Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Επίλυση άλλης μια εκρεμμότητας από το Σωματείο μας


Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου μας στην Θεσσαλονίκη παρεβρεθηκαν μηχανοδηγοί από την Ειδομένη οι οποιοι
έθεσαν το θέμα των αποζημιώσεων που δεν έλαμβαναν (στο παρελθόν)για τις μετακινήσεις τους στο ΜΘ. (Και οι οποίες για τον λόγο αυτό είχαν ελαχιστοποιηθει).

Έπειτα από παρέμβαση της ΠΕΠΕ κ την έγκριση του αιτήματος από τον Δ/ντη ΔΙΚΑΜ και την Κεντρική Υπηρεσια το θέμα επιλύθηκε.
Άλλο ένα πρόβλημα που ερχόταν από το παρελθόν βρήκε λύση.
Επισης έχει ήδη υπάρξει παρέμβαση για τις υπερωρίες στα κυκλώματα Βόλου κ Λάρισας μετά την δημόσια τοποθετηση του εκπροσώπου της  Νέας Έλξης συναδέλφου Παντελή Ευγενίδη. 
Υπενθυμίζεται ότι στην Λάρισα δεν υπήρξε καμία τροποποίηση στα κυκλώματα που ισχύουν εδώ κ χρόνια κ η τοποθέτηση του συναδέλφου από την Νέα έλξη προκάλεσε σε πολλούς έκπληξη.  
Η Κεντρική Υπηρεσία οφείλει να βρει λύση προκειμένου η υπερεργασια να περιοριστεί στο ελάχιστο,  αφού αυτή είναι η κατεύθυνση της ΠΕΠΕ εδώ και 20 μήνες. 
Τέλος,  διερευνάται από το Σωματείο  η χτεσινή καταγγελία για προγραμματισμό 13ωρης υπηρεσίας σε μηχανοδηγό -επίσης- στην Λάρισα.
Τα στελέχη της έλξης οφείλουν να σέβονται τους κανόνες ενώ κ οι μηχανοδηγοί οφείλουν να ενημερώνουν το Σωματειο για τέτοια φαινόμενα κ φυσικά κανεις δεν πρεπει να  συναινεί  σε αυτά.
Η εκ των υστέρων καταγγελίες από τρίτους δεν βοηθούν πάρα μονο στην δημιουργία εντυπώσεων.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου