Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Απάντηση των κατοίκων Μπράλου στους "ανώνυμους" πολίτες και "ανώνυμους" σιδηροδρομικούς

Λάβαμε και δημοσιεύουμε : 
Επιτρέψτε μας να διαφωνήσουμε στις «σοβαρές ενστάσεις σιδηροδρομικών και επιβατών για τη δρομολόγηση συρμών από την παλιά γραμμή».

Οι πολίτες της περιοχής μας στη διαμαρτυρία της 16ης Ιουνίου, ζητήσαμε από την πολιτεία τα εξής:

1) Να συνεχιστεί η σιδηροδρομική σύνδεση της περιοχής μας με Λαμία και Αθήνα,
2) Να προστατευθούν οι υποδομές (σταθμοί, γραμμές, γέφυρες, σήραγγες κλπ) της παλιάς γραμμής που είναι περιουσία μας.
Τον τρόπο που θα εξυπηρετηθούμε σιδηροδρομικά, δεν θα τον υποδείξουμε εμείς. Αν θα είναι τα 1510/1511 ή οποιοδήποτε άλλο δρομολόγιο. Εμείς είμαστε εδώ για να εξετάσουμε, αν αυτό που θα δρομολογήσουν μας εξυπηρετεί ή όχι. Και να είστε σίγουροι ότι ΘΑ ΤΟ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ. 
Αν κάποιοι αδυνατούν να κατανοήσουν γιατί πρέπει να διαφυλαχτεί και συντηρηθεί η παλιά γραμμή, που την περιγράφετε απαξιωτικά ως, τα τούνελ 100 και πλέον ετών, συγνώμη αλλά δεν θα τους το εξηγήσουμε εμείς. Είναι υποχρέωσή τους να φροντίσουν για να το μάθουν.
Δεν ζητάμε τίποτα σε βάρος των πολιτών άλλων περιοχών. Όμως το δικαίωμα που έχουν οι πολίτες της Λαμίας, της Στυλίδας από πολίτες β κατηγορίας να προαχθούν σε α κατηγορίας το έχουμε και εμείς ; ή μήπως εμάς μας θεωρείτε πολίτες γ κατηγορίας ; 
Κύριοι μην τα περιγράφετε τραγικά, γιατί δεν είναι. Υπάρχουν και θα υπάρχουν δρομολόγια από τη νέα γραμμή, για τους πολίτες της Λαμίας, της Στυλίδας κλπ. να ταξιδεύουν σαν πολίτες α κατηγορίας και μακάρι να διπλασιαστούν, είναι κέρδος του τόπου. Ας υπάρχει όμως και για μας ένα. Είμαστε και εμείς πολίτες με δικαιώματα και θέλουμε 
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ.

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μπράλου 

1 σχόλιο:

  1. Μα τρελάθηκαν ξαφνικά οι συνάδελφοι; Τι αηδίες γράφουν. Όποιος δεν θέλει να το πει στα ίσια και όχι να μιλά περί διαγραμμάτου. Όντως συγκοινωνία Τιθορέας-Μπράλλου-Λιανοκλαδίου-Λαμίας-Στυλίδας, μπορεί να περάσει στα ΥΓΟΣ με 4 τραίνα εφ' όλης της διαδρομής και με άλλα τοπικά όπως σήμερα. Μέχρι τότε πρέπει τα 1520-1521 (κακώς 1510-1511) και 884-885 να περνάνε από την παλιά γραμμή. Αρκετά σιδηροδρομικά ερείπια έχουμε στην Πελοπόννησο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή