Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Ο γραφικός εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ, ο Βόλος και η ΔΑΚΕ

Τελικά φτάνει η στιγμή που απο ένα λάθος αποκαλύπτονται πολλά.
Και ο γραφικός εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ υπερεκτιμώντας τις δυνατότητες του έκανε χτες ένα σοβαρότατο λάθος,δείχοντας καταρχήν τον
υπαίτιο διαροών για τα φανταστικά σενάρια που καθημερινά καταγγέλει ότι συμβαίνουν στην Λάρισα.

Λειτουργώντας ως δεκανίκι της ΔΑΚΕ ο γραφικός εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ μεταφέρει με " ταξικό τρόπο και έκφραση" ,δήθεν προβλήματα και δήθεν συμβάντα που λαμβάνουν χώρα στο μηχανοστάσιο της Λάρισας. 
Και φυσικά στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ, ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου και μέλος της ΔΑΚΕ "τυχαία" αναφέρθηκε επί 20 λεπτά σε αυτό το μηχανοστάσιο καταγγέλοντας δημόσια -παρουσία 10 μηχανοδηγών-τον τοπικό προϊστάμενο. Αυτόν που ο γραφικός της ΑΣΚΕ χτες χαρακτήρισε πολύπειρο και ικανό και που προχτές του έδινε διορία για να αποκαλύψει και να καταγγείλει  εργασιακές παρατυπίες στο μηχανοστάσιο που προΐσταται.
Απο την δήθεν  ακινησία τρένων έλλειψη εφεδρειών μηχανοδηγών μέχρι ότι μπορεί να ανακαλύψει η νοσηρή φαντασία ενός αποτυχημένου συνδικαλιστή.

Τι κατήγγειλε χτες ο γραφικός εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ.

Χωρίς να έχει κοινοποιηθεί το μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας στους μηχανοδηγούς του Βόλου (πως λοιπόν το βρήκε και το σχολιάζει) ανακάλυψε ότι κοινοποιήθηκε  και πως σε αυτό όλοι παίρναν τα ρεπό τους (όπως ζητήσαν με αναφορές τους) πλην ενός που ψευδέστατα διακίνησε ότι προγραμματίστηκε με  1 ρεπό το μήνα. Μάλιστα το τερμάτισε το θέμα, λέγοντας  πως ο προγραμματισμός πάρθηκε πίσω άρον-άρον!!!!
Ανακάλυψε επίσης ότι υπάρχουν υπηρεσίες φαντάσματα , ανακάλυψε  πρακτικές ρεβανσισμού, πράξεις αντεκδίκησης, ανακάλυψε μάλιστα και προσφυγή στο ΣΕΠΕ απο τους μηχανοδηγούς του Βόλου που ΟΜΩΣ ΔΕΝ είχαν ακόμα λάβει το πρόγραμμα εργασίας!
Δηλαδή η ΑΣΚΕ και ο γραφικός της εκπρόσωπος ήξεραν πριν απο τους συναδέλφους για τους συναδέλφους ! 
Και μάλιστα ήξερε ο γραφικός εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ ότι θα ...προσφεύγανε στο ΣΕΠΕ εκεί δηλαδή που δεν τόλμησε να προσφύγει ο ίδιος για τα δεκάωρα που εργαζόταν συνεχώς και τα ρεπό που πληρώνεται οικοιοθελώς ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ στο ΜΑΙ! 

Εμείς λοιπόν το ψάξαμε το θέμα σήμερα το πρωί

Στο ΜΗΝΙΑΙΟ πρόγραμμα που εστάλη ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ και το είχε ΜΟΝΟ η γραμματεία της Λάρισας αφού θα δινόταν σήμερα το πρωί οι μηχανοδηγοί στο Βόλο πέρνουν τα ρεπό τους ΟΠΩΣ ΑΙΤΗΘΗΚΑΝ. (οι 9 απο τους 11) και με την ΣΤΗΡΙΞΗ της ΠΕΠΕ που ανέδειξε το αίτημα τους.
Οι υπόλοιποι (2) εργάζονται σε ρεπό , με τον ίδιο ρυθμό που εργάζονται τα τελευταία χρόνια και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε χορήγηση μόνο 1 ρεπό σε συνάδελφο όπως ισχυρίζεται-προβοκατόρικα-ο γραφικός εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ. 
Όσον αφορά τις υπηρεσίες -φαντάσματα , πρόκειται για τις υπηρεσίες που θα εκτελούν οι συνάδελφοι απο τον Βόλο σε συνεννόηση με τον τοπικό μηχανοστασιάρχη και πρόκειται για υπηρεσίες που θα εκτελούνται απο το κύκλωμα της Λάρισας , γιατί πολύ απλά οι  μηχανοδηγοί στο Βόλο είχαν κενές μέρες  . (7 υπηρεσίες - 11 μηχανοδηγοί).
Λάθη στον προγραμματισμό μπορεί να υπήρξαν και θα υπάρχουν (όταν πρόκειται για μηνιαίο πρόγραμμα) αλλά για αυτά είναι εκεί ο τοπικός υπεύθυνος, για να τα διορθώνει.

Τι έκανε η Κεντρική Υπηρεσία.
Έδωσε στην διάθεση του τοπικού μηχανοστασιάρχη 1 βάρδια για τους συναδέλφους απο τον Βόλο.Βάρδια που ΈΧΕΙ φυσικά ωράριο.
Θα μπορούσε να τους προγραμματίσει και σε υπηρεσίες του κυκλώματος Λάρισας αλλά έγινε σεβαστή η επιθυμία τους, όπως αυτή ειπώθηκε στην συνέλευση στον Βόλο, ότι δηλαδή ΔΕΝ επιθυμούν να εργάζονται παρά ΜΟΝΟ σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της Λάρισας.

Το ξαναγράφουμε, το πρόγραμμα δεν είχε κοινοποιηθεί στους μηχανοδηγούς του Βόλου,αλλά ο γραφικός της ΑΣΚΕ έβγαλε καταγγελία!

Τι ξέχασε  να καταγγείλει όμως ; Την ουσία.
Τις τελευταίες μέρες έχουμε  ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ καταγγελίες για καθημερινές καθυστερήσεις στο IC 59 λόγω "λάθους" στον τρόπο πετρελαιοδότησης των ΜΑΝ 2000 που γίνεται στον Βόλο και  τριαντάλεπτα που προστίθενται πολλές φορές στο Inter City για "αναμονή της ανταπόκρισης".

Όσον αφορά τις καταγγελίες του γραφικού εκπροσώπου της ΑΣΚΕ για τον μηχανοδηγό και τον βοηθό στην Θεσσαλονίκη κ τις...πιέσεις που ασκούνται, στην τοπική κοινωνία του ΜΑΙ γελάνε μαζί του.

Αυτοί που πληρώνονται 45 και πλέον αναπαύσεις τον χρόνο, οι απεργοσπάστες (που δηλώνουν ρεπό στις απεργίες και μετά καταγγέλουν προβοκάτσια σε βάρους τους απο το Φύλλο Υπηρεσίας), οι  δεκαωράκηδες, δεν είχαν και δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση και δεν εκπροσωπούν ούτε αυτά που πρέσβευε η ιστορική ΑΣΚΕ ούτε  φυσικά το ΚΚΕ.
Που ακούστηκε άλλωστε συνδικαλιστές του ΚΚΕ να βάζουν ρεπό σε απεργίες και να πληρώνονται σωρηδόν αναπαύσεις.

Αποτελούν τους γελωτοποιούς της ιστορίας  και αυτούς που θα βάλουν την οριστική ταφόπλακα στην παράταξη αυτή,όπως τουλάχιστο την γνωρίσαμε.
Αποτελούν εδώ και 19 μήνες την ουρά της ΔΑΚΕ.
Αποτελούν τους γνήσιους εκπροσώπους του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Αποτελούν συστηματικές πηγές παραπληροφόρησης. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 



2 σχόλια:

  1. Η καταγγελία στο ΣΕΠΕ πρέπει να γίνει για την Λάρισα εκεί που δουλεύουν οι μηχανοδηγοί 27-28 μέρες το μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από πότε έχει γραμματία η Λάρισα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή