Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Αυστηρή επιστολή-απάντηση της ΠΕΠΕ για εγκύκλιο της ΔΑΔ

Επιστολή της ΠΕΠΕ στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για πρόσφατη εγκύκλιο της ΔΑΔ
Κύριοι , 
Με την εγκύκλιο με αρ. πρωτ 10228/19/Τ7/Φ11 και θέμα «Διαδικασίες χορήγησης αδειών και ασθενειών» , η οποία μας κοινοποιήθηκε, ζητάτε από το προσωπικό να σας καταθέτει

έντυπο «έγκρισης» για τις άδειες  ασθένειας και μάλιστα μέχρι την προηγούμενη μέρα της τέλεσης τους, πράγμα τουλάχιστο ανέφικτο σε πραγματικό επίπεδο, όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε. Πέραν αυτού, καμίας έγκρισης σας δεν τυγχάνει η άδεια ασθενείας καθώς για αυτήν το μόνο απαραίτητο είναι το παραπεμπτικό από τον γιατρό που βεβαιώνει την ασθένεια σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Επίσης ζητάτε από το Προσωπικό να καταθέτει προς έγκριση αιτήματα για την εκτέλεση κανονικών αδειών την ώρα που όπως παραδέχεστε χιλιάδες μέρες κανονικής άδειας δεν έχουν εκτελεστεί, με δική σας υπαιτιότητα και λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, ενώ ακόμα στα μηχανοστάσια δεν έχει αναρτηθεί ο ετήσιος προγραμματισμός κανονικών αδειών με ότι αυτό συνεπάγεται για την προστασία ουσιαστικών δικαιωμάτων μας.
Πέραν τούτου, ενώ σας είναι γνωστό ότι στα περσότερα μηχανοστάσια της χώρας σήμερα δεν υπάρχει ούτε προϊστάμενος τμήματος, ούτε καν γραμματειακή υποστήριξη για να παραλάβουν τις αιτήσεις , απειλείτε τους εργαζομένους  πως  θα εκλαμβάνετε ως «αυθαίρετη» απουσία,  η άδεια που θα αιτηθεί και θα εκτελέσει κάποιος εργαζόμενος, αν δεν ακολουθήσει την  «διαδικασία» που αναφέρετε.
Αναρωτιόμαστε πως ένας μηχανοδηγός  πχ στο Λιανοκλάδι ή στο Κιάτο ή στην Πάτρα ή στην Λάρισα και το Βόλο ή την Αλεξανδρούπολη , αν θελήσει να εκτελέσει εκτάκτως μια μέρα κανονικής ή ειδικής άδειας, θα στείλει αίτηση, αυτή από ποιον θα υπογραφεί στο μηχανοστάσιο (δεν υπάρχει τμηματάρχης),  στην συνέχεια πως αυτή θα φτάσει για να εγκριθεί από τον Προϊστάμενο Υπηρεσίας (δεν υπάρχει γραμματειακή υποστήριξη πουθενά) και πως σε 24 ώρες θα έχει εγκριθεί και από τον Διευθυντή της αρμόδιας Διεύθυνσης.
Συνιστούμε λοιπόν πριν αναφέρεστε σε ευθείες απειλές εναντίον εργαζομένων σε γραπτές σας εγκυκλίους, πρώτα να βεβαιώνεστε ότι αυτές είναι σύννομες (δελτία ασθενείας), και κατόπιν να έχετε δημιουργήσει τις διαδικασίες προκειμένου τα αιτήματα των μηχανοδηγών –για τα οποία σπάνια λαμβάνουν απαντήσεις σας- να φτάνουν έγκαιρα στις υπηρεσίες σας.

Με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος μας  

                                                Για το Δ.Σ.   
           Ο Πρόεδρος                                         Ο Γ. Γραμματέας 

           Γενιδούνιας Κ.                                           Τουρλής Β.

Απο το blog της ΠΕΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου