Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση απο Ενωμένη Κίνηση

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Συντελέστηκε το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αποτέλεσμα των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων με τη σφραγίδα της σημερινής ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ κυβέρνησης. Προπαγανδίστηκε πολύ καλά από
τις αστικές δυνάμεις τα τελευταία χρόνια με σιγόντο τις κυβερνητικές παρατάξεις ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ - ΔΙΚΤΥΟ η απαξίωση του σιδηροδρόμου και των σιδηροδρομικών στη συνείδηση του λαού.
Αποτέλεσμα αυτής της απαξίωσης, ήταν η εφαρμογή της αντιλαϊκής τους πολιτικής. Κλείσιμο γραμμών, διωγμός σιδηροδρομικών και τέλος «ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ» ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ζούμε το τελευταίο διάστημα τραγελαφικές καταστάσεις. Εξώδικο της ΠΕΠ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 03/7/2017 με ένα ελλιπές πλαίσιο διεκδίκησης. Δεν νοούνται κατά τη γνώμη μας κινητοποιήσεις σήμερα που να μην διεκδικείς προσλήψεις προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Λόγω κακοκαιρίας στις 09/01/2017 ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις για 15 ημέρες. Στις 17/01/2017 βγάζει ανακοίνωση η ΤΡΑΙΝΟΣΕ που καταγγέλλει ουσιαστικά την ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ακυρώνει σαν Σωματείο. Πρωτοφανές στα χρονικά του σιδηροδρομικού γίγνεσθαι. 
Τι θα έπρεπε συνάδελφοι να κάνει το Σωματείο μετά από αυτή τη στημένη επίθεση;
Τη στιγμή μάλιστα που όλα τα Σωματεία κατήγγειλαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και δήλωναν συμπαράσταση στο Σωματείο;
Ενεργοποίηση του εξώδικου και στάσεις εργασίας από την επόμενη ημέρα. Δεν έγινε αυτό όμως, γιατί η αντίληψη των παρατάξεων του Προεδρείου (ΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΕΣΑΣ) ήταν να κόβουν πίτες μαζί με τη Διοίκηση και να κάνουν συναντήσεις με μια Διοίκηση που σε έχει ακυρώσει και δεν δέχεται ότι εκπροσωπείς εργαζομένους.
Είναι εξοργιστικό να βγάζει ανακοίνωση η ΕΣΑΣ και να προσπαθεί να μας πείσει όλους ότι διαφωνούσε με τη συνάντηση αλλά πήγε.
Συνάδελφοι, μας δουλεύουν όλους!
Ήταν τεχνητή και στημένη όλη αυτή η κατάσταση γιατί προήλθε από την κόντρα του Σωματείου με τη Διοίκηση, για τις προαγωγές.
Τέλος πάντων, οι 15 ημέρες πέρασαν τι έγινε συνάδελφοι του Σωματείου λύθηκαν τα προβλήματα; 
Γιατί δεν έχουν γίνει ακόμα οι στάσεις εργασίας;
Το στημένο σας παιχνίδι και η εξαπάτηση των συναδέλφων είναι πλέον καθαρό και θα κριθείτε γι΄αυτό!
Συνάδελφοι, 
Σας καλούμε να τους γυρίσετε την πλάτη. Η συσπείρωση στις ταξικές δυνάμεις είναι πλέον μονόδρομος. 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
ΕΝΙΑΙΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού.
ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ όλων των γραμμών.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
ΤΡΟΧΑΙΟ ΥΛΙΚΟ αξιόπιστο και ασφαλή.
ΥΓΙΕΙΝΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ για προσωπικό και επιβάτες.
ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ των εισιτηρίων.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ – ΑΝΕΡΓΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΩΝ. 

Η Γραμματεία της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου