Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Δελτίο Τύπου ΠΕΠΕ για την Νομοθεσία για τις ώρες μηχανοδήγησης

Το  Σωματείο μας, εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του για την χτεσινή υπερψήφιση και  θεσμοθέτηση Νομικού Πλαισίου για τον μέγιστο ημερήσιο χρόνο μηχανοδήγησης από 1 μηχανοδηγό.
Ένα πάγιο αίτημα των μηχανοδηγών σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο, ικανοποιήθηκε 
από την  Ελληνική Πολιτεία, που αναγνώρισε έμπρακτα την  ιδιαιτερότητα και την δύσκολή φύση της εργασίας μας.
Η δημιουργία θεσμικού πλαισίου γύρω από τις συνθήκες εργασίας των μηχανοδηγών στην Ελληνική Επικράτεια, διασφαλίζει πρώτιστα την ασφάλεια κυκλοφορίας των επιβατικών αμαξοστοιχιών, ρυθμίζει δίκαια την αγορά εργασίας και κατοχυρώνει τους μηχανοδηγούς απέναντι σε κάθε προσπάθεια εργοδοτικής αυθαιρεσίας, σε βάρος της ασφάλειας της κυκλοφορίας. 
Το Σωματείο μας, διαχρονικά στηρίζει την ανάπτυξη του Ελληνικού Σιδηροδρόμου, σιδηροδρόμου που μπορεί να αποτελέσει πραγματικό  εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. 
Το Σωματείο μας θα συνεχίσει  την προσπάθεια του για την περαιτέρω ενίσχυση και θωράκιση των εργασιακών δικαιωμάτων των μηχανοδηγών, καταθέτοντας στον δημόσιο λόγο πάντα συγκεκριμένες και αξιόπιστες – με προσθετική κατεύθυνση προτάσεις 

                                                Για το Δ.Σ.   
           Ο Πρόεδρος                                         Ο Γ. Γραμματέας 

           Γενιδούνιας Κ.                                           Τουρλής Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου