οι έγγραφες διαβεβαιώσεις που λέτε πως έχετε πάρει δεν ισχύουν. Απόδειξη αυτού αποτελεί το νέο περιστατικό βίας της 06/02/2017; Γνωρίζετε συνάδελφοι ότι η συνάδελφος χωρίς ουσιαστική περίθαλψη παρέμεινε για δύο ώρες χτυπημένη στο Α.Τ. προκειμένου να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία; Γνωρίζετε ότι η δράστις έφερε μαχαίρι στην κατοχή της και ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα; Ελπίζουμε για την νομική οικονομική και ηθική της στήριξη τόσο από τη διοίκηση, όσο και από το σωματείο εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.
Θέση μας είναι πως φαινόμενα σαν το παραπάνω λύνονται με ενίσχυση των αμαξοστοιχιών με προσωπικό. Προσωπικό που είναι εκπαιδευμένο για αυτή τη δουλειά και που δυστυχώς είναι προστατευόμενο και έπειτα από τρία χρόνια δεν γνωρίζει τι θα πει τραίνο!
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και επιμένουμε στην πάγια θέση μας ότι όλη αυτή η ανταλλαγή εξώδικων και ανακοινώσεων εκατέρωθεν, δεν είναι τίποτε άλλο από μια παρωδίαΚαταγγέλλουμε για εργοδοτικό συνδικαλισμό την ηγεσία του σωματείου και όλες τις παρατάξεις (ΑΣΚ ΔΑΚΕ ΕΣΑΣ), οι οποίες  επέλεξαν εντέχνως να μην θέσουν, όλα τα παραπάνω παρά μόνο αρκέστηκαν σε κατόπιν εορτής κροκοδείλια δάκρυα (βλ. ανακοινώσεις ΕΣΑΣ - ΑΣΚ).
Καλούμε τον κάθε συνάδελφο να καταγγείλει τέτοιου είδους συμπεριφορές που υπονομεύουν το εργασιακό μας μέλλον!
Καλούμε την κάθε μια και τον κάθε ένα  να αποτελέσει μοχλό πίεσης προς τους εκπροσώπους μας ώστε τα χρόνια και ουσιαστικά ζητήματα να οδηγηθούν προς επίλυση!
Καλούμε τον κάθε σιδηροδρομικό να στρέψει την πλάτη του σε πρακτικές εντυπωσιασμού που εξυπηρετούν διοικητικά και συνδικαλιστικά συμφέροντα!
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
Για ενιαίο δημόσιο σιδηρόδρομο που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες
Για επαναλειτουργία όλων των γραμμών
Για προσλήψεις προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα


ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου