Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ζόρια στην ΔΑΚΕ Έλξης για την (Ανισο) κατανομή εργασίας στο ΜΑΙ

Ποιον ενοχλεί η Διαφάνεια ;;;
Μεγάλος πόνος έπιασε την ΔΑΚΕ Έλξης επειδή κάποιος συνάδελφος κρατούσε - προφανώς  απο δικές του μετρήσεις - τις δευτερεύουσες  των μηχανοδηγών. (προσοχή : όχι αμοιβές , αλλά σύνολο ωρών,χλμ κτλπ)
Και ο συνάδελφος αυτός επέλεξε να τις δημοσιοποιήσει
ΟΧΙ την μέρα της απεργίας όπως θέλει να πείσει η ΔΑΚΕ για να στοχοποιήσει κάποιους , αλλά μια μέρα πριν (ήταν αναρτημένα απο την Τρίτη, εμείς τότε τα είδαμε).
Τι είδαμε ΟΜΩΣ  σε αυτές τις καταστάσεις . 

Είδαμε συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ Έλξης που ορκίζονταν ότι δεν πληρώνονταν ρεπό, να είναι πρώτοι στην πληρωμή αναπαύσεων. 

Είδαμε μεγάλες ανισοκατανομές - που δεν δικαιολογούνται με τίποτα - μεταξύ των βοηθών μηχανοδηγού. Και που δημιουργούν σοβαρά θέματα για το αν η μαθητεία τους γίνεται επί ίσοις όροις.
Είδαμε ανισοκατανομές και μεταξύ των μηχανοδηγών.

Διαβάσαμε και ότι οι Δακίτες απειλούν ότι  θα τα πούν "ιδιαιτέρως" με αυτόν ή αυτούς  που έδωσαν τα στοιχεία λες και το μαγαζί είναι δικό τους και κάνει ότι γουστάρει ο καθένας.....

Στα "ανδρίκελα" , που απειλούν με όρους μαφίας και υπόκοσμου συναδέλφους ίσως θα πρέπει να ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ  ότι στην είσοδο του ΜΑΙ υπάρχει πίνακας που αναρτάται ο εβδομαδιαίος προγραμματισμός εργασίας και ο καθένας μπορεί να κάνει την μελέτη του, να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Εκτός αν οι ίδιοι κάνουν προσωπικές συμφωνίες και δεν κοιτάζουν ποτέ τον πίνακα και νομίζουν ότι δεν κοιτάνε και οι υπόλοιποι.

Τώρα η δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών και αν αυτά είναι προσωπικά δεδομένα (υπερωρίες κτλπ) σε μια Δημόσια Υπηρεσία, μπορεί να ανακαλυφθεί άνετα ,αν κάνουν τον κόπο να το ρωτήσουν οι Δακίτες τις αρμόδιες Υπηρεσίες. 

ΑΝ έχουν το κουράγιο  ....

Γιατί καμιά φορά μπορείς να πας για μαλί και να βγείς και κουρεμένος.
Και μετά να βρούν και τον συνάδελφο ή την ομάδα συναδέλφων  που τα ανήρτησε. Τέτοιος καημός, θα σκάσουν!

Άλλωστε -δεν είναι και καθόλου απίθανο-, ότι μπορεί αυτός να ανήκει και στην παράταξη τους για αυτό και να θέλουν να τα πουν ¨ιδιαιτέρως". 

Πιστεύουμε ότι το Σωματείο οφείλει να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει το θέμα.


Το στέκι της έλξης  - Το blog των μηχανοδηγών

Απο ότι μάθαμε απο συναδέλφους, άγνωστοι έσπευσαν να κατεβάσουν τις αναλυτικές καταστάσεις.
Ζόρια, ζόρια, ζόρια .....




2 σχόλια:

  1. Εγώ δεν περίμενα οποιαδήποτε λίστα για να επιβεβαιώσω το αυτονόητο. Σίγουρα ο μηχανισμός που έχουν έχει βάσεις γερές. Όποιος μηχ/γος έρχεται σε τριβή με το μηχανοστασιο βλέπει καθαρά τι συμβαίνει. Είναι τόσοι πολλοί αυτοί που εξυπηρετουνται που και να θες να κάνεις αυτό που σου αναλογεί δε γίνεται. Δε χωράς εκεί όπως έλεγε ο άλλος. Μη ξεχνάτε βέβαια πως λίστες αναρτήθηκαν και στο παρελθόν, άλλαξε κάτι; Την απάντηση όλοι την ξέρουμε. Πάλι οι ίδιοι ενοχλήθηκαν και τότε τα ίδια ειπώθηκαν.Η ουσία είναι να αλλάξουν αυτά και να υπάρξει δικαιοσύνη , ίσο κατανομή και αξιοπρέπεια στην έλξη. Να σταματήσει ο μηχ/γος να μετράει Κυριακές χιλιόμετρα ωρες και ρεπό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. O πρώην Πρόεδρος του Σωματείου Τουρλής στις τελευταίες συνελεύσεις γυρνούσε απο έδρα σε έδρα έχοντας στην κατοχή του τις ονομαστικές καταστάσεις με τις αποδοχές των μηχανοδηγών και μάλιστα έκανε και κήρυγμα με αυτές.
    2. Το στέκι της έλξης οφείλει να σταματήσει τον κατήφορο.Είναι γνωστό ότι εμπνευστής των επιθέσεων με ανίκειους χαρακτηρισμούς είναι νεόκοπος συνδικαλιστής "πολύ βαρύς" της ΔΑΚΕ.Τα ίδια έλεγε και στις συνελεύσεις,τους ίδιους χαρακτηρισμούς έκανε.Το παιδί αυτό έχει προβλήματα ψυχολογικά, πρώτα δεν αποδέχεται την εικόνα του εαυτού του και μετά δεν μπορεί με τίποτα να αποδεχτεί ότι μια ζωή θα είναι δεύτερος.
    Αρρωσταίνει και μόνο όταν κάποιος άλλος προοδεύει.
    Μην ασχολείσται άλλο λοιπόν με αυτούς, ο κόσμος σας έδωσε ψήφο για να πάτε μπροστά τα θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή