Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Κινητοποιήσεις εξήγγειλε η ΠΟΣ πλειοψηφικά

Αφού οδήγησε τα πράγματα σε αδιέξοδο με τις πρακτικές που ακολούθησε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ) κ αφού όπως αναφέρετε στο εξώδικο που έστειλε η πλειοψηφία η Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ
δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπογράψει ΣΣΕ , η πλειοψηφία αποφάσισε την προκήρυξη κινητοποιήσεων την επόμενη εβδομάδα σε μορφή τρίωρων στάσεων εργασίας (Τετάρτη -Παρασκευή), στην συνέχεια την επόμενη εβδομάδα κ πάλι τρίωρες στάσεις (Δευτέρα-Τεταρτη-Πέμπτη) κ 24ωρη απεργία την Παρασκευή 20 Ιουλίου.
ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών έλαβαν γραπτώς την τοποθέτηση του Δικτύου Σιδηροδρομικών ωστόσο σε μια πρωτοφανή πράξη αναξιοπρέπειας , δείγμα της ηθικής που διακρίνει αυτήν την πλειοψηφία ,εμφάνισαν την απόφαση τους ως δήθεν ομόφωνη, προφανως για να καλύψουν τις ευθύνες τους στους συναδελφους που κορόιδεψαν εδώ κ 6 μήνες .
Η τοποθέτηση του Δικτύου Σιδηροδρομικών >

Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών σε συνέχεια της τοποθέτησης του στο προηγούμενο ΔΣ της Ομοσπονδίας (14/6),η οποία επιβεβαιώθηκε από  τις εξελιξεις,δεν πρόκειται να ψηφίσει καμία κινητοποίηση αν δεν υπάρξει συνάντηση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ τόσο για το θέμα της ΣΣΕ οσο και για το θέμα της προοπτικής της τεχνικής βάσης. Ζητάμε -όπως συνέβη και πριν μερικές εβδομάδες- συγκεντρώσεις -συνελεύσεις  στο εργοστάσιο κ σε μηχανοστάσια (Παρασκευή) για την ενημέρωση των συναδέλφων για τις νέες εξελίξεις

Το στέκι της έλξης -Το blog των μηχανοδηγών

ΥΓ εντύπωση κάνει στο εξώδικο η αναφορά στις εθελοντικες μεταταξεις που «αλλάζουν» τους όρους του διαγωνισμού . Η πλειοψηφία της ΠΟΣ φαίνεται να αγνοεί τις 75 περίπου αιτήσεις συναφελφων που έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να μεταταχθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου