Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Άλλη μια άστοχη εμφάνιση απο τον ελάσσονα Πρόεδρο της ΠΟΣ

Θλίψη προκάλεσε η ομιλία του ελάσσονα Προέδρου της ΠΟΣ στην χτεσινή εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΕΕΣΣΤΥ.
Ο απερχόμενος ελάσσονα  Πρόεδρος της ΠΟΣ, συνάδελφος Παρασκευόπουλος,  έβγαλε

ένα λόγο που η μια πρόταση του αναιρούσε την άλλη.
Εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα του, προκάλεσε θλίψη τουλάχιστο για την εικόνα αυτής της ΠΟΣ.
Τι είπε  ο ελάσσον απερχόμενος Πρόεδρος της ΠΟΣ.
Ότι οι εργαζόμενοι θα αναθεωρήσουν τον τρόπο εκπροσώπησης τους στις εταιρείες, γιατί οι 8 απολύσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έδειξαν ότι υπάρχει πρόβλημα αντιπροσώπευσης.
Πριν αυτήν την  ατάκα, είχε καλέσει τους εργαζόμενους να συσπειρώνονται γύρω απο τα Σωματεία, ανεξάρτητα απο ποια είναι αυτά.
Τρικυμία εν κρανίο πραγματική για τον απερχόμενο ελάσσονα Πρόεδρο της ΠΟΣ. Δεν είναι ότι τα γράφει μόνο,αλλά τα λέει κιόλας. Άλλα λέει στην αρχή της τοποθέτησης του, άλλα στην μέση, άλλα στο τέλος.

Η ουσία

Στην ουσία ο απερχόμενος ελάσσονας Πρόεδρος της ΠΟΣ, απείλησε πως η παράταξη του θα φτιάξει συνδικάτα που θα ελέγχει η ίδια για να καθορίζει αυτή την στρατηγική τους και θα επιχειρήσει να διασπάσει όσα δεν ελέγχει η ΠΑΣΚ (με πρώτο απο όλα προφανώς την ΠΕΠ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έχει γίνει ο εφιάλτης του).
Αφού διέλυσε την Ομοσπονδία, θέλει να διαλύσει και Σωματεία επειδή δεν εγκρίνει - ποιος άραγε, ο πλέον αποτυχημένος Πρόεδρος στην ιστορία της ΠΟΣ- την δράση τους.

Και αυτήν την τοποθέτηση ο απερχόμενος ελάσσονας Παρασκευόπουλος, την έκανε με αφορμή τις 8 απολύσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ο ελάσσονας αυτός συνδικαλιστής μίλησε δημόσια για τις 8 απολύσεις  στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και δεν ντράπηκε να το κάνει αυτό όταν γνωρίζει πολύ καλά  τον βρώμικο ρόλο της παράταξης του γύρω απο αυτό το θέμα.
Ας θυμηθούμε και ας θυμίσουμε στον σιδηροδρομικό κόσμο τι έγραφε ο συνδικαλιστής της ΠΑΣΚ Νικολάου Δημήτρης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, με την  ίδια παράταξη με τον Παρασκευόπουλο στις  27 Νοεμβρίου 2018.
Έγραφε ο Νικολάου, συνδικαλιστής της ΠΑΣΚ και εκλεγμένος στην ΠΟΣ στις 27 Νοεμβρίου.
 Στο Βόλο υπάρχουν φήμες ότι κάποια «πουλάκια» στο Σταθμό Αθηνών πολλαπλασίαζαν το μηδέν και έβγαζαν πολλά ευρώ!
Εμπλέκεται –λένε– και «κάποιος πρόεδρος – γραμματέας» κάποιας συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης!

Nα το ξαναγράψουμε ή μήπως δεν ξέρει Ελληνικά ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΠΟΣ; 
Και χτες ο ελάσσονας Παρασκευόπουλος έβγαζε δεκάρικους λόγους και κατηγορούσε εμμέσως Σωματεία για προβλήματα στην εκπροσώπηση των εργαζομένων, με όχημα  τις απολύσεις των 8 συναδέλφων που εργάζονταν στον σταθμό Λαρίσης.
Ο επικεφαλής της παράταξης που δημόσια διαπόμπευσε συναδέλφους τον Νοέμβριο και στην συνέχεια έστελνε επιστολές δακρύβρεχτες ότι δήθεν έμαθε το πρόβλημα με τους εργαζομένους στον Σταθμό Λαρίσης την τελευταία ώρα.
Και πουλάει και προστασία!
Γιατί ποτέ η ΠΑΣΚ δεν τα διέψευσε όσα γράφτηκαν στις 27 Νοεμβρίου. Και τώρα οι Πασκίτες κλαίνε για τους 8 απολυμένους και επιρίπτουν και ευθύνες στα Σωματεία. 
ΝΤΡΟΠΗ για την στάση τους και ΑΗΔΙΑ συνάμμα,  τίποτα άλλο.

Το τηλεφώνημα για την ΣΣΕ

Μαθαίνουμε μάλιστα ότι επιτέλους ο ελάσσονας τηλεφώνησε στην Διοίκηση του ΟΣΕ (που προχτές έβγαζε ανακοινώσεις εναντίον της) για την υπογραφή ΣΣΕ και ΖΗΤΗΣΕ  και συνάντηση για το θέμα. Προφανώς ενοχλήθηκε απο την δριμεία κριτική που του ασκούμε.
Ας εξηγήσει όμως πρώτα στους σιδηροδρομικούς και τι διεκδικεί η παράταξη του, γιατί αν ισχύουν αυτά που ακούγονται ότι για 40 Ευρώ τον χρόνο και στις δωροεπιταγές γίνεται  η φασαρία, το γέλιο θα πέσει σύνεφο στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας στην Θεσσαλονίκη.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ. Η θέση του Σωματείου μας για τις απολύσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ξεκάθαρη, και την στηρίζουμε λέξη προς λέξη, όπως και τα δίκαια αιτήματα της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου