Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση Δικτύου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας

Η προσωρινή απόφαση του Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας εκπροσωπείται – βάσει εγγεγραμμένων μελών που εψήφισαν  στις πρόσφατες εκλογές - με δύο και όχι με τρεις αντιπροσώπους στο συνέδριο της  Ομοσπονδίας, δικαίωσε απόλυτα τη θέση του Δικτύου, που εξ αρχής
υποστήριξε ότι οι μαθητές του ΟΑΕΔ, που έκαναν πρακτική άσκηση στον ΟΣΕ, γράφτηκαν παράτυπα στους εκλογικούς καταλόγους μελών του ΣΣΘ και εψήφισαν, με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ – ΑΣΠΡΟ (ΔΕΣΚ), διότι δεν είχαν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για ΔΣ, ΕΚΒ και εκλογή συνέδρων της ΠΟΣ.
Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση ασφαλιστικών μέτρων το Δικαστήριο αποδέχτηκε το επιχείρημα που προέβαλαν συνδικαλιστές-μέλη του Δικτύου, ότι δηλαδή οι μαθητές συνδέονται με τον ΟΣΕ με σχέση μαθητείας και όχι με σχέση εργασίας.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου της ΠΟΣ, η παράταξη του Δικτύουεκτιμά πως η λήψη οριστικής δικαστικής απόφασης είναι πλέον άνευ ουσίας για περεταίρω συνέχιση της ένδικης διαφοράς, ελπίζοντας πως το πάθημα θα τους γίνει μάθημα.
Και επειδή τα γεγονότα τρέχουν, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας :
1. Για την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. του ΟΣΕ σύμφωνα με την οποία ψηφίστηκαν τα οργανογράμματα για το Δ΄ Τμήμα Γραμμής και την Δ΄ Επιθεώρηση Βόλου και προκηρύχθηκαν οι θέσεις ευθύνης για την στελέχωση των δύο ζωτικών Υπηρεσιών του Βόλου και της Θεσσαλίας γενικότερα.
2. Για την δρομολόγηση οριστικά της παράκαμψης του S της Νέας Ιωνίας με ταυτόχρονη σύνδεση του σιδηρόδρομου με την βιομηχανική περιοχή και
3. Για την εξαγγελία της ΕΡΓΟΣΕ ότι εντός του 2017 θα δημοπρατηθούν τα έργα ηλεκτροκίνησης – σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης στους σιδηροδρομικούς άξονες Βόλου - Λάρισας και Παλαιοφαρσάλου - Καλαμπάκας.

Βόλος 01 Φεβ. 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου