Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Καταβάλετε αύριο το bonus παραμονής στους δικαιούχους μηχανοδηγούς

Καταβάλετε αύριο και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 9 της διετούς επιχειρησιακής ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ το bonus παραμονής στην Εταιρεία 
στους μηχανοδηγούς που είχαν θεμελιώσει κατά την υπογραφή της - ή θεμελίωσαν κατά την διάρκεια της- συνταξιοδοτικό δικαίωμα και παρέμειναν στην εταιρεία μέχρι τον Οκτώβρη του 2019.

Το bonus ύψους 2.000 Ευρώ είχε συμφωνηθεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στον κλάδο μηχανοδηγών μέχρι την πιστοποίηση των 90 και πλέον νεοπροσληφθέντων μηχανοδηγών.
Όσοι από τους μηχανοδηγούς θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέσα στο πρώτο εννεάμηνο του 2019 και παράμειναν στην εταιρεία μέχρι τον Οκτώβρη θα λάβουν την αναλογία των 2 χιλιάδων. (1/9 επι του ποσού για κάθε μήνα από την ημερομηνία θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος).
Η τήρηση των συμφωνηθέντων όρων στην ΣΣΕ αποτελεί προτεραιότητα για τα συμβαλλόμενα μέρη (Εργοδοσία - Σωματεία).
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ισχύει το συλλογικό δίκαιο ενώ πλέον τα συνδικάτα ετοιμάζονται για την διαπραγμάτευση της επόμενης ΣΣΕ.

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου