Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση Π.Τερζόγλου

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΒΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ;
Πρώτη φορά βλέπω ανθρώπους να χαίρονται και να διαλαλούν την κατάντια τους! Αλλά είπαμε, ποιος έχασε την ντροπή …
Αναρτήθηκε σήμερα στο
αυριανικό και προβοκατόρικο blog του ΣΥΡΙΖΑ και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ, η παρακάτω ανακοίνωση της παράταξης στο Βόλο. Ποιάς παράταξης; Μα του εξής ενός, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ διπλοδιορισμένου  Προέδρου της ΕΕΣΣΤΥ και μέλους του Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ! Διαβάστε:
Ανακοίνωση Δικτύου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας 
Η προσωρινή απόφαση του Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας εκπροσωπείται – βάσει εγγεγραμμένων μελών που εψήφισαν  στις πρόσφατες εκλογές - με δύο και όχι με τρεις αντιπροσώπους στο συνέδριο της  Ομοσπονδίας, δικαίωσε απόλυτα τη θέση του Δικτύου, που εξ αρχής
υποστήριξε ότι οι μαθητές του ΟΑΕΔ, που έκαναν πρακτική άσκηση στον ΟΣΕ, γράφτηκαν παράτυπα στους εκλογικούς καταλόγους μελών του ΣΣΘ και εψήφισαν, με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ – ΑΣΠΡΟ (ΔΕΣΚ), διότι δεν είχαν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για ΔΣ, ΕΚΒ και εκλογή συνέδρων της ΠΟΣ.
Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση ασφαλιστικών μέτρων το Δικαστήριο αποδέχτηκε το επιχείρημα που προέβαλαν συνδικαλιστές-μέλη του Δικτύου, ότι δηλαδή οι μαθητές συνδέονται με τον ΟΣΕ με σχέση μαθητείας και όχι με σχέση εργασίας.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου της ΠΟΣ, η παράταξη του Δικτύου εκτιμά πως η λήψη οριστικής δικαστικής απόφασης είναι πλέον άνευ ουσίας για περεταίρω συνέχιση της ένδικης διαφοράς, ελπίζοντας πως το πάθημα θα τους γίνει μάθημα.
Και επειδή τα γεγονότα τρέχουν, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας :
1. Για την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. του ΟΣΕ σύμφωνα με την οποία ψηφίστηκαν τα οργανογράμματα για το Δ΄ Τμήμα Γραμμής και την Δ΄ Επιθεώρηση Βόλου και προκηρύχθηκαν οι θέσεις ευθύνης για την στελέχωση των δύο ζωτικών Υπηρεσιών του Βόλου και της Θεσσαλίας γενικότερα.
2. Για την δρομολόγηση οριστικά της παράκαμψης του S της Νέας Ιωνίας με ταυτόχρονη σύνδεση του σιδηρόδρομου με την βιομηχανική περιοχή και
3. Για την εξαγγελία της ΕΡΓΟΣΕ ότι εντός του 2017 θα δημοπρατηθούν τα έργα ηλεκτροκίνησης – σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης στους σιδηροδρομικούς άξονες Βόλου - Λάρισας και Παλαιοφαρσάλου - Καλαμπάκας.
Βόλος 01 Φεβ. 2017
Δικαιώθηκαν λοιπόν ο κυβερνητικός διπλοδιορισμένος και η κυβερνητική εργοδοτική παράταξη του Δικτύου Σιδηροδρομικών! Δικαιώθηκαν γιατί κάποιος άσχετος δικαστικός έκρινε ότι, οι συνάδελφοι (για μένα) μαθητές συνδέονται με σχέση «μαθητείας και όχι εργασίας». Τι σημαίνει αυτό, μόνο εκείνοι το ξέρουν.

Από σήμερα λοιπόν όσοι νέοι έρχονται στον ΟΣΕ, ας αρχίσουν να μαθητεύουν μόνο και να μην τους βάζουμε να εργάζονται σχεδόν όπως εμείς!

Βέβαια το ζήτημα έχει και άλλες πτυχές. Η μία είναι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ/ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ να αναθέσει στο δικαστήριο να λύσει ένα καθαρά συνδικαλιστικό θέμα. Η άλλη είναι η πλήρης υποταγή μιας παράταξης που ξεπήδησε από το ταξικό αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα, στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Το ζήτημα των δικαιωμάτων των μαθητών δεν είναι σημερινό. Υπάρχει εδώ και δεκαετίες και κορυφώθηκε τη διετία 1990 – 1992 όταν κατατέθηκε το αίτημα όχι μόνο οι μαθητές να είναι πλήρη μέλη των σωματείων αλλά και να μονιμοποιηθούν. Το θλιβερό είναι ότι τότε, ανάμεσα σε εκείνους που πρωτοστατούσαμε, βρίσκονταν και συνάδελφοι που σήμερα πρωτοστάτησαν στη μετάλλαξη του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ.

Είναι ευθύνη του οργανωμένου σ.κ. να δώσει τελική λύση στο ζήτημα και να μην το αφήνει στα χέρια του κάθε σαλτιμπάγκου. Με απόφαση του οργανωτικού συνεδρίου της ΠΟΣ, κάθε εργαζόμενος με οποιαδήποτε σχέση εργασίας με τον ΟΣΕ, να εγγράφεται ως πλήρες μέλος στα σιδηροδρομικά σωματεία. Αν θέλουν να κρατήσουν και την ελάχιστη σοβαρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου