Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

ΟΣΕ - Μετακινήσεις εργαζομένων χωρίς αξιολόγηση; Τι λέει ο κ. Καραμανλής;

Για πρώτη φορά τα τελευταία 10-15  χρόνια, στον ΟΣΕ
επικρατεί έντονη φημολογία για αλλαγές σε θέσεις ευθύνης, χωρίς καμία προκήρυξη της θέσης ή διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού.
Το στέκι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις αυτές καθώς η μεθοδολογία αυτή - που αν επιβεβαιωθεί επαναφέρει αλήστου μνήμης εποχές στον Οργανισμό και την παλινόρθωση ενός συστήματος που τον απαξίωσε στο παρελθόν-  δεν είναι γνωστό αν είναι  και εγκεκριμένη απο το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.
Είναι φυσικά άγνωστο γιατί η πλειοψηφία των νόθων της ΠΟΣ δεν εγείρει ζήτημα,όπως και το Σωματείο των μηχανικών, ενώ σιώπησαν  ΚΑΙ για την επιστροφή συνταξιούχων πρόσφατα σε θέσεις καίριας ευθύνης.
Φυσικά όλα αυτά δημιουργούν προηγούμενο, που συνήθως παραμένει στην θύμηση όσων θίγονται από τέτοιες  ενέργειες.
Τα ζητήματα αυτά όμως είναι καίρια πολιτικά. 
Αναφερόμαστε στην  επιστροφή συνταξιούχων και στις τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης, χωρίς προηγούμενη αξιολόγηση,  την ώρα που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εκλέχτηκε με σύνθημα την αξιολόγηση και την επιλογή των "ικανότερων".
Ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε και την άποψη των Διευθυντών που προφανώς βλέπουν υφιστάμενους τους, που οι ίδιοι είχαν επιλέξει στο παρελθόν, να αντικαθίστανται εν μια νυκτί.
Εκτός αν τους αξιολόγησαν οι ...ίδιοι τον... τελευταίο μήνα!

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών

Y.Γ. Υπενθυμίζουμε ότι οι νόθοι της ΠΟΣ την τελευταία πενταετία, έβγαζαν ανακοινώσεις κάθε μέρα για τέτοια ζητήματα, ενώ ο λαλίστατος -στο παρελθόν- και νόθα εκλεγμένος στην ΓΣΕΕ, εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΣΕ έχει "εξαφανιστεί". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου