Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Πλήρης επιβεβαίωση για το στέκι της έλξης,για άλλη μια φορά


Την προηγούμενη εβδομάδα η ΔΑΚΕ Έλξης (Νέα Έλξη - Αναγέννηση) κατά την προσφιλή της τακτική επιτέθηκε στο στέκι της έλξης κάνοντας λόγο για παραμύθια όταν εμείς γράψαμε ότι η πρόταση απο το ΜΘ αφορούσε
την δρομολόγηση του καθημερινού εμπορικού τρένου εφ όλης απο το ΜΑΙ με 2 μηχανοδηγούς.

Η ΔΑΚΕ μάλιστα θέλοντας να δημιουργήσει εντυπώσεις έκανε λόγο για ανυπόστατα κ διχαστικά  παραμύθια που προκαλούν ανησυχία και διχασμό στους 22 βοηθούς αφού εμείς είχαμε γράψει το αυτονόητο ότι δηλαδή η πρόταση για το εμπορικό παράλληλα με την διανυκτέρευση του 55/52 εφόλης απο το ΜΘ τους αφήνει στην ουσία χωρίς έργο.
Σήμερα δημοσιεύουμε την πρόταση κυκλώματος που κατέθεσαν συνδικαλιστές στο Μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης στην Κεντρική Υπηρεσία και ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ πλήρως τα όσα ΑΛΗΘΗ γράψαμε.
Το εμπορικό δεν υπάρχει στο κύκλωμα (ούτε εκτός κυκλώματος που είναι οι μανούβρες)και η πρόταση -όπως γράψαμε- προσθέτει στο ΜΘ την διανυκτέρευση του 55 με το 52 την επομένη.
Μετά απο αυτό έχουμε να πούμε το εξής.

 Μέρος των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ έχει σαφές πρόβλημα. Αναφερόμαστε σε αυτούς που ήταν στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και ΔΕΝ κατάλαβαν τι ακριβώς προτάθηκε,αλλά ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ σε αυτό (όπως διαβεβαίωσαν δημόσια,ότι δηλαδή δεν έχουν πρόβλημα με την πρόταση).
Είτε δεν καταλαβαίνουν λοιπόν τι ακούνε και σε τι συμφωνούνε ΕΙΤΕ νομίζουν ότι οι μηχανοδηγοί δεν τους έχουν πάρει χαμπάρι, ΕΙΤΕ θεωρούν ότι λέγοντας συνεχή ψέμματα θα δημιουργήσουν εντυπώσεις.
Τι ΕΠΙΠΛΕΟΝ αποδεκινύεται

Η πρόταση των  συνδικαλιστών του ΜΘ με εφόλης διανυκτέρευση του 55 με το 52 ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ότι η πρόταση των συναδέλφων στο Βόλο (για συνάντηση και διανυκτέρευση τους στην Θεσσαλονίκη) δεν γίνεται δεκτή και απο άλλους συνδικαλιστές . Την πρόταση για την διανυκτέρευση του 55 απο μηχανοδηγούς του ΜΘ δεν την κατέθεσαν συνδικαλιστές της +ΣυνΕξέλιξης.
Η παραφιλολογία λοιπόν που κάποιοι θέλουν να αναπτύξουν παρουσιάζοντας εαυτούς ως θύματα πλεκτάνης και διώξεων  σήμερα ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ πλήρως.

Με την πρόταση που κατατέθηκε απο τους συνδικαλιστές του ΜΘ το έργο των 22 βοηθών ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ στο ελάχιστο και ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ τα όσα έγραψε το στέκι της έλξης (Διαβάστε ΕΔΩ ).  Φυσικά αν "πέρναγε"αυτή η πρόταση οι βοηθοί δεν θα μπορούσαν να απασχοληθούν ούτε στο 600/601 (συνάντηση) αφού αυτό θα το έκαναν οι κατερχόμενοι απο το ημερήσιο εμπορικό ... Αυτά φυσικά οι Δακίτες τα θεωρούν "παραμύθια"...

Με λίγα λόγια...
Το στέκι της έλξης για άλλη μια φορά ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ πλήρως.
Εδώ γράφουμε ΜΟΝΟ αλήθειες και λυπούμαστε πραγματικά για τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ που έσπευσαν να λοιδορήσουν -κατά τον προσφηλή τους τρόπο - το blog των μηχανοδηγών.

Σημειώνουμε ότι...
ΟΛΕΣ οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί εως σήμερα για αλλαγές στα κυκλώματα εργασίας προσθέτουν τουλάχιστο 5 εως και 7 υπηρεσίες σε Πανελλαδικό επίπεδο μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκης.
Η μοναδική αλλαγή που έγινε απο προχτές -απόλυτα δικαιολογημένη - αφορά την συνάντηση του 884/885 με βοηθό απο το ΜΑΙ καθώς η επικουρία στην Λάρισα δεν μπορούσε να συνεχιστεί επ άπειρον ενώ οι συνάδελφοι στο Βόλο στην πλειοψηφία τους έχουν αιτηθεί (και καλά έπραξαν φυσικά) και πραγματοποιούν τις αναπαύσεις τους και έτσι δεν μπορεί να καλυφθούν τα κενά που δημιουργούνται.
Με την αλλαγή που έγινε η Λάρισα αφήνει 1 υπηρεσία ενώ επιστρέφει και ο συνάδελφος επίκουρος στο ΜΑΙ άρα δεν προστίθεται υπηρεσία στο σύνολο.

Τέλος 

Ενημερώνουμε τους μηχανοδηγούς ότι πολλοί συνάδελφοι έχουν καταθέσει αιτήσεις για εθελοντική επικουρία στο ΜΘ (μετά την προκήρυξη της Κεντρικής Υπηρεσίας) και έτσι αυτές θα μοιράζονται σε όλους με βάση τις αναφορές τους στα πλαίσια της ισοκατανομής που πρέπει να υπάρξει και για αυτό το θέμα. (γιατί κάποιοι ήθελαν εαυτούς αναντικατάστατους και σε αυτόν τον τομέα).
Στο ΜΑΙ θα αναρτηθούν τα στοιχεία του Ιανουαρίου όπου ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει την προσπάθεια για την ισοκατανομή έργου και απολαβών. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών




1 σχόλιο:

  1. Για την ιστορία αξίζει να τονίσω απο την πλευρά μου ότι η πρόταση -όπως ενημερώθηκα-κατατέθηκε απο 2 παρατάξεις (Δημ.Συμπαράταξη κ Νέα Έλξη).
    Αυτή η πρόταση είναι κ η μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό που λέμε εδώ και καιρό.Η σύνθεση των απαιτήσεων όλων είναι το πλέον δύσκολο.
    2 παρατάξεις απο το ΜΘ θέλουν εφόλης το 55 με το 52 , οι συνάδελφοι απο το Βόλο το θέλουν διανυκτέρευση, οι συνάδελφοι απο το Λειανοκλάδι είχαν υπογράψει ότι δεν επιθυμούν την διανυκτέρευση του 58 με το 53 (που θα επέφερε η συνάντηση του 52 με το 55)ενώ στο τελευταίο ΔΣ ο εκπρόσωπος απο το Λειανοκλάδι εξέφρασε την ικανοποίηση της πλειοψηφίας για τα νέα κυκλώματα εργασίας.
    Κοινώς πολλά τα αιτήματα,σεβαστά πάντα όλα,ωστόσο πάντα θα υπάρχουν κάποιοι δυσαρεστημένοι.
    Σήμερα τέλος,αποδείχτηκε ότι μέλος του ΔΣ του Σωματείου μας δεν καταλαβαίνει τι ψηφίζει. Έχοντας ακούσει τα πρακτικά,απορούσα πραγματικά για την υποκρισία μερικών συναδέλφων που είτε δεν καταλαβαίνουν σε τι συμφωνούν,είτε συμφωνούν και μετά νομίζουν ότι μπορούν να πούν ότι....διαφώνησαν.
    Αναφέρομαι στον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ που είπε για το εμπορικό οτι ..."αυτό αφήστε το σε μένα και στον Κλ...α",θα το πηγαίνουμε εφόλης εμείς.
    Όμως τίποτα δεν με εκπλήσσει.
    Σήμερα με την δημοσίευση αυτή,όλοι οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Ιδιαίτερα οι συνάδελφοι απο τον Βόλο που αναλώνονται σε αναπαραγωγή εικασιών.Διαβάζοντας την πρόταση 2 παρατάξεων για το ΜΘ θα καταλάβουν ότι κανείς δεν τους κυνηγά,όπως αρέσκονται να λένε για την +ΣυνΕξέλιξη τον τελευταίο μήνα.
    Απλά η δομή της υπηρεσίας -που αποφάσισε η Διοίκηση - ήταν τέτοια που εξοικονομούσε προσωπικό με την εμπλοκή τους στο 884/885.

    Σημειώνω -για την ιστορία-ότι πολλοί συνάδελφοι απο το ΜΘ(ανεξαρτήτως παρατάξεων) έχουν επικοινωνήσει μαζί μας και έχουν εκδηλώσει την αντίθεση τους στην παραπάνω πρόταση των συνδικαλιστών.Το θέμα των κυκλωμάτων εργασίας πάντα αποτελούσε πεδίο διαμάχης για την έλξη.
    Ίσως χρειαστεί στο μέλλον - όταν θα ξαναανοίξει το θέμα- να βρούμε μια διαδικασία που θα είναι η πλέον ξεκάθαρη για αυτό.
    Άλλωστε όπως έχω ξαναπεί εμείς ελέγχουμε την νομιμότητα τους, δεν τα επιβάλουμε.

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή