Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Ανακοίνωση ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τους 8 συναδέλφους που απολύθηκαν

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Από την Πέμπτη 31/1/2019 η εταιρία προχώρησε στην βεβιασμένη και απολύτως αδικαιολόγητη απόλυση
των 8 συναδέλφων των εκδοτηρίων του Σταθμού Λαρίσης.
Το σωματείο μας, με επανειλημμένες παρεμβάσεις του, απαίτησε να τηρηθεί η θεσμοθετημένη διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και να δοθεί στους συναδέλφους το θεμελιώδες δικαίωμα να λάβουν γνώση του φακέλου και των εναντίον τους κατηγοριών και να απαντήσουν επ’ αυτών με στοιχεία.
 Αντ’ αυτού, η διοίκηση της εταιρίας, με μία πρωτοφανή για τα χρονικά διαδικασία, αφού έθεσε τους συναδέλφους σε αργία, αφήνοντάς τους σε αναμονή του πειθαρχικού – που ποτέ δεν ήρθε - προχώρησε εν τέλει στην απόλυσή τους.
Επέλεξε το πλέον επαχθές μέτρο, την απόλυση, χωρίς να τους δώσει τη δυνατότητα να απαντήσουν με στοιχεία στις κατηγορίες και να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.
Η διοίκηση της εταιρίας, καταπατώντας το τεκμήριο αθωότητας, παρέκαμψε κάθε διαδικασία, πειθαρχική ή δικαστική, και προεξόφλησε την ενοχή των συναδέλφων, σπιλώνοντας την υπόληψή τους.
 Τι φοβήθηκε η διοίκηση της εταιρίας και δεν άφησε την πειθαρχική διαδικασία να εξελιχθεί ; Γιατί δεν επεδίωξε την αποκάλυψη της αλήθειας ; Γιατί αρκείται σε υποψίες και στοχευμένες κατηγορίες και δεν ακολουθεί τις θεσμοθετημένες διαδικασίες ; Πως εξυπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της εταιρίας η απόλυση 8 εργαζομένων που δεν μπόρεσαν να αμυνθούν απέναντι στις κατηγορίες που τους προσάπτουν ;
 Το σωματείο μας στέκεται ενάντια σε κάθε περιστατικό οικονομικής κατάχρησης σε βάρος της εταιρίας και στηλιτεύει κάθε παράνομη εργασιακή συμπεριφορά. Αρκεί να έχει αποφανθεί για την παρανομία η δικαιοσύνη. Κανείς, όμως, δεν είναι ένοχος πριν αποδειχθεί η ενοχή του.
Είναι προφανές ότι η διοίκηση της εταιρίας επιδιώκει να δημιουργήσει εκ προοιμίου ενόχους, καταπατώντας το τεκμήριο αθωότητας και προεξοφλώντας την κρίση της δικαιοσύνης. Οι εργαζόμενοι της εταιρίας δεν είναι αναλώσιμοι. Ο κιτρινισμός, που δημιουργεί ενόχους και υπευθύνους, χωρίς αποδείξεις και χωρίς την τήρηση των θεσμικών διαδικασιών μας βρίσκει αντίθετους. Και οι πρακτικές της εταιρίας που καταστρατηγούν τους θεσμούς και οδηγούν σε απολύσεις express θα μας βρουν αντιμέτωπους.  

Συναδέλφισσες/ συνάδελφοι

 Η απόλυση των 8 συναδέλφων μας αφορά όλους. Οχι γιατί προστατεύουμε την ανομία, αλλά αντίθετα γιατί πρέπει να προστατεύσουμε τους θεσμούς και την τάξη. Και κυρίως γιατί πρέπει να προστατεύσουμε την προσωπικότητά μας και τις θέσεις εργασίας μας. Σήμερα είναι οι 8 συνάδελφοι. Αύριο μπορεί να είμαστε εμείς.
 Καλούμε την εταιρία να ανακαλέσει άμεσα τις απολύσεις των 8 συναδέλφων και να ακολουθήσει τις θεσμοθετημένες πειθαρχικές και δικαστικές διαδικασίες.

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Β. ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ.               Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου