Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Εθελούσια/ παρωδία στον ΟΛΠ (και για όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης)

Καταρρίπτονται οι μύθοι για τα δεκάδες χιλιάδες Ευρώ που ΘΑ έδιναν οι ιδιώτες που εξαγόρασαν δημόσια περιουσία για εθελουσίες...Μύθοι που συντηρούσαν όσοι θέλαν με αυτόν τον τρόπο να πείσουν συναδέλφους ότι θα...κονομήσουν αν μας εξαγοράσει η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Όπως πληροφορούμαστε οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ, ΑΠΟΡΙΠΤΟΥΝ 
 την πρόταση της Διοίκησης για εθελουσία εξόδο με 4.500 Ευρώ (μεικτά) τον χρόνο για 5 χρόνια και για όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης.

Μετά τις 13 μειώσεις στις συντάξεις την περίοδο 2010 -2015 , αυτές έχουν μειωθεί σημαντικά λένε και το ποσό που δίνεται για 5 χρόνια,αγγίζει τα 200/250 Ευρώ καθαρά το μήνα.

Τελειώνει έτσι και το παραμύθι για τους "καλούς επενδυτές" που θα φιλοδωρούσαν με εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ το προσωπικό για να αποχωρήσει απο την εργασία του.
Όπως πρέπει να θυμίσουμε στους μηχανοδηγούς και την προπαγάνδα που γινόταν στους χώρους δουλειάς με την εθελουσία της Ολυμπιακής και τελικά και εκεί οι  εργαζόμενοι βρέθηκαν με ομόλογα που ΘΑ εισπράξουν το 2030 και με αξία 500% κάτω απο την ονομαστική τους, μετά το καταστροφικό PSI  της Συγκυβέρνησης του 2ου μνημονίου (ΠΑΣΟΚ/ΝΔ).

Συμπέρασμα

Οι εθελουσίες ΠΟΤΕ δεν εξυπηρετούν τους εργαζόμενους. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι.
Εξυπηρετούν συμφέροντα που θέλουν το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας και προσπαθούν να αποπρασανατολίσουν τους εργαζόμενους.
Συμβάλουν στην διάλυση των ασφαλιστικών Ταμείων ενώ σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις επιδεινώνουν τις εργασιακές σχέσεις στους εναπομείναντες.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου