Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Τα μαρτύρια του συνδικαλισμού στην πλατεία Βάθη


Πρωτοφανές σκηνικό αγριότητας αντιμετώπισαν οι σύνεδροι της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Υβρεις, προπηλακισμοί, τραμπουκισμοί και απειλές ματαίωσαν τελικά το συνέδριο, ενώ η Ομοσπονδία και το ΠΑΜΕ
ανταλλάσσουν κατηγορίες ως προς το ποιος έχει την ευθύνη για τα επεισόδια.

Σκηνές αγριότητας, πρωτοφανείς καταγγελίες και μηνύσεις σημάδεψαν το 38ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, που εντέλει ματαιώθηκε, με την Ομοσπονδία –κατά πάσα πιθανότητα– να οδηγείται στον διορισμό διοίκησης από τα δικαστήρια και με μεγάλα ερωτήματα ως προς το αν και πώς θα συμμετάσχει στο επικείμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ στις 15 Μαρτίου.

Η μεγαλύτερη ομοσπονδία που συμμετέχει στη ΓΣΕΕ έχει εγκλωβιστεί σε μια σχεδόν προαναγγελθείσα περιδίνηση και εσωστρέφεια, με τις ηγετικές της παρατάξεις να καταγγέλλουν η μια την άλλη για λαθροχειρίες και τραμπουκισμούς και με μεγάλο ηττημένο το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Το ξενοδοχείο «Νοβοτέλ» το Σάββατο μετατράπηκε σε «άγρια Δύση», με την ηγεσία της Ομοσπονδίας να καταγγέλλει το ΠΑΜΕ για βιαιότητες και εσκεμμένη διάλυση των διαδικασιών και το ΠΑΜΕ από την πλευρά του να καταγγέλλει την Ομοσπονδία ότι έφερε οπλοφόρους μπράβους της νύχτας στο συνέδριο.

Το πρωί του Σαββάτου, 400 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα βρίσκονται στην Αθήνα προκειμένου να εκλέξουν τα νέα όργανα διοίκησης της Ομοσπονδίας τους.

Εξω από τους χώρους όπου διεξάγεται το συνέδριο, εργαζόμενοι και σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση, με σύνθημα «Εξω η εργοδοσία από τα Συνδικάτα - Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών».

Στη διαδήλωση είχαν καλέσει λίγες μέρες νωρίτερα πέντε σωματεία που ανήκουν στο ΠΑΜΕ.

Τα σωματεία στην κοινή τους ανακοίνωση στις 18/2 ισχυρίζονταν ότι το επικείμενο θα ήταν «ένα συνέδριο που οι λέξεις νοθεία και απαξίωση είναι φτωχές για να το περιγράψουν. Σε αυτό το συνέδριο η εργοδοσία δεν στέλνει απλά τα τσιράκια της, αλλά επιχειρεί να μπει απευθείας η ίδια με φυσική παρουσία στο εργατικό κίνημα. Εργοδότες, στελέχη εταιρειών, μέλη διοικητικών συμβουλίων εταιρειών και super market, φιγουράρουν στη λίστα των αντιπροσώπων και των ψηφισάντων μελών, αλλοιώνοντας την πραγματική θέληση των εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες [...] Να μην επιτρέψουμε σε νόθους και εργοδότες να ψηφίσουν για εμάς! Καμία ανοχή, καμία αποδοχή του εργοδοτικού μηχανισμού!».

Τότε η Ομοσπονδία απάντησε με μια εξίσου σκληρή ανακοίνωση, όπου κατήγγειλε ότι «το ΠΑΜΕ ετοιμάζει ομάδες αποφασισμένων τραμπούκων που, όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία, έχουν σκοπό να εισέλθουν βίαια στο χώρο του Συνεδρίου, να στοχοποιήσουν, να τρομοκρατήσουν και να επιτεθούν σε δημοκρατικά εκλεγμένους συνέδρους της Ομοσπονδίας με στόχο: είτε να μη ψηφίσουν σύνεδροι (πλην βεβαίως των δικών τους), είτε να διαλύσουν ακόμα και το ίδιο το συνέδριο». Σύμφωνα με την ΟΙΥΕ, «η ηγετική ομάδα του ΠΑΜΕ (και ειδικά οι επικεφαλής του στην ΟΙΥΕ) βρίσκονται υπό καθεστώς απόλυτου πανικού, διότι οι εργαζόμενοι τους έχουν γυρίσει την πλάτη και θα βγει με σημαντικά μειωμένες δυνάμεις από την ψηφοφορία του Συνεδρίου».

Αλληλοκατηγορίες και βίντεο

Μέσα σ’ αυτό το ναρκοθετημένο σκηνικό κλήθηκαν το Σάββατο να παραλάβουν τις κάρτες συμμετοχής τους οι περίπου 400 σύνεδροι. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δυο ομάδες ετοιμάζονταν να αμφισβητήσουν τη νόμιμη παρουσία κάποιων συνέδρων και να ακυρώσουν τη συμμετoχή τους, πράγμα που θα άλλαζε τον συσχετισμό δύναμης της κάθε παράταξης. Αλλά αυτό δεν πρόλαβε να συμβεί, αφού οι προπηλακισμοί και οι ύβρεις άρχισαν πριν από την επίσημη έναρξη των διαδικασιών.
Τώρα η ηγεσία του ΠΑΜΕ και η Ομοσπονδία να καταγγέλλουν αλλήλους για το ποιος ξεκίνησε τα επεισόδια και δίνουν στη δημοσιότητα βίντεο ώστε να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους.
«Οι δυνάμεις της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας έχουν καταγγείλει εδώ και αρκετούς μήνες ένα όργιο εργοδοτικής παρέμβασης μέσα στα σωματεία», είπε στην ΕΡΤ ο Θανάσης Γκώγκος, μέλος Ε.Ε. ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Ε.Γ. ΠΑΜΕ, «με την παρουσία σε ψηφίσαντες, σε αντιπροσώπους, στην Ομοσπονδία και στη ΓΣΕΕ δεκάδων διευθυντικών στελεχών, εργοδοτών, μελών διοικήσεων Α.Ε. που έρχονται να ψηφίσουν αντί για τους εργάτες».


Η ΔΑΣ κατήγγειλε ότι εργοδότες πήγαν στο συνέδριο με μπράβους, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα οπλοφορούσαν και έπαιρναν εντολές από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΟΙΥΕ, Δημήτρη Καραγεωργόπουλο.

Εντέλει, όπως είπε ο Βασίλης Ασημακόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, «φύγανε πολλοί φουσκωτοί, γιατί ήταν γεμάτη η είσοδος του ξενοδοχείου, μετά την κατακραυγή των εργατών. Τους ξέβρασε η εργατική τάξη, (ξεχώριζαν) σαν τη μύγα στο γάλα, έφυγαν τρέχοντας δεξιά και αριστερά. Αυτός που είχε το όπλο, φεύγοντας προς τη Λιοσίων παραπάτησε, ξεκουμπώθηκε το μπουφάν, φάνηκε το κλομπ, το είδα γιατί πήγε να πέσει και το όπλο που είχε στο πόδι του».

Σύμφωνα με τον 902.gr, οι συνδικαλιστές κατέθεσαν και στην αστυνομία ότι «οι μπράβοι έπαιρναν απευθείας εντολές από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας» και αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στην επίθεση σε βάρος του Νίκου Μαυροκέφαλου, μέλους του Δ.Σ. του ΕΚΑ και της Ε.Γ. του ΠΑΜΕ, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο τραυματισμός του για τον οποίο χρειάστηκε η λήψη ιατρικής βοήθειας στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

«Θα γίνετε κόλαση», Μας προπηλάκιζαν,  μας φώναζαν “θα λιώσετε"

Η Ομοσπονδία εγκαλεί το ΠΑΜΕ για παραπληροφόρηση και «στημένες καταγγελίες που οι δυνάμεις του απεργάστηκαν και σκηνοθέτησαν» και καταγγέλλει το ακριβώς αντίθετο: «την απόλυτη ευθύνη για τα γεγονότα αυτά την έχει η ηγεσία του ΠΑΜΕ, η οποία έγινε με την καθοδήγηση υψηλόβαθμου στελέχους του ΚΚΕ που βρισκόταν εντός του ξενοδοχείου».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες βράδυ η ΟΙΥΕ αναφέρει ότι 200-250 άτομα, εκ των οποίων η μεγάλη πλειοψηφία δεν ήταν καν σύνεδροι, μπήκαν καταδρομικά στον χώρο της γραμματείας υπό την καθοδήγηση υψηλόβαθμου στελέχους του ΚΚΕ που βρισκόταν εντός του ξενοδοχείου.

Οπως δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο γ.γ. της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Κυριακούλιας, «μας προπηλάκιζαν, επιτέθηκαν σε μια σχολική καθαρίστρια, μας φώναζαν “θα λιώσετε, θα γίνει κόλαση”. Το συνέδριο δεν μπόρεσε καν να εκλέξει εφορευτική επιτροπή... Την Κυριακή και πάλι μαζεύτηκαν μερικές δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ και πάλι εμπόδισαν τη διαδικασία. Ακόμα και οι δυο δικαστικοί αντιπρόσωποι έφυγαν αφού παραδέχτηκαν ότι συνέδριο δεν μπορεί να γίνει υπό τέτοιες συνθήκες. Σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι η Ομοσπονδία δεν έχει καμία σχέση με τα όσα απίστευτα καταγγέλλει το ΠΑΜΕ για την παρουσία δήθεν φουσκωτών και μπράβων. Αμαυρώνουν την εικόνα του συνδικαλιστικού κινήματος υπηρετώντας το δικό τους πολιτικό σχέδιο, που είναι να διαλύουν τα σωματεία και τα συνδικάτα όταν δεν μπορούν να τα ελέγξουν».

Σύμφωνα με την ερμηνεία της ΟΙΥΕ, «πρόσχημα για όλο αυτό το σκηνικό ήταν ότι τάχα στο συνέδριο συμμετέχουν εργοδότες ή σωματεία που στοχοποιήθηκαν ως “εργοδοτικοί μηχανισμοί” και ότι συνέδριο θα γίνει μόνο αν αποκλειστούν συγκεκριμένα σωματεία. Ο πραγματικός λόγος της όλης επιχείρησης ήταν ότι το ΠΑΜΕ θα εξερχόταν από το συνέδριο με σημαντικά μειωμένες δυνάμεις, αφού προηγουμένως η Διοίκηση θα πρότεινε στο Σώμα τη μη συμμετοχή 21 αντιπροσώπων από Σωματεία του ΠΑΜΕ, τα χαρτιά των οποίων παρουσιάζουν παρατυπίες και νοθεύσεις».

Επίθεση και στην κυβέρνηση

Στην κυβέρνηση επιτίθεται για τα γεγονότα το ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Σε αγαστή συνεργασία εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της εργοδοσίας, που παρίσταναν τους εκλεγμένους εργαζόμενους, προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν ένα συνέδριο με νόθους αντιπροσώπους και όταν αυτή η προσπάθεια παρεμποδίστηκε από τους εργαζόμενους, τότε κατέφυγαν στην επιστράτευση ένοπλων μπράβων και ανθρώπων της νύχτας, οι οποίοι και χτύπησαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες για αυτή την πρωτοφανή αθλιότητα, όχι μόνο γιατί οι άνθρωποί της στα συνδικάτα νομιμοποιούν το όργιο βίας και νοθείας, αλλά και γιατί αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν παρούσες, δεν έκαναν το παραμικρό ακόμη και όταν καταγγέλθηκαν συγκεκριμένα οι οπλοφόροι μπράβοι».

Η Ομοσπονδία κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για κατάληψη, παρεμπόδιση εκλογικής διαδικασίας, βιαιοπραγίες και προπηλακισμούς, κλοπή καρτών συνέδρων και οικονομικής ζημίας. Μήνυση κατέθεσε και αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Ντίνα Δασκαλοπούλου -www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου