Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Παντελή την παράταξη σου την ρώτησες για τα δεκάωρα και την υπερεργασία ;

Επιτέλους ακούσαμε και ένα μέλος της ΔΑΚΕ να καταφέρετε ενάντια  στην υπερεργασία! Ακόμα βέβαια προσπαθούμε να το πιστέψουμε!
Ο συνάδελφος Ευγενίδης επιτέλους μίλησε για το 
κύκλωμα εργασίας στην Λάρισα !

Μπορεί να περάσανε  χρόνια, αλλά με την ευκαιρία της αλλαγής των κυκλωμάτων και εντελώς τυχαία , ο συνάδελφος Ευγενίδης αναφέρθηκε στην υπερεργασία!
Μάλιστα ρωτάει τον Πρόεδρο του Σωματείου αν γνωρίζει ότι το δεκάωρο είναι ενάντια στην εργατική Νομοθεσία!
Μα και φυσικά είναι ενάντια συνάδελφε Παντελή. 
Θες να σου θυμήσουμε όμως ΟΤΙ μέλος της παράταξης σου πρόσφατα σχετικά είχε ΔΗΜΟΣΙΑ υποστηρίξει ότι είναι Νόμιμο ; Και είχε επικαλεστεί και γνωστό εργατολόγο στην ΓΣΕΕ ; 
Και μετά εμείς βρήκαμε τον εργατολόγο, τον ρωτήσαμε και αποκαταστάθηκε η αλήθεια....

Και επειδή είναι τέτοιο (παράνομο) τα δεκάωρα τα τελευταία 2 χρόνια έχουν σχεδόν εξαλειφθεί στην έλξη.Και αυτό παρά την τεράστια έλλειψη προσωπικού.

Βέβαια αυτό μπερδεύει κάπως την ΔΑΚΕ Έλξης.
Άλλοι απο την ΔΑΚΕ  καταγγέλουν τον Πρόεδρο της ΠΕΠΕ επειδή τα κατάργησε (ΜΑΙ ) και άλλοι και πάλι απο την ΔΑΚΕ τον καταγγέλουν επειδή δεν τα εξαφάνισε εντελώς. Κάποιοι άλλοι δε, ζητάνε να επανέλθουν!
Αγαπητέ συνάδελφε Παντελή,
εκπροσωπείς ένα μηχανοστάσιο που στο παρελθόν ΑΠΕΔΕΙΞΕ ότι όταν δεν θέλει  ΔΕΝ την πραγματοποιεί. Το κύκλωμα εργασίας στην Λάρισα είναι το ίδιο απο το 2013/2014.
Και επειδή οι μηχανοδηγοί στην Λάρισα και παρελθόν έχουν και μνήμη έχουν, αλλά έχουν κυρίως ΚΡΙΣΗ για τα όσα διαρρέουν καθημερινά κάποιοι γνωστοί - άγνωστοι στην Λάρισα, εκθέτοντας μηχανοδηγούς με δεκαετίες εμπειρίας, και όλως τυχαίως τις τελευταίες 20 μέρες, θέλουμε να σε πληροφορήσουμε ότι ήδη έχει γίνει παρέμβαση της ΠΕΠΕ για αυτά τα -λίγα - δεκάωρα που έχουν μείνει στο κύκλωμα εργασίας και σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν στην πλειοψηφία τους.
Αν γράφαμε εμείς αγαπητέ Παντελή,όλα αυτά τα χρόνια, αυτά που βλέπαμε στην καθημερινότητα μας τα τελευταία χρόνια Πανελλαδικά και που τελευταίως εύκολα διαρρέουν κάποιοι για να δημιουργήσουν εντυπώσεις....άστο ούτε να το σκεφτόμαστε!

Όσον αφορά τους αγώνες Παντελή για τις συνθήκες εργασίας των μηχανοδηγών.
Αρκεί κάποιος να ανατρέξει τα τελευταία δέκα χρόνια στην λειτουργία της ΠΕΠΕ.
Με εξαίρεση την περίοδο απο το Μάη του 2015 και μετά, η ΠΕΠΕ σιωπηρά επεδίωκε τα δεκάωρα και την υπερεργασία.

Προς επιβεβαίωση των όσων λέμε, μπορείς να ρωτήσεις τους συναδέλφους σε γειτονικό μηχανοστάσιο που κατέθεσαν αιτήσεις στην πλειοψηφία τους για να εκτελούν τις αναπαύσεις τους, μετά τις αλλαγές στα κυκλώματα εργασίας και το αίτημα τους (που κοινοποιήθηκε και στην ΠΕΠΕ) έγινε ΑΜΕΣΑ δεκτό και φυσικά κινήθηκαν οι διαδικασίες για να ικανοποιηθεί αυτό.
Παλαιότερα όποιος το έκανε αυτό,χαρακτηρίζονταν τεμπέλης...απο μέλη της ΔΑΚΕ,νομίζουμε ότι οφείλεις να το παραδεχτείς αυτό.

Οι πράξεις λοιπόν είναι αυτές που επιβεβαιώνουν την θέληση της ΠΕΠΕ σήμερα να περιορίσει κατά το δυνατό την υπερεργασία στους μηχανοδηγούς.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου